• BIST 9125.16
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

“MISIR’DAKİ OLAYLAR İNSANLIK ADINA SÖZ EDENLERİN İMTİHANIDIR”

“MISIR’DAKİ OLAYLAR İNSANLIK ADINA SÖZ EDENLERİN İMTİHANIDIR”
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Mısır’da yaşanan katliam sonrasında yaptığı değerlendirmesinde, “Yaşanan olaylar insanlık adına konuşanların aslında bir imtihanıdır” dedi.

AK Parti İl Başkanlığı’nın İl Danışma Meclisi Toplantısı öncesinde açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Bu kadar acının ve katliamın içinde Mısırlı bir bakan kalkıp sadece biber gazı sıkıldı, silahla ateş edilmedi diyebiliyor. Böylesine acı içinde böylesine komik bir durum yaşanabiliyor. Bu kadar büyük bir tezat herhalde çok fazla bir ülkede yaşanmadı” dedi.

Bakan Yıldız, “Zannederim Cumartesi ve Pazar tatilinde vicdanlarını, akıllarını, sağ duyularını, kalbi bütün duygularını askıya almış olacaklar ki şu ana kadar bir endişe duyuyoruz açıklaması haricinde herhangi bir tepki ortaya konmadı. Bunlar aslında yalnızca Mısır’ın değil, batı dünyasının da, insanlık adına söz eden birçok kesimin aslında imtihanıdır. O imtihanın başarı ile verilmesi konusudur. Ama şu ana kadar bu sınavın başarı ile verildiği söylenemez. Türkiye olarak, her zaman doğru yerde duracağız ve doğruyu savunmuş olacağız. İnsanlık tarihine sanırım kara bir leke olarak geçilecek” diye konuştu.

Öte yandan, yeni çıkarılan bir yönetmelikle park aydınlatmalarında tasarrufa gidileceğini açıklayan Yıldız, “Bizim çıkardığımız yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. İhtiyaçları karşılamak kaydıyla, enerji tasarrufu için belli bir saatten sonra aydınlatmanın fonksiyonunu kaybetmeden daha aza indirilmesi konusu var. Buradaki en önemli ayrıntı, bizim büyük şehirlerde iller bankasından yüzde 10’luk büyükşehir yüzde 5’lik ilçe belediyelerin payları kesilecek ve yeni bir aydınlatma yönetmeliği uygulanacak. Önceden park ve bahçelerdeki aydınlatmalar belediyelere aitti. Şimdi tamamen bir havuza alındı. Bu önemli bir ayrıntı. 30 tane büyükşehir haricindeki ilçelerde sokak aydınlatmalarındaki tasarruflara diğer belediyeler de dahil edilmiş olacak” ifadesinde bulundu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39