• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • Kayseri 5 °C
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C

Milli Kalkınma ve KOSGEB

Milli Kalkınma ve KOSGEB
Cumhurbaşkanımız son günlerde ülkemizin hedef haline getirildiğini söylüyor.

Sevr Antlaşması’nı uygulamaya koymaya çalışanlara karşı dimdik

duruyor. Cumhurbaşkanımızı bu duruşunda yalnız bırakmayanlar var.

Başta bu millet cumhurbaşkanımızın yanında yer alıyor. Toplumun farklı katmanları Sayın Erdoğan’a destek veriyor. Sivil toplum örgütleri, siyasetçiler, aydınlar da reise destek veriyorlar.

Reise destek veren milli bürokratlarımız, milli yöneticilerimiz de var. Bu

kurumlardan bir tanesi de KOSGEB’dir. KOSGEB ekonomik darbe yapmak isteyenlere karşı esnafın yanında yer alıyor. Bugünlerde esnafa

can suyu olarak ciddi bir kredi imkânı sağladı.

KOSGEB’in 50 bin liralık faizsiz kredi desteği yeni yıla girerken 15 bin işletmeye can suyu oldu. Ekonomi Koordinasyon Kurulunun aralık ayında aldığı eylem kararlarının içinde en somut ve hemen hayata geçen bu destek oldu.

KOSGEB bir günde organize olarak bunu başardı. 500 bin KOBİ kayıt yaptırırken 3 günde 244 bin 980 başvuru alındı. Keşke daha fazla bütçe olsaydı da KOSGEB 15 bin değil daha fazla KOBİ’ye bu imkânı sunsaydı.

Her şeye rağmen bir haftada böyle bir operasyonu gerçekleştiren KOSGEB’i ve tabii başkanını tebrik ediyorum.

Özellikle 17-25 Aralık sürecinde Cumhurbaşkanımız tarafından atanmış olan Recep Biçer, hem paralel ile hem de içerdeki 25 yıllık kapalı devre yapı ile mücadele ediyor.

Birçok engele rağmen 15 Temmuz’dan önce başta eski başkanı, başkan yardımcıları daire başkanları ve müdürlerinden oluşan paralelin yönetim kadroları tasfiye edildi.

71 kişilik ihraç listesi ilk KOSGEB’den geldi. Bu kurumun 1500 kişilik kurum olduğu düşünülürse ve tamamına yakını yönetici olduğu göz önünde bulundurulursa bu mücadeleyi takdir etmek gerekir.

Recep Biçer, KOSGEB’e başkan olduğunda 300 milyon olan destek bütçesi tam yüzde 183 arttırılarak 1 milyar 100 milyona çıktı. Sayın Biçer’in maliye kökenli olmasında bunun etkisi yüksek elbet. Bu oranda bütçe artırımı hem de bir yılda çok önemli.

Bu artış hem hükümetin bu bürokrata güveni hem de bu kurumla ilgili gelecek planlarının göstergesi. En önemlisi daha önce vatandaşına yukardan bakan kurumların artık kendinden birileri tarafından yönetiliyor olması.

Biçer’in özellikle yeni kurduğu ekibiyle sürekli sahada olduğunu biliyoruz. Yani KOBİ’lerin yanında onlara dokunan bir devlet kurumu.

Bu iş sevda işi. Misal; Çankırı’da dağın başında bir AR-GE projesi yapmaya çalışan işletmenin ziyaretine birden kurum başkanı gidiyor bir yanında rektör diğer yanında vali...

Düşünebiliyor musunuz daha önce sırça köşklerinden kalkmayanlar varken bu devlet adamları üreten vatandaşının yanında hizmetinde ihtiyaçlarını soruyor ve çözüyor.

Vali yerel sorunları hallediyor rektör test merkezi kuruyor, KOSGEB destekleri ayağına getiriyor. Bazı şeyleri görmek için sizin de sahada olmanız gerekiyor. Bürokraside bu network kolay oluşmuyor.

KOSGEB KOBİ’lere yeni finansman yolları planlıyor. En son İslam Kalkınma Bankası ile anlaşma imzaladı.

Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ ile de birlikte helal borsada küçük işletmeleri borsaya taşımaya hazırlanıyorlar. Milli ve yerli bürokratlar sessiz devrim yapıyorlar. Daha önce kimsenin bilmediği AB fonlarını Antep’in Maraş’ın üreten KOBİ’lerine proje yaptırarak açıyorlar.

 

Birileri görmek istemese de mütevazı ama cesur bürokratlar bugüne kadar ihmal edilen alanları Boğaziçi’nin spekülatörlerinin elinden alarak 15 Temmuz’da sokaktaki esnafa açmaya çalıyorlar.

Hayatında ilk kez yurt dışına çıkan tornacıyı, Recep Biçer yanına alarak Kore’ye götürüyor.

Türkiye’de ilk kez silah üreten Ostim’li KOBİ’yi KOSGEB ödüllendirerek dünyaya tanıtıyor.

Ve bütün bunlar içerde hizmete direnen kendi saltanatını kuran ve mevzuat hazretleriyle hiçbir şey yapılamayan kamu personellerine rağmen sayıca az milli bürokratların gayretleriyle oluyor. Bize de tebrik etmek düşüyor.

YENİ AKİT KÖŞE YAZISI

SİNAN BURHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39