• BIST 9139.12
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

Murat Karayılan: Suriye'de tek bir PKK'lı yok

Murat Karayılan: Suriye'de tek bir PKK'lı yok
PKK'nın kandil sorumlusu Murat Karayılan, Suriye ve Esad ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Esad rejimine destek verdikleri konusundaki iddiaları kabul etmeyen Karayılan, Esad rejiminin er ya da geç yıkılacağını söyledi.
Katar’ın el Cezire televizyonuna Kandil’de demeç veren terör örgütü PKK’nın Kandil sorumlusu Murat Karayılan, PKK’nın Esad rejimine destek verdiği iddialarını kabul etmedi. PKK’nın son birkaç aydaki saldırılarını artırmasının tesadüf olduğunu öne süren Karayılan, "Türkiye son zamanlara kadar Suriye ile birlikte bize karşı savaşmaktaydı. Ancak son zamanlarda Türkiye tam bir strateji değişikliğine giderek yüzünü bütünüyle ABD’ye dönerek İran ve Suriye ile ilişkilerini bozdu. Türkiye şimdi Batı’ya PKK’nın Suriye ve İran’ın yanında olduğunu söylüyor. Bu tamamen yalan. Türkiye demokratik bir çözümü kabul etmediği sürece direnişi tırmandıracağız. Şu anda görüldüğü kadarıyla Türkiye’nin tutumunda bir değişiklik yok. Türkiye saldırdığı sürece biz de karşılık vereceğiz. "

"Suriye'de tek bir PKK mensubu yok"

El Cezire muhabirinin, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın PKK’nın Beşşar Esad güçlerinin yanında çarpıştığı yolundaki sözlerini hatırlatması üzerine Karayılan, "Suriye’de tek bir PKK mensubu yok. Türkiye Suriyeli Kürtlerin haklarını elde etmesini istemiyor. O yüzden Suriye’de bir savaşa hazırlanıyor. İşte biz bu yüzden Türkiye’nin Suriye’ye müdahale etmesine karşıyız" diye cevap verdi.

Karayılan, El Cezire muhabirinin, "Yani PKK’nın Suriye hükümeti ile ayaklanmanın başından beri hiçbir teması yok öyle mi?" şeklindeki sorusuna ise "Kürtler ve PKK Ortadoğu’daki ana oyunculardan biri. Dolayısıyla PKK’nın birçok devletle temasları var. Ancak Suriye ile düzenli bir temasımız yok" dedi.

"Esad ısrarcı olmamalı"

Beşar Esad rejiminin er ya da geç düşeceğini savunan Karayılan, "Artık bu tür rejimlerin aşılma dönemidir. Bunlar er ya da geç yıkılacaktır. Ancak şiddet kullanımı sadece tahribatı artırır, yıkım getirir. Bu rejim mutlaka yıkılacaktır. Dolayısıyla Esad ısrarcı olmamalı" diye konuştu.El Cezire de Kürtlerin Arap baharını kendi hedeflerine ulaşmak için bir fırsat olarak gördüğü yorumunu yaptı.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39