• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • Kayseri 5 °C
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C

MİMARSİNAN'DA BİSİKLET ŞENLİĞİ YAPILDI

MİMARSİNAN'DA BİSİKLET ŞENLİĞİ YAPILDI
KAYSERİ’DE BİSİKLET ŞENLİĞİ YAPILDI.

www.kayserinews.com kayserinin en güncel haber sitesi mutlaka tıklayın facebook sayfamız ve twitter sayfamız'dan takip edebilirsiniz.

Kayserinews.com@Kayserinewscomtwittersayfamıztakip edebilirsinizTIKLAYIN,BEĞENİ,YAPIN-FACEBOOK-SAYFASI-HABER-TAKİP-SİSTEMİ .https://www.facebook.com/kayserinewscom-261415263889283/?fref=ts

 

 

 

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, ‘Bisiklet Şenliği’nde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri'nin, KAYBİS sistemi ile vatandaşa toplu ulaşım hizmeti mantığında bisiklet kullanımı sunan, Türkiye'nin ilk kenti olduğunu söyledi. 
Mimar Sinan Parkı’nda düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri'de gelişmiş ülkelerde olduğu gibi bisiklet kullanım oranlarının artırılması için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Bu amaçla, Türkiye'de ilk kez, toplu ulaşım hizmeti mantığında, bisiklet istasyonları oluşturduklarını kaydeden Başkan Çelik, “Bildiğiniz gibi Kayseri Türkiye’de ilklerin ve enlerin olduğu bir şehir. İlk defa dolmuşun kaldırıldığı, hala dolmuşu olmayan tek şehiriz. Aynı şekilde seyyar satıcıların olmadığı, dükkan önlerinde satıcıların olmadığı tek şehiriz. Türkiye’de altyapı konusunda scada sistemini kullanan ilk şehirlerden biriyiz.

20160430aw733961_07.jpg

Yine bisiklet sisteminde de bir başka projemiz KAYBİS sistemimiz Türkiye’de bir ilk. 2010 yılından bu tarafa da bu konuda Türkiye’de ilk olan bir şehiriz. Bisiklete önem veriyoruz. Dünya genelinde özellikle batı ülkelere baktığımız bisikletin çok yaygın şekilde kullanıldığını biliyoruz. Ulaşım olarak kullanımında gelişmiş ülkelere baktığımızda bu oran yüzde 30’u buluyor. Ama Kayseri’de bisikletin toplu taşımda kullanılma oranı sadece yüzde 1. Bunun artırılması gayreti içerisinde olduğumuz için, onun için KAYBİS’i, festivalleri, organizasyonları yapıyoruz” diye konuştu. 


Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma A. Ş. Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu ise, KAYBİS sistemi ile bisiklet kullanan sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekti. Sistem ilk hizmet vermeye başladığında günlük kullanıcı sayısının 150'yi geçmediğini belirten Ulaştırma A. Ş. Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu, şu anda günlük ortalama 2 bin vatandaşın söz konusu hizmetten yararlandığını söyledi. 


Programa katılan AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Emrah Karayel ve Hülya Nergis de, etkinlikte emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek bisiklet kullanımının önemini anlattı.


Konuşmaların ardından protokol üyeleri, etkinlikte düzenlenen yarışmalarda çeşitli kategorilerde dereceye girenlere ödüllerini takdim etti. Etkinliğin sonunda 2016 sezonu startı verildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39