• BIST 9094.06
  • Altın 2324.811
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.976
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

MMO KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI ÖZCAN:10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

MMO KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI ÖZCAN:10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ
10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MMO KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI ÖZCAN: ''DEMOKRASİNİN SAĞLIKLI İŞLEYEBİLMESİ İÇİN BASINIMIZIN BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ OLMASI KAÇINILMAZ BİR GERÇEKTİR''
Makine Mühendisleri Odası (MMO) Kayseri Şube Başkanı Hakan Özcan, ''Demokrasinin sağlıklı işleyebilmesi için basınımızın, bağımsız ve tarafsız olması kaçınılmaz bir gerçektir'' dedi.

Özcan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, basın mensuplarına ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesinin 52. yıl dönümünün kutlandığını hatırlatarak, ''Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanan bu özel günde başta Kayserimizin yerel basını olmak üzere tüm çalışan gazetecilerin bu müstesna gününü kutluyor, daha güzel şartlarda, daha verimli çalışabilecekleri nice mutlu ve başarılı yıllar diliyorum'' ifadelerini kullandı.
Açıklamasında, ''Çağımızın en dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir görevi yerine getirmektedir'' diyen Özcan, ŞÖYLE DEVAM ETTİ:

''Böylesine büyük bir sorumluluk içeren bir meslek olmakla beraber aynı zamanda sevilerek yapılması gereken bir meslektir. Çünkü gazetecilik; gece gündüz demeden her türlü zor şartlar altında çalışmak, yaralanmak hatta bu uğurda hayatını kaybetmek demektir. Ülkemizde çalışan gazetecilere yönelik çeşitli düzenlemeler yapılmış fakat özellikle de yerel basınımız için bu düzenlemeler yetersiz kalmakta yeni iyileştirmelere ihtiyaç duyulmaktadır. Demokrasinin sağlıklı işleyebilmesi için basınımızın, bağımsız ve tarafsız olması kaçınılmaz bir gerçektir. Ama şu konu da iyice anlaşılmalıdır ki, böyle bir basın; sunulan maddi ve manevi imkanlar ile verilen demokratik haklar ile mümkün olacaktır. Güçlü ve tarafsız bir basın, ülke gelişiminde çok önemli bir yere sahiptir.''

Özellikle yazılı ve görsel basın başta olmak üzere radyo ve internetin halkın gözü kulağı olduğunu belirten Özcan, ''Dünyanın herhangi bir yerinde meydana gelen olay, aynı anda tüm insanlığın görüşüne sunularak paylaşılmakta, olumlu ya da olumsuz kamuoyu oluşması sağlanmaktadır. Görsel, yazılı hatta sanal medya demokratikleşme, şeffaflık, eğitim, sağlık, güvenlik, kamu hizmetleri ve yasal hakların kullanımı gibi konularda yaptığı yayınlarla kamuoyunu etkilemektedir.

Basın mensuplarımızın, şimdiye kadar başarıyla yerine getirdikleri bu onurlu görevi, bundan sonra da aynı duyarlılıkla ve kararlılıkla yerine getireceklerine yürekten inanıyorum. Bu düşüncelerle basın çalışanlarının Çalışan Gazeteciler Günü’nü tekrar kutluyor, bütün basın mensuplarımıza başarılar diliyorum'' dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39