• BIST 9079.97
  • Altın 2323.454
  • Dolar 32.3566
  • Euro 34.9396
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

MİLLETVEKİLİ BAKIR KENTSEL DÖNÜŞÜM ZİRVESİ’NE KATILDI

MİLLETVEKİLİ BAKIR KENTSEL DÖNÜŞÜM ZİRVESİ’NE KATILDI
MİLLETVEKİLİ BAKIR KENTSEL DÖNÜŞÜM ZİRVESİ’NE KATILDI
AK Parti Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Yapı Denetim Birliğince düzenlenen 'Kentsel Dönüşüm Zirvesi' ne katıldı.
Istanbul Swiss Otel’de düzenlenen kentsel dönüşüm zirvesi toplantısına, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, üniversite profesörleri, belediye başkanları, yapı denetim birlikleri, Mimar ve Mühendislik Odaları ile ilgili Sivil Toplum Kuruluşları katıldı.
Toplantının açılış konuşmasının yapan AK Parti Kayseri Milletvekili ve TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyesi Prof. Dr. Pelin Gündeş, 1999 Kocaeli ve Düzce depremlerinin üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen, kentsel dönüşüm doğrultusunda yol alınması gereken çok büyük mesafeler olduğunu kaydederek şunları söyledi:
"Tasarı ile afet riski altındaki alanlar ile bu alanların dışında ki riskli yapıların bulunduğu alanları kentsel yenileme ve kentsel iyileştirme kapsamına alarak, afetlere dayanıklı, her türlü sosyal donatıya sahip, sağlıklı, kimlikli mimariye haiz modern yeni kentler inşa edilmesi amaçlanmaktadır. Artık, şehirlerimizin bekleyecek başka bir vakti kalmamıştır. Söylenecek tüm sözler söylenmiş, tüm mastır planları yapılmış, raporlar, makaleler yazılmış, seminerler, konferanslar düzenlenmiş, deprem danışma kurulu onlarca kere toplanmıştır. Artık, söz söyleme, demeç verme, tartışma, danışma kurulları kurma, konferanslar düzenleme zamanı değil, iş yapma zamanıdır. Zaten çok vakit kaybeden Türkiye’nin artık kaybedecek tek bir saate dahi tahammülü kalmamıştır.” diye konuştu.
Yeni Yapı Kanunu’nun Türkiye için fırsat olduğunu dile getiren Bakır, depreme dayanıksız yapıların yıkımını desteklediklerini, ancak olayın yıkımla bitmediğini yeniden inşa faaliyetleri konusunda çalışmalarda bulunduklarını da söyledi. Bakır “Bu doğrultuda, bu Kanun’un ve arkasındaki desteğin ve toplumsal mutabakatın bir fırsat olduğunu unutmamak ve yeni yapılacak yerleşimlere bütüncül bir şehir planlama stratejisi ile yaklaşılarak, yeni kurulacak şehirleri, estetik, depreme dayanıklı, tarihsel dokuya uygun, kimlikli ve bizim medeniyetimizden esintiler taşıyan bir mimari ile inşa etmek de biz siyasilerin boynunun borcudur. Bu bağlamda bu kanun, Osmanlı mimarisinin bu coğrafya da tekrar ihya edilmesi bize ve kültürümüze özgü kimlikli bir mimarinin ülkemizde yeniden yeşermesi için önemli bir fırsat olarak değerlendirilmelidir." ifadelerinde bulundu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39