• BIST 8718.11
  • Altın 2239.872
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.142
  • Kayseri 3 °C
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C

Murat Cahid Cıngı: “Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda Erciyes’i dünyaya tanıtacağız”

Murat Cahid Cıngı: “Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda Erciyes’i dünyaya tanıtacağız”
Erciyes bisiklet sporunun da merkezi olacak

Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, 10-15 Ekim’de yapılacak ve dünyanın birçok ülkesinde canlı yayınlanacak olan 53. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda Erciyes’i bisiklet sporunda da merkez haline getireceklerini söyledi. 


Erciyes’in kış turizminin yanında yaz turizm merkezi haline getirmek için çalıştıklarını kaydeden Murat Cahit Cıngı, bisiklet sporunun yaygınlaştırılmasının söz konusu çalışmalara katkı sunacağını ifade etti.

Dağdan şehre taşan bir bisiklet merakı oluşturmak istediklerini dile getiren Murat Cahit Cıngı, "Erciyes’te ilk işlerimizden bir tanesi de rotalar oluşturmak ve haritalandırmalar yapmaktı. Şehrin her yerinde bisiklet sürebiliyorsunuz ama eğer elinizde bir rota, işaretleme olursa bu artık turistik bir ürün haline dönüşüyor ve dünyaya pazarlayabiliyorsunuz.

İlk günden itibaren bisikleti önceledik ve dağın ilk parkurlarını oluşturduk. Erciyes’te ulusal ve uluslararası müsabakalar yaptık. Dolayısıyla bisiklet bizim açımızdan olmazsa olmazlardan" diye konuştu. 

"Erciyes'i tanıtmak için önemli bir fırsat olacak"
Bir kısmı Erciyes'te gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nu bu açıdan bir fırsat olarak değerlendirdiklerini söyleyen Murat Cahit Cıngı, "53'üncüsü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Kupası, dünya insanına Erciyes’i tanıtmak için önemli bir fırsat olacak.

Biz de hem kentimizi tanıtmak hem de bu güzel organizasyona karınca kararınca katkıda bulunmak istiyoruz. Umuyoruz ki yapacağımız çalışmalar neticesinde yetkililer Erciyes’i bundan sonra önemli bir bisiklet merkezi olarak dikkate alacak ve uluslararası faaliyetlerde Erciyes’e daha fazla pay vereceklerdir” ifadelerini kullandı. 

"Takımlar günlük 150 kilometreye yakın bisiklet sürüyorlar"
Kayseri Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla şehirde bisiklet kullanımı hususunda bilinç oluşturmaya gayret ettiklerini de belirten Murat Cahit Cıngı, Yüksek İrfita Merkezi'nin de bisiklet sporu için önemli bir avantaj oluşturduğuna dikkat çekti.

Murat Cahit Cıngı, "Bununla alakalı Büyükşehir Belediyemiz de çok güzel bir proje ortaya çıkardı. İnşallah önümüzdeki dönemde bu projenin başlangıcına sahip olacağız hep beraber. Hatta Spor Bakanlığımız da böylesine büyük projeyi beraber yapma konusunda desteklerini de ifade etti.

Bu kapsamda bisiklet takımları yüksek irtifa kampını tercih ediyor ve geldikleri zaman 3 hafta süre bir spor yapıyorlar. Dolayısıyla mevcut altyapımızla biz aslında bisiklet takımların yüksek irtifa merkezi olabilecek vasıftayız.

Erciyes’te otellerimiz, yol kalitemiz ve şehirden çok kısa bir süre içerisinde düşük irtifaya inebilme rahatlığı bisiklet takımlarını cezbeden bir unsur. Bununla alakalı muhtelif ülkelerin takımlarını, federasyon başkanlarını, antrenörlerini Erciyes’e getirdik ve tanıttık. Antrenman için de rotalar oluşturduk Erciyes’te.

Takımlar 2 bin 200 metrede yatıyorlar, bin 100-bin 300 metrelerde de günlük yaklaşık 150 kilometreye varan bisiklet sürüyorlar. Dolayısıyla Erciyes de onların aramış olduğu ideal şartlara çok uygun bir merkez. Bu yaz bizim milli takımımız dışında yurt dışından da bazı takımlar geldiler ve Erciyes’te 3 haftalık kamplar yaptılar.

Şehir içinde antrenman yapan bisikletçiler daha da artacak. Erciyes’in bu özelliğinin dünya camiasına tanıtılması maksadıyla ORAN Kalkınma Ajansıyla da bir protokol imzaladık. Onlara da Erciyes ve şehrimiz turizmine verdiği destekten dolayı teşekkür etmek lazım” ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39