• BIST 9093.58
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9781
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

Muhsin Yazıcıoğlu'nun Kayıp Cihazlarını Askerler Sökmüş

Muhsin Yazıcıoğlu&#39nun Kayıp Cihazlarını Askerler Sökmüş
Eski BBP Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun yaşamını yitirdiği helikopterin uçuş bilgilerinin yer aldığı iki cihazın sökülme görüntüleri ortaya çıktı.
45 saniyelik videoda, askeri helikopterle olay yerine gelen niformalı kişilerden biri, helikopter enkazından bazı cihazları sökerken, biri görüntü alıyor. Üçüncü asker de az ötelerinde sigara içiyor. ZAMAN’DAN ALINMIŞTIR

HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e bir subay tarafından gönderildiği belirtilen kazaya ilişkin görüntülerin en önemli bölümünü oluşturan kısmı dünkü Zaman gazetesinde yayımlandı. 45 saniyelik kayıt, askeri helikopterle olay yerine gelen ve asker üniformalı kişileri helikopter enkazından bir takım cihazları sökerken gösteriyor.
Biri söküyor, biri izliyor

Video, gökyüzünde bir askeri helikopterin görünmesiyle başlıyor. Ardından enkazın etrafındaki subaylar gözüküyor. Subaylardan biri elinde turuncu tornavidayla helikopterin ön panelinden parçaları sökerken, diğeri onu izliyor. Üçüncü asker ise biraz daha uzakta oturmuş sigara içiyor. Görüntüleri kaydeden asker ise “Kardeşim şu yüksekliğe bak, inanamıyorum ya, dağ tepemize gelecekmiş gibi sanki” diye bulundukları bölgeyi tarif ediyor. Uzmanlar sökülen cihazların, helikopterin uçuş bilgilerini muhafaza eden ve hangi noktalar arasında uçtuğunu, irtifa bilgilerini, hızını kayıt altına alan Argus 5000 CE ve SKYMAP IIIC cihazları olabileceği kaydediliyor.

Cihazlar ortada yok
Her iki cihaz da kazanın ardından 29 Mart 2009’da Ulaştırma Bakanlığı Kaza Soruşturma Kurulu tarafından olay yerinde görüntülenmişti. Ancak iki gün sonra olay yerinde çekilen fotoğraflarda cihazlara rastlanmadı. Söz konusu cihazların akibeti iki yıldır bilinmiyor.
Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) kamuoyuna yansıyan raporunda, cihazlarla ilgili önemli tespitler yer almıştı. Raporda “Cihazların 31.3.2009 günü öğle saatleri arasında yok olduğu/çalındığı anlaşılmıştır” ifadeleri yer almıştı.
Cumhurbaşkanı Gül’ün Almanya ziyareti sırasında “Cihazları keçiler gelip söküp götürmedi ya” sözleriyle yeniden gündeme gelen ve üzerindeki sır perdesi aralanmaya çalışılan kazanın ardından ortaya atılan iddialar da sabotaj şüphesi doğurmuştu.
Malatya Özel Yetkili Savcılığı, Genelkurmay’dan o gün enkaz bölgesinde bulunan askeri personelin, ne maksatla orada oldukları ve kimlik bilgileri ile fotoğraflarını istedi. Başsavcılık ayrıca yeni bir kaza kırım ekibi oluşturacak. 14 kişiden oluşacak kaza kırım ekibi olay yerinden başlayarak koruma altına alınan helikopter enkazı üzerinde inceleme yapacak.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39