• BIST 9086.27
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Olgunharputlu'dan Rusya açıklaması

MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Olgunharputlu'dan Rusya açıklaması
“TİCARETİMİZE OLUMSUZ ETKİ OLUŞTURACAK OLSA DAHİ BİZ ÜLKEMİZİN SINIRLARINI GEREKTİĞİ ŞEKİLDE KORUMALIYIZ”

MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Nedim Olgunharputlu, Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizi ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “Ticaretimize olumsuz etki oluşturacak olsa dahi biz ülkemizin sınırlarını gerektiği şekilde korumalıyız” dedi. 
Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak kriziyle ilgili konuşan MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Nedim Olgunharputlu, “Rusya krizi ticareti malum bu uluslararası dengeler hasebiyle gayet ince hesaplar yapılarak bazı işlerin yapılması gerekiyor. Bazı tepkilerin çok dikkat edilerek verilmesi gerekiyor. Ticaret denge üzerine gidiyor. Bu uluslararasındaki dengeler memleketin ticaretini etkiliyor ama bu asla şu demek değildir ki ‘her probleme göz yumalım, her sıkıntıyı çözelim tek ticaretimiz iyi olsun’ hayır. Ticaretten de, paradan da önemli değerler var. Bu konuda askeri kuvvetlerimizin yaptığı tepkiyi ve açıklamaları tatmin edici seviyede. Biz sınırlarımızı korumak için defalarca uyarılarda bulunmamıza rağmen Rusya’nın hareketlerindeki düzeltmeye gitmeyişi ve uçağını geri çekmeyişi ‘bize başka çare bırakmadı’ yorumu bizce yeterliydi. Ticaretimize olumsuz etki oluşturacak olsa dahi biz ülkemizin sınırlarını gerektiği şekilde korumalıyız.” şeklinde konuştu.
Olgunharputlu ayrıca, “Bu yaşanan olay bence ekonomik ilişkileri etkilememeli. O bölgede daha önce Türkiye’nin de uçağı düşürüldü. Bununla alakalı Türkiye hiçbir ülkeye siyasi bir ambargo uygulama kararı çıkartmadı. Rusya’nın bu tarz fevri hareketleri dünyanın her yerinde karşı oluyor. Bu tepkiler kalıcı olmayacaktır. Geçici olacaktır. Bugün Putin’in tepkisinin kendi ülkesinin iç istikrarı ile ilgili yaşadığı problemlerden kaynaklandığını düşünüyoruz. Buda dışarıya yansıtmak üzere ülkedeki algıyı farklı yönlere çekmek üzere yapılmıştır. Çok uzun süreceğini düşünmüyorum. Geçici süreyle halkının gözünü boyamak üzere tepkiler verecektir ama bu tepkiler bir süre sonra eski seviyelere gelecektir” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39