• BIST 9079.97
  • Altın 2324.509
  • Dolar 32.364
  • Euro 34.907
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Müslüman Kıyımını Görün 4 Ülkede 105 Ölü

Müslüman Kıyımını Görün 4 Ülkede 105 Ölü
İslam coğrafyası üzerinde büyük bir kıyım yapılıyor. uzun yıllardır kan gölü olan İslam dünyası artık uyanmalı. Müslümanı Müslümana öldürtüyorlar!..
İslam dünyası bugün kanlı saldırılarla sarsıldı. Pakistan, Nijerya, Suriye ve Irak'taki saldırılarda şu ana kadar toplam 105 kişi hayatını kaybetti.

Pakistan'ın Peşaver kentinde düzenlenen intihar saldırısında ölenlerin sayısı 37'ye çıktı.

Kissa Kavani Çarşı'ndaki Han Rezzak Polis Karakolu yakınlarında düzenlenen intihar saldırısında altısı kadın dördü çocuk 37 kişi öldü,100'den fazla kişi yaralandı. Patlamanın meydana geldiği yerde derin bir çukur oluştu.

Ölenler arasında Peşaver'in Şapkadar köyünden, kente yakınlarının düğününe katılmak için gelen aynı aileden 13 kişinin bulunduğu bildirildi.

Cumhurbaşkanı Huseyin Memnun, çok sayıda ev ve aracın zararın gördüğü patlamayı şiddetle kınadığını açıkladı. Saldırıyı barbarca bir hareket olarak niteleyen Memnun, teröre karşı mücadelenin sonuna kadar süreceğini vurguladı.

Başbakan Muhammed Navaz Şerif de BM Genel Kurul Toplantıları'na katılmak için bulunduğu New York'tan yayımladığı mesajda, saldırıyı şiddetle kınadı ve ölenlerin ailelerine başsağlığı diledi.


NİJERYA'DA SİLAHLI SALDIRI

Nijerya'nın kuzeydoğusunda militanların saldırdığı üniversite binasında yaklaşık 50 öğrenci hayatını kaybetti.

Üniversite yetkilileri, silahlı saldırının Yobe eyaletinin Gujba bölgesinde ziraat eğitimi veren bir devlet üniversitesine düzenlendiğini belirtti. Yaklaşık 1000 öğrencinin öğrenim gördüğü okulun saldırının ardından boşaltıldığı kaydedildi.

Saldırı sırasında öğrencilerin uyuduğu ifade ediliyor.

160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en kalabalık ülkesi olan Nijerya'da dini inançlara dayalı yönetim kurulmasını isteyen Boko Haram, 2002'den bu yana devlet görevlilerine ve sivillere silahlı saldırılar düzenliyor.


LİSEYE HAVA SALDIRISI

Esad güçlerine ait savaş uçağının Rakka kentinde bir okulu bombalaması sonucu 14 öğrencinin öldüğü, 30 öğrencinin yaralandığı bildirildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) tarafından yapılan açıklamada, Esad rejimine ait bir savaş uçağının Rakka'daki ticaret lisesini bombalaması sonucu 14 öğrencinin yaşamını yitirdiği, 30 öğrencinin yaralandığı belirtildi.

Saldırıda yaralanan bazı öğrencilerin durumlarının ağır olduğu kaydedilen açıklamada, yaralıların sahra hastanelerinde tedavi altına alındığı ifade edildi.

LCC ayrıca rejim güçlerinin ülkenin kuzeyindeki birçok kentte sava saldırıları düzenlediğini duyurdu.


ERBİL'DE PATLAMA

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) İçişleri Bakanlığı yanında bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü binasına yönelik bombalı araçla saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre bombalı araçların patlatılması sonucunda 4 kişi hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre, Erbil şehir içinde geçen işlek caddelerinden biri olan ve 60 metre olarak ifade edilen yolun hemen kenarında bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü önünde bugün saat 13.30 sularında bombalı bir araçlarla saldırı gerçekleştirildi. Güvenlik güçleri, cadde seyreden araçlardan birini fark etti. Bunun üzerine peşmergelerin ateş açtığı araç emniyet binasına doğru ilerlerken patladı. Aracın intihar eylemcisi tarafından patlatıldığı tahmin ediliyor. ilk gelen bilgilere göre 4 kişi hayatını kaybetti.

Patlamayla birlikte Erbil güvenlik güçleri alarma geçti. Bölge, çok kısa süre içinde peşmergeler tarafından kontrol altına alındı. Şu anda Erbil Emniyet Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı'nın bulunduğu mıntıkaya kimse alınmıyor. Araştırma ve inceleme devam ediyor.

Ancak çevredeki vatandaşlar, patlamanının birden fazla olduğunu ve bombaların büyük bir gürütlüyle patlatıldığını söylediler. Erbil'de en son 2007'de ayın yerde bombalar patlamış ve çok sayıda kişi ölmüştü.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39