• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

Milletvekili Pelin Gündeş Bakır Amerika Birleşik Devletleri Washington'a Davet Edildi

Milletvekili Pelin Gündeş Bakır Amerika Birleşik Devletleri Washington'a Davet Edildi
AK Parti Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, ATAA tarafından düzenlenen Amerika Birleşik Devletleri Washington ziyareti kapsamında, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın, “Türkiye’nin Orta Doğu ve Balkanlardaki Rolü” ile ilgili düzenlediği toplantıya
ABD Dışişleri Bakanlığı Güney Avrupa Genel Müdürlüğü ve Türkiye yetkilileri Christina Agor, Theresa Matthews, Daniel Langenkamp ve Ray Lester ile bir buçuk saatlik bir toplantıda Prof. Dr. Bakır, Suriye ve PKK terörü konuları üzerinde konuştu.
Mükemmel İngilizcesi ile dikkat çeken Prof. Dr. Bakır’a, ATAA'dan Demet Cabbar ve Oya Bain refakat etti. Yarım saat olarak planlanan randevu, konuların önemi yüzünden bir buçuk saate çıktı. Dışişleri yetkililerinin katılım sayısı ve sordukları sualler, Türkiye’nin Orta Doğu’daki önemini bir daha ortaya koyacak nitelikteydi.
Toplantıda Türkiye sınırları içinde 120,000 Suriyeli sığınmacıyı barındıran kamplara da değinen Bakır, Türkiye’nin bu kamplar için şimdiye kadar 500 milyon dolar harcadığını belirtti. Prof. Dr. Bakır, yaklaşan kış ile birlikte Türkiye’nin Suriyeli mültecilerin yaşadıkları kamplardaki bu yüksek standartları tek başına devam ettirmesinin güçleşeceğini vurgulayarak, Suriyeli mülteciler için uluslararası yardım çağrısı yaptı.
Kayseri Milletvekili Bakır, Suriye’deki iç savaş dolayısıyla terörist faaliyetlerin daha arttığını ve Suriye’de PKK ile ilintili PYD’ye bağlı teröristlerin de katıldığı terör olaylarının çok tehlikeli yeni bir boyut kazandığını belirtti. Türkiye’deki Kürt vatandaşların PKK'yı desteklemediğini belirten Bakır, PKK’nın okulları yaktığını, öğretmenleri kaçırdığını, öğrencilerin terör örgütüne katılmalarını hedeflediğini anlattı.
Toplantıda Bakır, PKK terör örgütünün gerek ABD, gerekse Türkiye’nin düşmanı olduğunu belirterek, PKK’nın yapmış olduğu insanlık dışı terör faaliyetlerinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Konuşmalar sırasında Prof. Bakır, PKK’nın organize bir suç örgütü olduğunu, uyuşturucu, sigara, mazot kaçakçılığı yaptığını, Avrupa ülkelerinde yasa dışı vergi topladığını, insan kaçakçılığı yaptığını, kara para akladığını ve Kürt halkını hiçbir surette temsil etmediğini ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39