• BIST 9079.97
  • Altın 2321.592
  • Dolar 32.3302
  • Euro 34.9641
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

MOBİLYA KENT’İN TEMELİ ATILDI

MOBİLYA KENT’İN TEMELİ ATILDI
MOBİLYA KENT’İN TEMELİ ATILDI KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÖZHASEKİ YA ALLAH BİSMİLLAH MABİLYA KENT HAYIRLI OLSUN DEDİ MOBİLYA SEKTÖRÜ KAYSERİ İÇİN LOKOMOTİF OLDU
TOKİ tarafından Kayseri Marangozlar Mobilyacılar ve Döşemeciler Odası için yaptırılacak olan Mobilya Kent’in temeli düzenlenen törenle atıldı.

Karpuzatan mevkiinde düzenlenen törene Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, KESOB Başkanı Mustafa Alan, Kayseri Marangozlar Mobilyacılar ve Döşemeciler Odası Başkanı Mehmet Ali Çevrim ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, “Kayseri için mobilya sektörü bir lokomotif sektör oldu. Cumhuriyetin ilk yıllarında Kayseri’ye bazı fabrikalar yapıldı” diyerek şu şekilde konuştu:
“Bu fabrikalar adeta bir okul gibi oldu. Bu fabrikalardan en önemlisi hava ikmal fabrikası oldu. Amcalarımız bu fabrikalardan emekli olduktan sonra sanayi siteleri kurdular. Şeker fabrikası binlerce çiftçilerimize ekmek kapısı oldu. Kayseri’nin büyümesinde atak yapmasında başkanlar da doğru bir iş yaparak atılım yaptılar. Osman Kavuncu da bu işleri yaptı. Gitmemek için direndiler. Ama ne doğru bir iş yapmış. Eski Sanayi’de bakırcıları, sobacıları ayrı sokaklara taşıdı ve hayırlı bir iş yapmış oldu. Biz de bu siteleşmenin en modern şeklini yapmaya çalışıyoruz.”

Başkan Özhaseki, “Kayseri’de sürükleyici bir sektör mobilya oldu. Ülkemizde 20 civarında mobilya firması var ama bunların 15 tanesi Kayseri firması. Mobilya sektöründe adı geçen bir çok ili geride bıraktık” diyerek, Mobilya Kent’in Türkiye’ye örnek olacağını bildirdi.
Mobilya Kent’in dünya çapında söz sahibi olması gerektiiğinin altını çizen Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız ise, “Biz 94 yılında göreve geldiğimiz zaman Kayseri için esnaf sitelerinin öneminin altını çizmiştik” diyerek şu şekilde konuştu:
“Biz buna inandığımız için, yürekten söylediğimiz için esnaf için yüreğimizi açarak çalışmaya başladık. Samimi olunca karşıdakı insanlar da buna inanınca güzellikler ortaya çıkıyor. Bizden önce bir takım siteler yapıldı ancak bazıları hayata geçmedi. Netice olarak hayata geçen siteler yapıldı. İlk site Oto Galericiler Sitesi yapıldı. Bunun doğru bir iş olduğunu anlatabilmek için epey bir gayret sarf ettik ve Türkiye’deki en güzel sitelerden biri oldu.”
Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan ise, Kayseri’nin değişim ve gelişimi sürekli olarak takip ettiğinin altını çizerek, “Kayseri’de gelişim ve değişim dedik ve her sektörde buna ayak uyduruyoruz. Sanayi siteleri ve mahalleler belli zamanlarda ömrünü tamamlıyor. Belli dönemde belli şeyler misyonunu tamamlıyor. Sanayi sitelerinin de ömrü var. Şu anda yapılan Mobilya Kent de değişim ve gelişimin bir örneği. Bu sitenin yapımı konusunda büyük desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Kocasinan Belediye Başkanımız’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kayseri Marangozlar Mobilyacılar ve Döşemeciler Odası Başkanı Mehmet Ali Çevrim ise, “Mobilya sektörü Kayseri’de olmasaydı Anadolu Kaplanı olarak bilinen Kayseri sanayisi çok farklı bir yerde olurdu. 2002 yılında başkan olduğumda bu sektöre gerçekten hizmet etmek istiyordum. Mobilya sektöründe gidilecek çok yol olmasına rağmen esnafımız kendi sorunları ile mücadele ediyordu. Birlikte hareket etme fikrinden yola çıkarak Büyükşehir Belediyemizin kapısını çaldık. Sayın bakanımız, milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımızın kapısından hiç boş dönmedik. Kapılarda bekletilmedik. Mobilya kent projesinin başarısının altında işte bu birliktelik yatıyor” dedi.
Temeli atılan Mobilya Kent’te 688 işeri ve 2 camii inşaa edilecek. Prefabrik olarak planlanan iş yerlerinden sadece 16 tanesi betonarme olacak ve 114 milyon 938 bin TL ihale bedeli bulunan projenin 750 günde tamamlanması planlanıyor.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39