• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

MİLLET CADDESİNİN TRAFİĞİNİ RAHATLATACAK ÇALIŞMA

MİLLET CADDESİNİN  TRAFİĞİNİ RAHATLATACAK ÇALIŞMA
"ÇARŞI İÇİ, ADINA KAYSERİ'YE YAKIŞIR HALE GELECEK"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri ticaretinin kalbi olarak bilinen Çarşı içinin adına yakışır bir görünüme kavuşturulacağını söyledi. 
Belediye tarafından hayata geçirilecek proje ile ilgili olarak çarşı esnafının görüşlerini almak ve değerlendirmeler yapmak amacıyla incelemelerde bulunan Başkan Çelik, üstü kapatılacak olan çarşının adeta büyük bir AVM'ye dönüştürüleceğini ifade ederek, "Ekonominin nabzının attığı ana merkezler, çarşılar ve alışveriş merkezleridir. Bu durum bizim şehrimiz için de geçerli. Bizim çarşımız da en az 50 yıllık ve neredeyse tarihi bir özelliğe sahip. Bu nedenle de artık bir yenilenmeye ihtiyaç var. Buradaki esnaf kardeşlerimizle yaptığımız görüşmelerde hem üstten bir çatıyla örtülmesi hem de cephe giydirmesi ve zemin kaplamalarının yapılması hususunda görüş birliğine vardık. Bu hususta çok güzel projeler hazırladık ve burası adeta büyük bir AVM gibi olacak. Bugün de burada hangi sokakta neler yapabiliriz, hangi bölgeleri projeye ilave edebiliriz ona bakalım istedik. Bu amaçla burdayız. Buraya gelen vatandaşlarımızın yazın serin, kışın sıcak bir ortamda, huzurlu ve güvenli bir şekilde alışveriş yapmalarına imkan sağlamak amacındayız" dedi.
ARAÇ TRAFİĞİNE NEŞTER
Araç trafiği için de tedbirler alacaklarına vurgu yapan Başkan Çelik, özellikle Millet Caddesi'nin giriş ve çıkışlarını rahatlatacak bir düzenleme gerçekleştireceklerini ifade ederek, "Projeyle birlikte araç trafiğini rahatlatacak ve akışı hızlandıracak düzenlemeler de yapacağız. Özellikle Millet Caddesi'nin giriş çıkışlarını rahatlatacak tedbirlerimiz olacak. Sultanhamam Caddesi'nde de AVM'lerin yiyecek içecek katına benzer tarzda yeme içme mekanları oluşturacağız. Sokağın orta kısmında ortak kullanıma açık masalar ve sandalyeler olacak. Bakım ve tefrişatını bizim üstleneceğimiz bu mekanları sokakta bulunan yeme içme dükkanları kullanacak. Halkımız da bir tarafta huzur içerisinde alış verişini yapacak, bir tarafta da çocuklarıyla birlikte yeme içme imkanlarından faydalanabilecek. Bir iki ay içerisinde projeleri tamamlayıp önümüzdeki alış veriş sezonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz. Bunu yaparken de burada yaşayan ticaret erbabının, esnafın görüşlerini alıyoruz. Kayserimize yakışır bir çarşı haline getireceğiz inşallah" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39