• BIST 9067.22
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

MMO KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI ERSİN FENER'DEN 23 NİSAN MESAJI

MMO KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI ERSİN FENER'DEN 23 NİSAN MESAJI
Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi Başkanı Ersin Fener, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Fener, "Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 94. yıldönümü ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağanı olan “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını" kutladığımız ve Milli Egemenliğin kayıtsız ve şartsız Türk Milletinin olduğunun dünyaya ispatının sene-i devriyesinden geçmekteyiz" dedi.
Fener, "19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkılarak, Türk Milletini Emperyalist kirli odaklardan arındırmak amacı ile başlayan Milli Hareket, Amasya, Erzurum ve Sivas’ta Milletin gönlünü fethetmiş ve 23 Nisan 1920 de Gazi Meclisimizin açılışı ile taçlandırılmıştır. Kısa bir zaman sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin de temellerini atılmasına vesile olmuş olan bu hareket, umutsuzluğun ve güçlüklerin çekildiği bir dönemde Türk Milletine umut ışığı olmuştur. Yedi düvele karşı verilen ve tüm dünyaya örnek olan İstiklal Harbi ile ilgili tüm önemli kararlar, bu kahraman mecliste alınmıştır" ifadesinde bulunarak açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
"Böylesine gurur verici günlerden geçtiğimiz bu dönemde, yaşadığımız sıkıntı ve ayrışmalar, kendi içimizde yaşadığımız kutlamaların coşkusuna gölge düşürmektedir. Atatürk “Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye Halkına Türk Milleti denir. Diyarbakırlı, Vanlı, Erzurumlu, Trakyalı, hep bir soyun evlatları ve aynı cevherin damarlarıdır.” diyerek, hiç kimsenin ayrısı-gayrısı olmadığını açıkça belirtmiştir. Fakat günümüzde, Diyarbakır’ın adı Edirne’den, Kars’ın adı Antalya’dan farklı anılarak ötekileştirme, ayrışma ve bölünmelerin temelleri atılmaya çalışılmaktadır. Topla, tüfekle yapamadıklarını farklı yollardan yapmaya çalışanlar, bu topraklarda yıllardır emeli olan emperyalist kirli ittifaklardır. Bu odakların unuttuğu ya da hatırlamak istemediği ise Türk Milletinin tarihi geçmişidir. Al Bayrağımıza rengin veren Aziz Şehitlerimizin kanı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin üzerinde ki her türlü kirli ittifakı bozmaya muktedirdir.
“Yurt’ta Sulh, Cihanda Sulh” diyerek dünyaya barış üzerine emsalsiz bir ders veren Büyük Önder Atatürk, Türk Tarihi açısından önemli bir yere sahip olan bu anlamlı günü çocuklara armağan ederek son noktayı koymuştur. Dünya barışının, bugünün çocukları ama geleceğin teminatı olanlarla sağlanacağını düşünmek ileri görüşlülük olmakla beraber, gelecek nesillere olan eşsiz bir güven demektir. Yarınlarımız olan çocuklarımızı, Milli egemenliğin farkında, dünyaya barışı getiren ve getirecek olan bir millete mensup olduklarını öğreterek, barış huzur ve güvenli bir ortamda gelecek nesillere hazırlamak her bireyin asli görevidir. Çocuklarımızı, ülkesini ve milletini seven bir birey olarak yetiştirmek, geleceğe yönelik ufku ve ülküsü olan insanlar olarak hazırlamak hepimiz için bir zorunluluktur.
Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi en derin saygı ve rahmetle anıyor, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 94. yılını ve Milletimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39