• BIST 8890.43
  • Altın 2239.539
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.1002
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz:

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz:
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Kayseri'de.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Türkiye’nin eğitimden daha öncelikli veya daha önemli konusu yoktur” dedi.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan 120 Yataklı Güreş Eğitim Merkezi’nin temel atma törenine katıldı.

20170324aw020155_04.jpg


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, şehirlerin canlı organizmalar olduğunu söyledi. Bakan Özhaseki, “Şehirler canlı organizmalardır. Şehirler yaşıyorlar. Etrafımızdaki manzara gibi şehirler sadece taş ve toprak yapılardan oluşan bir kütleler bütünü değildir. Onlarında bir ruhu var. Onlarda bakım ve ihtimam ister. Onlarda yenilenmek ister. Yeni durumlara göre de yeni tesislerin ortaya konulması icap eder” dedi.


Özhaseki, “Eğer iktidarlar güçlü olursa güçlü iktidarın yanında bürokratların hepsi hizmetçi olur. Millete hizmet etmenin yolunu düşünür. İktidarlar güçlü olmazsa, pazarlıklara kurban gider bir iktidar, yarın ne olacağı belirsiz bir iktidar, gensorularıyla düşeceğini düşünen bakanlar olursa Allah korusun Türkiye’nin sonu hazin olur. Güçlü iktidar olursa her şeyi yapar. Bürokratlarda onlara yardımcı olur” ifadelerini kullandı.


Türkiye’nin en öncelikli konusunun eğitim olduğunu söyleyen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da, “Türkiye’nin eğitimden daha öncelikli veya daha önemli konusu yoktur. Eğitime önem verirseniz her şeye önem vermişsiniz demektir, eğitimi ihmal ederseniz her şeyi ihmal etmişsiniz demektir. Kayseri’de 2002 yılında derslik başına düşen öğrenci sayısı ilkokulda 34 iken bugün 26’ya düştü. Kaliteli bir eğitim verilmesi için mutlaka dersliklerde belli standartların önemli olması lazım. Ben 70 kişilik sınıfta okudum. Öğretmen her öğrenciye 1 dakika ayırsa, ders 40 dakika. Her öğrenciye bir dakika ayıramaz. Dolayısıyla derslik başına düşen öğrenci sayısının az olması lazım. Türkiye’de 40’lara yakınken bugün 30’un altına indirdik. Öğretmen sayısını artırmamız lazım. Bugün gördüğünüz 3 öğretmenden 2’sini bizim dönemimizde atadık. 560 binin üzerinde öğretmen atadık” diye konuştu.
Konuşmaların ardında güreş eğitim merkezinin temeli atıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39