• BIST 9093.41
  • Altın 2325.482
  • Dolar 32.3736
  • Euro 34.9977
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

Mısır'da Kim Kazanacak?..Ordu mu, Hükümet mi?

Mısır'da Kim Kazanacak?..Ordu mu, Hükümet mi?
Mısır'da Ordu'nun Mursi'ye verdiği süre doluyor.. Ülkede uzlaşma sağlanması için verdiği sürenin dolmasına dakikalar kala, askerler başkent Kahire'deki devlet televizyonunun etrafını sardı.
Mısır ordusuna yakın kaynaklar, orduya ait zırhlı araçların başkent Kahire'de devlet televizyonunun etrafında konuşlandığını iddia etti. Ordu, düzeni yeniden tesis etmek için müdahale edeceğini açıkladı.

Üst düzey komutanların katıldığı olağanüstü toplantı devam ediyor. Mısır ordusu sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasında, siyasi uzlaşı için verdiği 48 saatlik sürenin dolmasının ardından gerekli açıklamanın yapılacağını ancak bunun vaktinin belli olmadığını duyurdu.

'DEMOKRASİ UĞRUNDA ÖLMEK DAHA İYİ'
Kritik dakikalar yaklaşırken bir açıklama da Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin sözcüsünden geldi. Sözcü, "Tarih tarafından suçlanmaktansa Mursi'nin demokrasi uğrunda ölmesi daha iyi" dedi.


Mısır devlet televizyonu da, İçişleri Bakanlığı'nın şiddetten uzak durulması için çağrıda bulunduğu belirtildi.

'MURSİ SONRASI KONUŞULUYOR'
Fransız haber ajansı AFP, üst düzey komutanların, Mursi sonrasını konuşmak için olağanüstü toplantı yaptığını ileri sürdü.

ORDU: HALKI CAN PAHASINA KORURUZ
Mısır'da ordunun ülkede uzlaşma sağlanması için verdiği sürenin dolmasına saatler kala Genelkurmay Başkanı Abdülfettah el Sisi adına sert bir açıklama yapılmıştı. Açıklamada, "Ordu teröristler, radikaller ve budalalara karşı Mısır halkını canı pahasına korumaya hazır" denilmişti.

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin "Meşruiyetimi korumak için canımı vermeye hazırım" açıklamasına ordu sert bir açıklamayla karşılık vermişti.

Mısır Genelkurmay Başkanı Abdülfettah el Sisi adına yapılan ve "Son Saatler" ismini taşıyan açıklamada, ordunun teröristler, radikaller ve budalalara karşı Mısır halkını canı pahasına korumaya hazır olduğu belirtilmişti.

ORDU MUHALİF LİDER BARADEY'LE GÖRÜŞTÜ
Mısır'da muhalefet lideri Muhammed el Baradey'in de, bugün Mısır Genelkurmay Başkanı Abdülfettah el Sisi ile görüştüğü iddia edildi. Baradey'in ordudan, kanı durdurması talebinde bulunduğu belirtildi.

Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi karşıtı gösterilerde 30 Haziran'dan bu yana 20'den fazla kişi hayatını kaybederken, yüzlerce kişi de yaralandı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39