• BIST 9079.97
  • Altın 2322.335
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.9435
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

MMO Kayseri Şube Başkanı Hakan Özcan'ın, 5 Haziran Dünya Çevre Günü Mesajı

MMO Kayseri Şube Başkanı Hakan Özcan'ın, 5 Haziran Dünya Çevre Günü Mesajı
Ülkemizde sayısı giderek artan yenilenebilir enerji kaynakları tesisleri bizlere umut vermektedir.
Son yıllarda ülkemizde ve dünyada en çok konuşulan konuların başında çevre kirliliği gelmektedir. İnsanoğlunun bugününü ve geleceğini doğrudan ilgilendiren çevre kirliliği günden güne artmakta ve insanlık için büyük bir tehdit oluşturmaktadır.

Tarım arazilerinin bilinçsizce kullanımı, sanayileşme ve fabrikalaşmada ki yapılan yanlışlıklar, orman arazilerinin şahsi çıkarlara alet edilmesi ve bizlerin en büyüğü olarak gördüğümüz yenilenebilir enerji kaynaklarının yok sayılması; bizleri ve çocuklarımızı bekleyen daha kirli bir dünyanın hazırlayıcı sebeplerdir.

Ülkemizde yenilenemez diye nitelendirdiğimiz kömür, petrol, doğalgaz, bor gibi enerji kaynaklarının kullanımı %95 seviyelerinde iken, güneş, rüzgâr gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı % 5 seviyelerinde kalmaktadır. Yenilenemez enerji kaynaklarının en büyük zararı ise çevre üzerinde görülmektedir. Çevreyi alabildiğine kirleten bu kaynaklar nedeniyle önümüzdeki 50 sene içerisinde kendileri tükenmeden dünyamızı tüketebilirler. Çünkü sera gazı salınımı ile küresel ısınma günden güne daha tehlikeli bir hal almaktadır. Durum böyle olunca bundan 20 sene sonra bile dünyanın ne şekilde bir iklime sahip olacağını işin uzmanları bile tahmin edememektedir. Fakat son zamanlarda Ülkemizde sayısı giderek artan yenilenebilir enerji kaynakları tesisleri bizlere umut vermektedir.

Sayıların daha da artması adına yetkililerin gereken teşvik ve destekleri attırması ekonomimize sağladığı faydanın ötesinde temiz ve yaşanabilir bir dünya için son derece önemlidir.

"Kıyamet kopma anında bile olsa, elinde bir ağaç filizi bulunan onu mutlaka diksin " diyen Peygamberimiz (SAV)’in dinine mensup insanlar olarak herkesin “dünyayı ben mi kurtaracağım” anlayışından vazgeçerek bireysel olarak ta elinden geleni yapması gerekmektedir. Bu vesileyle de çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya bırakabilmek dileğiyle Dünya Çevre Gününüzü kutluyoruz.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39