• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

Muhsin Yazıcıoğlu Kasten Kurtarılmadı

Muhsin Yazıcıoğlu Kasten Kurtarılmadı
Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu: Kasten arama kurtarma yapılmadı
CNN TÜRK'te yayınlanan Suç ve Delil programında Prof. Dr. Sevil Atasoy, Prof. Dr. Gürsel Çetin ve Gülefer Yazıcıoğlu gündem yaratacak açıklamalar yaptılar.

KAZAYLA İLGİLİ 60 HABER YAPAN GAZETECİ DE KATILDI

CNN TÜRK'te dün gece yayınlanan Prof. Dr. Sevil Atasoy'un hazırlayıp sunduğu Suç ve Delil programında Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının hayatını kaybettiği şüpheli helikopter kazası tüm detaylarıyla ekrana taşındı. Programa BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ile Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Gürsel Çetin ve kazayla ilgili 60 civarında haber yapan gazeteci Köksal Akpınar katıldı.

"KASTEN ARAMA KURTARMA YAPILMADI"

Khaber.com.tr'nin haberine göre, programda helikopterin düştüğü yerin belirlenmesinde yaşanan harita krizi yüzünden bir türlü olay mahalline ulaşılamaması, Gülefer Yazıcıoğlu'nun olayla ilgili şüphelerini artıran en önemli konu olduğu ifade edildi. Yazıcıoğlu arama kurtarma çalışmalarının kasten yapılmadığını öne sürdü.

İSMAİL GÜNEŞ'E SAĞ ULAŞILABİLİRDİ
Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Gürsel Çetin ise İHA muhabiri İsmail Güneş "Sağ olarak kurtarılabilirdi" dedi. Prof. Dr. Çetin'e "Şayet olay mahalli tespit edilip zamanında helikopterin düştüğü yere ulaşılsaydı kazazedeler kurtarılabilir miydi?" şeklindeki soruya otopsi sonuçlarından yola çıkarak cevap verdi. Prof. Dr. Çetin şöyle konuştu: "İsmail Güneş'in otopsi raporlarını inceledim. Kırıkları var. Sonradan öğrendiğimiz kadarıyla 4-6 saat arasında da yaşamış. Ölüm sebebi donma. Kırıkları ölüme sebebiyet verecek nitelikte değil. Diğerleri için net bir şey söylemek zor. Ama zamanında olay yerine gidilseydi İsmail Güneş kurtarılabilirdi"

"ANALİZLER HATALI"

Şüpheli helikopter kazasıyla ilgili uzun süredir kamuoyunun gündeminden düşmeyen karbonmonoksit konusuna Prof. Dr. Sevil Atasoy'dan şok etkisi yaratacak bir açıklama geldi. Atasoy ölen 6 kişinin kanında bulunan karbonmonoksit oranlarını yorumladı. Prof. Dr. Atasoy şöyle konuştu: "Uluslararası yönergelere göre hava araçları kazalarında kanda karbonmonoksit ve siyanür aranması zorunludur. Burada DDK raporuna göre siyanür bulunamamış. Siyanürün bulunamaması helikopter içinde kaza sonrası bir yangının olmadığını anlamına geliyor. Dolayısıyla ölenlerin kanlarında yüksek oranda bulunan karbonmonoksit miktarının izahının mutlaka yapılması gerek. Özellikle öldüğünde kanında yüzde 26 oranında karbonmonoksit çıkan İHA muhabiri İsmail Güneş'in uzun süre yaşaması ve açık havada bulunması bu oranın esasında çok daha yüksek olduğunu gösteriyor. Buradan şu sonuca ulaşılabilir ya bu analizler hatalı ya da ölenler nereden kaynaklandığını bilemeyeceğim egzoz gazı solumuş olmalılar".

KANDA KARBONMONOKSİT YENİDEN ÖLÇÜLMELİ

Adli Bilimler Uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy kanda yeniden ölçüm yapılmasının soru işaretlerini ortadan kaldıracağını da söyleyerek "Yanlış yüksek sonuçlara yol açabilecek kokuşma ve çürüme ürünlerinin bertaraf edildiği özel yönetemlerde eldeki mevcut kanlarda yeniden karboksihemoglobin ölçümü yapılmadan bu çelişki giderilemez" şeklinde konuştu. Gazeteci Köksal Akpınar ise savcılıkta verilen bir ifadeyi ilk kez açıkladı.

Akpınar Kahramanmaraş’ta yakıt ikmalı sırasında pilot Kaya İstektepe’nin içtiği sıvının içine herhangi bir şey atılması olayının soruşturma dosyası içinde ifade olarak yer aldığını söyledi. Akpınar savcılığın bu konuyu soruşturduğunu sözlerine ekledi. Öte yandan Muhsizn Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının hayatını kaybettiği helikopter kazasını soruşturan savcılık Suç ve Delil Programının kayıtlarını istedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39