• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

Muhabiri baltayı sert taşa vurdu!

Muhabiri baltayı sert taşa vurdu!
Gezi olayları sırasında Eskişehir'de ölen Ali İsmail Korkmaz davasının yeni provokasyonlara engel olmak amacıyla Eskişehir dışında yapılmasını isteyen Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'yı hedef gösteren haberleri ile gündeme oturan Radikal Gazetes
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu ve onun şahsında milyonlarca insana hakaret eden ve milyonlarca insana çamur atan İsmail Saymaz hakkında dava açacaklarını söyledi.

Kon TV’de yayınlanan Serdar Arseven ile Bir Fincan Kahve isimli programa konuk olan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Kimse meydanı boş sanmasın” diye konuştu.

Radikal muhabiri İsmail Saymaz için, “Milyonlarca insana hakaret etmeyi, milyonlarca ihsanı hedef tahtasına oturtup bir sıfatla yargılayıp bu çamuru atabiliyor” yorumunu yapan Destici, “Sen bu hakkı nereden buluyorsun kardeşim. Sen kimsin?” diye sordu.

"MİLYONLARCA İNSANI KATLİAMCI İLAN ETTİ"
Büyük Birlik Partisi’nin her dönemde haksızlığa uğrayanların yanında olduğunun altını çizen Destici, İsmail Saymaz’ın hakaretlerine sadece partinin karşı durmasının büyük bir tezat olduğunu belirterek, “Neden her fırsatta Muhsin Yazıcıoğlu’nu sevdiğini söyleyenler kalem oynatmadılar? Radikal muhabiri öyle toptancı bir tabir kullanıyor ki, Muhsin Yazıcıoğlu ve onun fikrine inananların hepsi, yani hepimizi katliamcı ilan ediyor” şeklinde konuştu.

MUHSİN YAZICIOĞLU NASIL BİR İNSANDI?
Destici sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bazı kendini medya mensubu olarak pişmeden hamken piyasaya sürülenler bir nevi tetikçi gibi faaliyet gösteriyor ya da ortamı karıştırma sertleştirme amacı taşıyorlar. Halbuki Türkiye’nin şu an en çok birleştirme ve bütünleştirmeye ihtiyacı var. Bunun yapılması gerekirken bir gazetecinin siyasi fikrinin Muhsin Yazıcıoğlu ya da Büyük Birlik Partisi ile aynı olmayabilir. Sen ne dersen de, bu milletin kahir ekseriyeti, yüzde 90’ın üzerindeki bir kesim Muhsin Yazıcıoğlu’nu bağrına basmış ve Muhsin Yazıcıoğlu Bakan, Başbakan, Cumhurbaşkanı olmadığı halde Türk dünyasında çok az kimseye nasip olacak bir cenaze merasimiyle, hem maddi hem manevi yönüyle uğurlanmıştır. Bütün siyasi görüşlerden insanlar oradaydı. Deniz Gezmiş’in eski hanımından Cem Karaca’nın geride kalanlarına kadar, bütün soldan en uçtaki karşıt görüşe kadar herkes diyor ki ‘tamam biz Muhsin Bey’le aynı görüşte değildik, hatta karşıydık ama adamın bir duruşu vardı ve adam gibi adamdı. Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyen bir adamdı ve inandığı yolda yürüyen bir adamdı. Böyle olduğu tüm milletçe bilinen ve takdir edilen bir insana karşı siz televizyondan bir saldırı yapıyorsunuz.”

KIŞKIRTMALARA GELMEYECEĞİZ, DAVA AÇIYORUZ

Destici “Böyle bir provokasyon neden yapılabilir?” sorusuna da şu cevabı verdi:
“Bu neden yapılabilir, şöhret olmak için yapılabilir, Türkiye’yi karıştırmak için yapılabilir. Kışkırtıp bunun bir karşılığı olsun deyip buradan prim yapmak veya provoke etmek amacı güdülüyor olabilir. Ama biz bu provokasyonlara ve kışkırtmalara düşmeyeceğiz. Tabi kınıyorum ve biz bunu hukukçularımıza avukatlarımıza söyledik gerekli hukuki işlemleri başlattık ve İsmail Saymaz hakkında dava açılıyor. Kendisiyle hukuk önünde hem parti olarak hem ailesi olarak bunun hesabını soracağız. Kimse meydanın boş olduğunu sanmasın. Kimse ne Muhsin Yazıcıoğlu’na, ne Büyük Birlik Partisi’ne ne de Büyük Birlik Partisi’nin her hangi bir ferdine hakaret edemez, onu aşağılayamaz, onunla ilgili iftira atamaz. Atarsa da yargıda hesabını verir. Onun zaten yapmam istediği provokasyon, meseleyi yargı dışına taşırmak. Biz elbette ki hukuk içerisinde bunun hesabını soracağız. Kimse söylemediği ile kalmayacak, kimsenin yanına kar kalmayacak. Hoşgörülüyüz ama bunun bir sınırı vardır.

ESKİŞEHİR VALİSİ'Nİ HEDEF GÖSTERDİ, MUHSİN YAZICIOĞLU'NA SATAŞTI
Gezi eylemleri sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasının yeni ve büyük provokasyonların yeniden yaşanmaması için Eskişehir dışında görülmesini isteyen Eskişehir Valisi’ne yönelik hedef gösteren haberleri ile gündeme gelen Radikal muhabiri İsmail Saymaz, SKY 360 isimli kanalda Büyük Birlik Partisi’nin helikopter kazasında yaşamını yitiren ve ölümüyle Türkiye’yi yasa boğan Muhsin Yazacıoğlu ile ilgili şok sözler sarfetmişti.

YAZICIOĞLU İÇİN AĞIR SÖZLER
Programda Hrant Dink olayını anlatan Radikal muhabiri İsmail Saymaz, sarfettiği “Sadece Yasin Hayal’ler değil Muhsin Yazicıoğlu ve onun felsefesindekiler cinayete karıştıkları halde kahraman ilan edildiler, milletvekili olma yolları açıldı” şeklinde sözleri ile büyük infiale neden olmuştu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39