• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 8 °C

Milletvekili Yıldız ve Başkan Çelik şeker çiftçileri ile Tarlada

Milletvekili Yıldız ve Başkan Çelik şeker çiftçileri ile Tarlada
Milletvekili Yıldız ve Başkan Çelik şeker pancarı çiftçileri ile bir araya geldi

Kayseri Şeker tarafından 63. kampanya döneminde başlatılan ve Kayseri Merkez Kocasinan İlçesi Kızık Köyü çiftçilerinin katıldığı Tarla Gününe Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de katıldı. 
Pancar ekim gününde de bir araya gelerek adeta bir bayram havası içinde yüzlerce traktörü bayraklarla süsleyen Kızık Köyü çiftçileri, sabahın erken saatinde etkinliğe katılacak misafirleri köy girişinde karşılayıp köylerinde yapılacak olan ilk pancar ekimini de birlikte yaptılar.

17553626_784993801665505_8137100563617965511_n.jpg


Okunan Kur’an-ı Kerim ve dualar eşliğinde yapılan pancar ekim töreni sonrası Kızık köyü çiftçileri tarafından misafirlere bir de kahvaltı ikramı yapıldı.


Kızık Köyü pancar ekim günü etkinliğine; Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Muammer Kılıç, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Pancar Kooperatifi Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, Yönetim Kurulu Üyelerinden Nizamettin Çatak, Denetim Kurulu Üyelerinden Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu üyelerinden Abdulkadir Güneş, Halis Lektemur, Genel Müdür yardımcısı Osman Canıtez,Şeker-İş Sendikası Kayserri Şube Başkanı İbrahim Dayı, Merkez Bölge müdürlüğü ekipleri, Kızık Köyü Muhtarı Ahmet Cengiz Akay ve Kızık köyü çiftçileri katıldılar.


Pancar ekim töreninde konuşan Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, “Bugün, bir Regaip Kandilinin öncesinde 3 ayların başlangıcında bereketine inanarak, inşallah tohumlarımızı ekmiş olduk. Bizi muhtarımız biraz çalıştırdı. Az da olsa çalıştık, çok da güzel olduğunu düşünüyoruz. Buradaki çiftçilerimizin, birbiriyle olan dayanışması beraber ve birlik içinde hareket etmesi aslında Türkiye için çok iyi bir örnek olacak davranışlardan bir tanesi. Beraberce tarlalarına ve ekim yerlerine karar veriyorlar ve beraberce ekiyorlar. Bütün bu yöredeki çiftçi kardeşlerimi tebrik ediyorum” dedi.


Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, “Kayseri ekonomisine direk olarak katkı sağlayacak olan sektörlerin başında tarım sektörü geliyor. Burada elde edilen hasat ekonomiye direkt olarak etki ediyor. Biliyorsunuz bizim Esnaf ve Sanatkar odalarımızın bir lafı var ‘Pancarcı, Harmancı, Almancı’ diye. Pancarcı dediğimiz bizim bu ziraatla uğraşan köylülerimiz Kayseri’ye direkt katkı sağlayan dostlarımız.

İnşallah yapmış oldukları ekimlerin hasadının bereketli olmasını diliyoruz” diye konuştu.
Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay ise şunları söyledi:
“Ben de bugün Regaip kandilini ve 3 ayların başlangıcı olan bu günü tebrik ediyorum. Bütün çiftçimize, milletimize Cenabı Allah bu gece hürmetine İnşallah bereketler eylesin.
Sayın Bakanımız, Sayın Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ilçe başkanımız bu ekim törenimize teşrif ettiler.

Kızık köyümüzün Muhtarı ve bütün buradaki çiftçilerimizin ortaklaşa organize ettiği bu ekim törenine teşrif etmelerini çok anlamlı ve değerli buluyorum. Bu destek bizim ve çiftçimiz için çok anlamlı çok değerlidir.


Üreten insanlar, alın teriyle helalinden kazanan insanlar onun için de bu insanların her bir faaliyetine destek sağlamak, katkı sağlamak bunun önemini ortaya çıkartmak gerekiyor. Biz bu nedenle bu ekim törenlerini her sene yapıyoruz.

Çünkü binbir zahmetle bu üretim gerçekleşiyor. Özellikle bu bölgemiz açısından da bir takım sıkıntılar var.Bu vesile ile teşrif ettikleri için sayın Bakanımıza ve Başkanımıza da bu konuları yerinde da arz etmiş olduk.


Bu Merkez çiftçileri Kayseri Şeker’in asıl sahipleridir. 1955 yılında Kayseri Şeker kuruluşunda büyük katkı sağlamış, destek vermiş insanlar, onların babaları, dedeleri bunları gerçekleştirmişler.

Şimdi Merkez çiftçileri maalesef kotadan mahrum durumdalar. İşte bunun da bir şekilde çözümlenmesi konusunda hep birlikte çalışmak gerekiyor. Bu vesile ile de Sayın Bakanımıza bu meseleyi arz ettik. İnşallah Kayseri Şeker Fabrikasının üretecek kapasitesi var. Bu kapasiteyi karşılayacak ilave kota gelirse, memnuniyetle Kayseri Merkez çiftçilerin bunan faydalanmasını istiyoruz.


Ayrıca kan ekseniz can bitecek bu güzel Sarımsaklı ovasının sulama ile ilgili sorunları var. Kapalı sulama sistemleriyle ilgili sıkıntıları var. Sayın Bakanımızın öteden beri bilgisi var. İnanıyoruz ki bütün bu sıkıntıların çözümü konusunda bütün desteği, gayretini gösterecek ona da inanıyoruz. Bu kadar yoğun programları arasında buraya kadar teşrif ettikleri için kendilerine şükranlarımı ifade ediyorum.

Hayırlı uğurlu olsun Allah bereketli eylesin. Bütün çiftçilerimize ağız tadıyla bir kampanya diliyorum.”
Kızık Köyü Muhtarı Ahmet Cengiz Akay, “Bu gün Kızık köyü çiftçileri için bir bayram günü oldu. Bu mübarek günde Sayın Bakanım, Sayın Mustafa Çelik Başkanım , Sayın Kayseri Şeker Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanıma köyümüze geldikleri için çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


Kocasinan Ziraat Odası Başkanı ve Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu üyelerinden Abdulkadir Güneş ise kapalı sulama sisteminde proje aşamasına gelindiğini ve DSİ Genel Müdürlüğü tarafından da arazi toplulaştırma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39