• BIST 8988.92
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

MİLLİ TAKIM GRUP MAÇLARINI KADİR HAS STADI'NDA OYNAYACAK

MİLLİ TAKIM GRUP MAÇLARINI KADİR HAS STADI'NDA OYNAYACAK
A milli futbol takımının bundan böyle gruptaki ev sahibi olarak oynayacağı karşılaşmaları Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda oynaması gündeme geldi.

Türkiye-Kazakistan maçı sonrası A milli futbol takımının bundan böyle gruptaki ev sahibi olarak oynayacağı karşılaşmaları Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda oynaması gündeme geldi.

Türkiye Futbol Federasyonu Müsabakalar ve Organizasyon birimi yetkilileri, Kazakistan maçından sonra Kayseri'yi arayıp stadın ve sahanın zemini hakkında son durum bilgisi aldı. Kayseri'de oynanan maçlarda bugüne kadar bir sorun çıkmaması ve stadın modern hali nedeniyle TFF'nin milli maçlar konusunda ilk tercihinin Kadir Has Stadı olduğu öğrenildi.

Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri A.Ş. Genel Müdürü Ali Üstünel, 8 Mart 2009 tarihinde hizmete açılan Türkiye'nin Arena konseptindeki ilk stadyumu olma özelliğini taşıyan Kadir Has'ın açıldığı günden bu yana 4 milli maç, 2 Türkiye Kupası, U-20 Dünya Kupası açılış maçı ve B grubu karşılaşmalarına ev sahipliği yaptığını belirtti. Üstünel, A milli futbol takımının bundan sonrası maçlarını Kayseri'de oynaması konusundaki gelişmeleri şöyle aktardı:

"Açıldığı günden bu güne milli takımlarımıza, U-20 Dünya Kupası'na, Süper Kupa finallerine ev sahipliği yapan tesisimiz, ilimiz ve ülkemize ilkleri yaşatmanın haklı gururunu yaşıyor. FIFA ve UEFA kriterlerine uygun olarak dizayn edilen tesisimiz; mimarisi, teknik imkanları, misafir ettiğimiz sporseverlere sunulan konfor ve güvenlik, işletiminde gösterilen profesyonel hizmet anlayışı ile ülke sporumuza hizmet etmektedir.

32 bin kişi kapasiteli Kadir Has Stadımız, 460 adet yüksek çözünürlüklü kamera, Passolig sistemine uygun 54 dijital turnikeyle ,Futbol Federasyonu tarafından Türk Milli Takımı'nın EURO 2016 eleme müsabakalarını oynayacağı aday statlardan birisi olarak bildirildi. Bunun için stadımızda UEFA denetçileri tarafından bir inceleme yapıldı ve bunun sonucunda UEFA değerlendirmelerinin en yüksek standardı olan 4 yıldız verildi. Türkiye- Kazakistan maçı sonrası TFF Müsabaka ve Organizasyon Birimi yöneticileri bizi arayıp, stadın ve zeminin son durumunu sordular. Bu da önümüzdeki dönemde milli takımımızın yeniden Kayseri'ye gelmesi anlamını taşıyor. İnşallah bu konudaki beklentimiz de boşa çıkmayacak ve milli takımımızı yeniden Kayseri'de ağırlayacağız" 
dedi

Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda bugüne dek Türkiye- Azerbaycan, Türkiye-Estonya, Türkiye- Andora ve Türkiye-Japonya U-20 milli maçları, Beşiktaş- İstanbul Büyükşehir Belediyespor , Fenerbahçe- Galatasaray Türkiye Kupası finalleri, U-20 Dünya Kupası açılış maçı ile B grubuna ait müsabakalar oynandı.

 

 

İLGİLİ HABER

A MİLLİ TAKIMA KAYSERİSPOR DESTEĞİ

https://www.kayserinews.com/a-milli-takima-kayserispor-destegi-614012h.htm

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39