• BIST 9096.77
  • Altın 2324.531
  • Dolar 32.3647
  • Euro 34.9602
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

MÜSİAD KOBİ DESTEKLERİ 2013 DE DEVAM EDECEK

MÜSİAD KOBİ DESTEKLERİ 2013 DE DEVAM EDECEK
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şubesi haftalık Yönetim Kurulu Toplantısına Kayseri Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya, İsmail Tamer ve Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya katıldı.
Şube Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, vekillere teşriflerinden dolayı teşekkürlerini ileterek iş dünyasının talep ve beklentilerini arz etti. Çolakbayrakdar; Çek Kanunu hakkında düzenlemeler beklediklerini, 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa geçiş sürecinde kamuoyu üzerinde tedirginlik olduğunu, çalışanların güvenliğinin sağlanmasına önem verdiklerini, ancak uygulama sürecinin zamana yayılacak şekilde olmasının gerekliliğini vurguladı.

Türkiye normalleşme sürecine girdi
Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya; “Türkiye önemli sıçramalar yaparak normalleşme sürecine girdi. Ülkemizin döviz rezervi 120 milyara çıktı. IMF ye olan 830 milyar borcumuz 2013 mart ayında bitiyor. Dolayısıyla ekonomik olarak durumumuz iyi. İşadamlarımız güçlendikçe ekonomide güçlenecek” dedi.

KOBİ’ye Bütçede 10 milyar ayrıldı
Kayseri Milletvekili ve Bütçe Komisyon Sözcüsü Ahmet Öksüzkaya şu şekilde konuştu:
Türkiye demokratikleşme ve ekonomik başarıyı aynı anda yürüten bir ülke. Bununla birlikte terörle mücadeleyi de sürdürüyoruz.

2013 Yılı Bütçe Kanunu, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Türkiye'nin 2013 yılında, bütçe giderleri 404 milyar, bütçe gelirleri 370 milyar. Bütçede yatırımlara ayrılan pay %20 artarak 39.2 milyar lira oldu. KOBİ desteklerine 10.2 milyar ayrıldı. Dünyanın 16. büyük ekonomisi olmamız, güven ve istikrar ortamının sağlanmasının paralelinde siz değerli iş adamlarımızın katkılarıyla gerçekleşti.

Öksüzkaya 2013 hedeflerini açıkladı
2013 yılı için 1 trilyon 500 milyar GSMH (Gayri Safi Milli Hasıla) ve 158 milyar dolar ihracat hedefi belirledik. Emsallerimizle kıyaslanamayacak şekilde büyüyoruz, % 8 civarında büyüyen ülke konumundayız. Cari açığı azaltmak için büyüme hızı %4 hedeflemekteyiz.

İş kazalarında günde 4 kişi ölüyor
Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Bütçenin sağlık ile ilgili bölümüne değinerek, Sosyal devlet olmanın göstergesi, Devletin vatandaşa hizmet etmesidir. Bütçede ayrılan payda ilk sırada eğitimin ikinci sırada 7-8 milyar bütçe ile sağlığın olduğunu belirtti.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun önemine değinen Tamer; “Ülkemizde günde 172 kişi iş kazası nedeniyle yaralanmakta ve 4 kişi hayatını kaybetmektedir. Bu noktada iş kazaları ve meslek hastalıklarına dikkat etmeliyiz. Her işyerinde tespiti için önlem alınması ve polikliniklerin hayata geçmesi gerekiyor. Tamer, 2013 yılında e-reçeteye geçileceğinin de müjdesini vererek konuşmasını sonlandırdı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39