• BIST 9107.39
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

MHP'li vekilden ölüm tehditleri

MHP'li vekilden ölüm tehditleri
TBMM Genel Kurulu'nda MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ile AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel arasında tartışma yaşandı.
Türkkan'ın AK Parti sıralarına doğru yürümesi üzerine araya diğer milletvekilleri girdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker'in konuşması sırasında Meclis 'te gerginlik yaşandı.

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ile AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel arasında tartışma çıktı. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Sayıştay raporlarının Meclis'e gelmemesini kürsüden eleştirdi. Bu sırada Akar ile Özel arasında yaşanan tartışma, Türkkan'ın devreye girmesiyle büyüdü.

Meclis Plan Bütçe Komisyon Başkan Vekili ve Isparta Milletvekili Süreyya Bilgiç, araya girerek Türkkan'ı uzaklaştırdı.

'Isparta'ya göndermem, öldürürüm, öldürtürüm' diyerek tepki gösteren Türkkan, 'Manyak. Bu laf üzerine adam öldürüyorlar.' ifadelerini kullandı.

Özel kürsüdeki Akar'a “O raporları okudun mu, oku da öyle konuş” şeklindeki söz atmasına Akar'ın da, “Okudum meydancı Recep” sözleri bir anda kavgaya dönüştü.

MHP sıralarından AK parti sıralarına kadar gelen Lütfü Türkkan'ın, “Ne demek meydancı Recep ne göstereceksin” sözleri Genel Kurul'u karıştırdı. Özel'in “Göstereyim gel sana” sözlerine, Türkan'ın “Avradına göster” dediği öne sürüldü. Bu sözler üzerine AK Partililer Türkkan'ın üzerine yürüdü. Salonun ortasına kadar gelen milletvekilleri tartışmaya başlayınca oturuma ara verildi.

Aradan sonra söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Türkkan'ın Ak Parti sıralarına kadar gelerek Recep Özel'i ölümle tehdit ettiğini ve bariz küfürler savurduğunu belirterek, kınama cezası verilmesini istedi. MHP Grup Başkanvekili Halaçoğlu, olayın bir kısmının ara verildiği için tutanaklara yansımadığını belirterek, yapılanı tasvip etmediklerini söyledi.

Daha sonra söz alan Recep Özel ise “Biz sayın Akar ile her zaman latife yaparız. Ancak sevgi ve savgı çerçevesinin dışına hiç çıkmadık. Ancak malum kişi, buraya kadar gelerek seni Isparta bölgesinde öldürtürüm. Sözlerine buradaki arkadaşlar şahittir. Ettiği küfüre arkadaşlarımda şahittir. o terbiyesizliğin düzeyine inmeye niyetli değilim. Gereğinin yapılmasını istiyorum”dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39