• BIST 9079.97
  • Altın 2323.551
  • Dolar 32.3392
  • Euro 34.9657
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

MHP'li Bal: AKP üstünlere hukuk yarattı

MHP'li Bal: AKP üstünlere hukuk yarattı
MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, ''AKP, hukukun üstünlüğü yerine, üstünlere hukuk yarattı'' dedi.
TBMM Genel Kurulunda, Adalet Bakanlığı bütçesi üzerinde konuşa Faruk Bal, bakanlığın iş yurtlarıyla ilgili tutumunu eleştirerek, ''İş yurtlarına ekmek, un fabrikası kurmak veya başka işyerlerine hizmet sunmak KİT özentisinin Adalet Bakanlığındaki yansımasıdır. İş yurtları kader mahkumu olan insanlara, kurslar düzenleyerek, meslek edindirerek eğitilmiş insan olarak topluma kazandırmak amacını taşımaktadır. İş yurtları, piyasada devlet gücünü arkasına alarak haksız rekabetle piyasaya müdahale etmek ya da bakanlığa kaynak yaratan kurum da değildir'' diye konuştu.

Bal, iktidarın 10 yılda yargının sorunlarını çözemediğini ama ''yandaş sermaye yaratmak, devleti partileştirmek, basını siyasallaştırmak'' konusunda ise başarılı olduğunu söyledi. ''AKP, hukukun üstünlüğü yerine, üstünlere hukuk yaratmıştır'' diyen Bal, şöyle konuştu:

''AKP'den önce de yargının sorunları vardı. Ama bunların çaresi yargıyı tarafsızlaştırmak, bağımsızlaştırmak ve herkese günü geldiğinde güvenle sığınabileceği bir liman haline getirmek gerekirken, AKP 10 yıldaki uygulamalarıyla kanı kanla yıkadı. Yargıyı kendi yandaşı kurum haline getirmek için çaba sarfetti. Yargı tahterevalli siyasetine kurban edilmiştir. Yargıyı vesayet makamından kurtaracağım diye yeni bir vesayet makamı yaratılmıştır. Siz de günü geldiğinde yargıdan geçeceksiniz, yüce divandan geçeceksiniz. Yargıyla bu kadar oynamanın anlamı olmadığını o zaman farkedeceksiniz.''

-''Kuşkumuz var''-

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, İçişleri Bakanlığı bütçesi üzerinde konuşurken, ''PKK'nın kaçırdığı kaymakamın akıbetinden haber alınmadığın'' belirterek, şöyle konuştu:

''Terörü şımartan, açılım projesiyle kardeşlik duygularını zedelemiş olan iktidar, bu ihanet projesinin tahribatını ortadan kaldıracak çalışmaları bir an önce başlatmalı, yanlıştan dönülürek milletimizden özür dilemeli. Açılım saçmalığından cesaret alan terör örgütü, KCK ile şehir yapılanması örgütlenmesine de başlamıştır. KCK, terör örgütü ve İmralı'dan talimat alarak ülkenin bütünlüğünü, kardeşlik duygusunu zedelemeyi amaçlamış ve çok mesafe almıştır. KCK operasyonları ve tutuklanmalar, yandaş medya tarafından kamuoyunu memnun etmiş gibi gösteriliyor. Ama İmralı canisiyle yapılan pazarlıklardan dolayı bizim kuşkumuz var. Bu yapılanlar gerçekten terörle mücadele mi, yoksa iktidarın yeniden başlatmayı düşündüğü pazarlıklar için altyapı mı oluşturuyor.''

Kaçakçılıkla mücadele konusunda İçişleri Bakanlığının iyi bir sınav veremediğini savunan Erdoğan, kaçakçılığın terörden beslendiğini ifade etti.

''MHP'li belediyelerin üzerinden elinizi çekin'' diyen Erdoğan, iktidarın baskısının ülkücü belediye başkanlarını yıldırmayacağını belirtti.

-''Kimse bizim için terörü yok etmez''-

MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, Emniyet mensuplarının özlük haklarının düzeltilmesi gerektiğini belirterek, bu konudaki adaletsizliğin giderilmesini istedi. Hükümetin terörü teşhis etmede hata yaptığını ileri süren Türkoğlu, ''Etnik temelli sorun mu, insan hakları ve demokrasi sorunu mu yoksa terör sorunu mu olduğu arasında bocalayan Hükümet, tedavide de doğru reçeteyi uygulayamamıştır. Hükümetin açılım politikası, toplumda terörden daha fazla tahribat yarattı'' dedi.

MHP Elazığ Milletvekili Enver Erdem ise terörle mücadelede yeni politikalar ve stratejileri uygulama zamanı geldiğini belirterek, Türkiye'nin başka ülkelerden medet beklemek yerine kendi gücüyle hareket etmesi gerektiğini söyledi. ''Kimse bizim için terörü yok etmez'' diyen Erdem, açılımdan beri 300 kişinin terör olaylarında yaşamını yitirdiğini belirtti.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, bazı bakanların bütçe görüşmelerinde bulunmadığını belirterek, ''Siyasal sorumluluğu olan makam sahipleri buraya gelmeli. Sayın bakan (İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin) daha yeni geliyor. Dün Arınç yoktu, bugün de Beşir Atalay bir göründü, sonra kayboldu. TBMM'ye saygı göstermeli''dedi.

Adalet ve İçişleri Bakanlığı bütçeleri üzerindeki görüşmeler, verilen aranın ardından devam edecek.

AA
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39