• BIST 9123.21
  • Altın 2323.393
  • Dolar 32.3527
  • Euro 34.951
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

Mustafa Ataş'tan Başkanlık açıklaması

Mustafa Ataş'tan  Başkanlık açıklaması
Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından organize edilen Anadolu Soruyor Programının bu haftaki konuğu Ak Parti Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş Oldu.

www.kayserinews.com  kayserinin en güncel haber sitesi mutlaka tıklayın facebook sayfamız ve twitter sayfamız'dan takip edebilirsiniz.

Kayserinews.com@Kayserinewscomtwittersayfamıztakip edebilirsinizTIKLAYIN,BEĞENİ,YAPIN-FACEBOOK-SAYFASI-HABER-TAKİP-SİSTEMİ .https://www.facebook.com/kayserinewscom-261415263889283/?fref=ts

 

 

AYD Başkanı ve Kon Tv Ankara Temsilcisi Sinan Burhan’ın hazırlayıp sunduğu program 50 Anadolu Kanalından ortak yayınlandı. 


Mustafa Ataş Çay Tv Genel Yayın Yönetmeni Hasan Yavuz Bakır ve Kanal Fırat Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.


Dokunulmazlıkların kaldırılması: ”Milletvekilleri Şamar oğlanına döner”
Son günlerde yaşanan dokunulmazlıklar konusuna da değinen Mustafa Ataş şunları söyledi: Milletvekillerinin nasıl bir vekillik yapmaları gerektiği bellidir.

Milleti temsilen meclise gelirler. Bunun dışına çıkarsanız farklı yapılar ve teröre hizmet ederseniz, sırtınızı teröre yaslarsanız, terörist cenazelerine katılıp, terör yandaşlığı yaparsanız bunun hesabı sorulur.

Şuan 129 vekil hakkında 567 fezleke bulunuyor. Dokunulmazlık meselesine baktığımızda Terör örgütünün siyasi temsilcisi konumundaki HDP li milletvekillerinin teröre destek oldukları görülmektedir.

Halkım temsilcisi olan vekillerin, millete karşı davranışlarını gözden geçirmesi gerekir. Terörle mücadelede vatandaşta artık gerçekleri görmeye başladı.

Bölge insanı da gelişmeleri sorgulamaya başladı. Dolayısı ile dokunulmazlıklarda gündeme geldi. CHP daha önce dokunulmazlıklar kalksın derken şimdi yan çiziyor.

MHP’nin bu konuda desteği görülüyor. Muhalefet partilerinin Genel Başkanlarının da haklarında fezlekeler bulunuyor. CHP ve HDP genel başkanlarının 30’dan fazla fezlekesi var. Tüm dosyaları bir celsede yargıya intikal ettireceğiz.

Fezlekesi olanlar yargı önüne çıksın, Yargı kararını versin. 
CHP’nin tutumunu anlamak mümkün değil. Kürsü dokunulmazlığı hariç yeniden bir düzenleme zaman açısından da içerik açısından da uygun değildir.

Milletvekillerinin şamar oğlanına dönmesine müsaade edilmemelidir. Bu konu her türlü istismara açıktır. Bu süreç sadece Mecliste fezlekesi bulunan vekillerle ilgili özel bir düzenlemedir. Milletin talebine yönelik mevcut dosyalarla ilgili dokunulmazlıklar kaldırılabilir. Muhalefetin samimi olarak bir araya gelerek bu konunun çözülmesi gereklidir.

Geleceğe dönük dokunulmazlıkların kaldırılması farklı sorunları beraberinde getirecektir. 
“Millet bunların kirli yüzünü gördü”
Tek başına iktidar olamayanlar, vesayet rejimini yürürlüğe sokmak istemektedir. Teröre sırtını dayayarak medet ummaktadırlar. 7 Haziran sonrası Türkiye yeniden bir kaos ortamına sürüklenmek istenmiştir.

Milletimiz bu ikiyüzlülüğü görmüş ve 1 Kasım seçimlerinde Ak Partiyi yeniden tek başına iktidara taşımıştır. HDP nin samimi olmadığını millet gördü. Bunların kirli yüzünü gördü. HDP li belediyelere bakın hizmet diye bir şey yok. Her yer çöp dağlarıyla dolu. Bu belediyelerin terör örgütlerine destek verdikleri görüldü. Er geç bunların hesabı sorulacaktır. 
“Erdoğan, Davutoğlu arasında sorun yok.”


Cumhurbaşkanımızla Başbakanımız arasında sorun varmış gibi göstermeye çalışanların amacı bellidir. Ak Parti’yi ve Cumhurbaşkanımızı yıpratmaya yönelik girişimlerdir. Cumhurbaşkanımızla Başbakanımız ülke menfaatleri doğrultusunda her zaman görüşürler, fikir telakkisinde bulunurlar, istişare ederek meseleleri ele alırlar, ortak karar verirler. Elbette bu uyumlu çalışma birilerini rahatsız ediyor olabilir.

Cumhurbaşkanımız bu hareketin lideridir. Başbakanımızda Genel Başkan ve liderimizdir. Onlara buradan malzeme çıkmaz.
“Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi Türkiye için gereklidir.”


Yeni Anayasa süreci bitmiş değildir. CHP Meclis başkanımız İsmail Kahraman Başkanlığındaki komisyonu terk etmiştir. Masadan çekilmelerinin nedeni, Ak Parti kararlılığı neticesinde ola ki Anayasa değişirse endişesi onları masayı terk etmeye zorlamıştır. Ak Partinin kurduğu bir ekip var. Anayasa yazım işleri de başladı. Çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemine Türkiye’nin ihtiyacı var. Bu kimsenin özel bir talebi değildir. Türkiye için beklenen bir sistemdir. Eninde sonunda Türkiye gelişmiş, kalkınmış ülkeler seviyesine çıkacaktır. İnsanlar artık yüzde altmışın üzerinde Başkanlık sistemini destekliyor. 


“DİNAMİK TEŞKİLAT YAPIMIZI MUHAFAZA EDİYORUZ”.


Mustafa Ataş Teşkilat çalışmaları hakkında sorulan soruya, Dinamik Teşkilat yapımızı muhafaza ediyoruz, aksayan yerler varsa gideriyoruz. Şu an bir seçim yok ama Partiler seçmenleri ile diyalog kanallarını ve iletişimini sıkı tutmalı. İllerde yüz yüze ziyaretlerimiz devam ediyor. Mayıs ortalarına doğru bu ziyaretlerde sona erecek.

1milyon 600 bin aktif üyeye sahip bir partiyiz. Dinamik bir şekilde bu yapıyı muhafaza ediyoruz. 


Siyasette tecrübe birikim çok önemli, gençlerimize de fırsat veriyor ve değerlendiriyoruz. Yönetimlerde her zaman gençlere, kadınlara, %30 oranında yer veriyoruz. Toplumun tüm kademelerine teşkilat yapımızda yer vermeye çalışıyoruz. Tecrübe ile gençleri bir arada değerlendirerek büyük kazanımlar elde ediyoruz. 


Geçmişte günümüze teşkilat çalışmalarını da değerlendiren Mustafa Ataş 90 lı yıllarda ki siyasi partilerin teşkilat çalışmaları ile günümüz teşkilat yapıları kıyaslanamaz bile, günümüz koşulları çok farklı sürekli gelişen, değişen dünya da bu koşullara ayak uydurmalısınız. Dedi. 


Ataş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a o yıllarda muhtar bile olamaz diyenler olduğunu, okuduğu bir şiirden cezaevine girince zil takıp oynayanlar olduğunu ifade ederek, muhtar olmadı ama Cumhurbaşkanı oldu. Milletimize teşekkür ediyoruz dedi.


90’lı yıllarda ki o heyecanın bu günlerin temelini attığını söyleyen Mustafa Ataş, o yıllarda daha çok ideolojik bir yapı ile siyaset yapılıyordu. Şimdi ise artık ideolojiden ziyade milletin feraseti ile daha farklı bir siyaset anlayışının hakim olduğunu söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39