• BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

MİMARSİNAN GÜNLERİNDE 50 BİN KİŞİLİK PİLAV YARIM SAATTE...

MİMARSİNAN GÜNLERİNDE 50 BİN KİŞİLİK PİLAV YARIM SAATTE...
Kayseri'de 637.'si düzenlenen Mimar Sinan'ı Anma ve Evliyalar Günü etkinliği çerçevesinde 50 bin kişilik yaklaşık 7 ton etli pilav yarım saat içerisinde dağıtıldı.
Melikgazi ilçesi Evliyalar Mesire Alanı'nda düzenlenen etkinliğe, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hasan Yetim, AK Parti İl Kadın Kolları başkanı Venhar Pakırdaşı, Kayseri İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Öğle namazından sonra okunan dualarla başlayan etkinlikte, vatandaşlar hem dualar etti hem de piknik yaptı. 80 kişilik bir ekiple yaklaşık 7 saatte pişirilen 50 kazan pilavda, 2.5 ton et, 3.5 ton bulgur, 200 kilo tereyağı, 500 litre zeytinyağı, 500 kilo salça, 200 kilo tuz ile toz ve pul biber olmak üzere 700 kilo biber kullanıldı. İlk dağıtımını Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın yaptığı 50 bin kişilik pilav pilav kısa sürede tükendi.

50 kazan pilav yapıldığını söyleyen Büyükkılıç, "Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, dayanışmamızı korumak bizim asli görevlerimizdendir. Bizim olmazsa olmazlarımızdandır. Allah'a şükürler olsun 3 ayların içindeyiz. Recep ayımız geride kaldı. Şaban ayını idrak ediyoruz. İnşallah daha sonra da Cenabı Allah Ramazan Ayı'na, Kadir Gecesi'ne, bayramlara ve daha nicesine bizleri ulaştırır diye dua ve temenni de bulunuyoruz. Ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunları bozmak üzere birbirimize kilitlenmemiz, birbirimize kenetlenmemiz gerektiği bugünlerde bir araya gelmek kadar güzel bir şey olabilir mi? İşte bu vesileyle pilavımız inşallah ikram edilecek. Yanında ayranımız ikram edilecek. Belki de yurt dışına kadar götürülen ebetteki şifa niyetine yenilen bu güzel ortamı sağlayan, emeği geçen bütün kardeşlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu aynı zamanda 50 kazan pilav, 10 bin kişiye dağıtılacak ve milli içeceğimiz ayranla beraber etli pilavımız ikram edilecek." ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLAR ÇADIR KURDU

Sabah erken saatlerde alana giden vatandaşlar çadır kurdu. Evliyalar günü dolayısıyla bir gün önceden çadır kurduklarını kaydeden Şerife Deniz, "Buraya misafir olarak geldim. 2 senedir geliyoruz ve çok güzel bir mesir alanı. Evliyalar günü, pilav şenliği var diye geldik. Arkadaşlarımızla, eşimizle dostumuzla piknik yapıyoruz aynı zamanda kuran okunuyor, dua ediliyor. Çadırı dün kurduk, sabah kahvaltıya geldik. Oturduk, kuran okundu, mevlitler diledik" ifadelerini kullandı.

Eskiye göre çok farklı olduğunu dile getiren İlhami Doğan Adlı vatandaş ise "Eskisiyle şimdiki arasında çok fark var. Eskiden duaya gelinirdi şimdi pikniğe geliniyor. Eskiden 6 yaşından küçükler ve kadınlar hiç gelmezdi. Erkekler ve erkek çocukları gelir dua ederlerdi. Herkes evinden Karınca kararınca neyi varsa onu getirirdi. Koyun, kuzu, tavuk getirilip kesilirdi. Bulgur, yağ, tuz, biber gibi malzemeler hep evden getirilirdi. Çocuklar sabah 06.00'da gelip çadırı kurmuşlar, biz de 09.00'dan sonra geldik" şeklinde konuştu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39