• BIST 9092.87
  • Altın 2324.401
  • Dolar 32.3603
  • Euro 34.9324
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

MUSTAFA ÇELİK, KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİ

MUSTAFA ÇELİK, KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİ
Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi olağanüstü olarak tek gündem maddesi olan Belediye Başkanlığı seçimi için toplandı.
Toplantıya, Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve diğer ilçe belediye başkanları ile meclis üyeleri katıldı.
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bekir Yıldız, “Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki milletvekilliği aday adaylığı istifasını etti. Belediye Meclis üyeleri bugün burada kendi aralarından yapacak seçimle belediye başkanımızı seçecektir. Seçimi sonlandırdıktan sonra sonuçları Vilayete bildireceğiz” diyerek seçim hakkında bilgiler verdi.
Tasnif heyeti için birer meclis üyesi görevlendirildi. Toplantıda, MHP, Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş’ı aday gösterdi. AK Parti ise Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i aday olarak gösterdiklerini açıkladı.
Seçimde 69 meclis üyesinin 51 AK Parti, 17 MHP ve 1 CHP’li meclis üyesi oy kullandı.
Yapılan sayım sonrasında AK Parti'nin adayı Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 48 oy alarak ilk turda Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. MHP'nin adayı Dursun Ataş ise 19 oy aldı. Bir oy ise boş çıktı. 
Yapılan seçim sonrasında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Mustafa Çelik, "Bu gün burada benim belediyecilik hayatımda yeni bir başlangıç yaşamıyoruz. Bir nöbet yeri değişiyor. 2014 yılından bu tarafa Kocasinan Belediyesi'nden başlayan Başkanlık nöbetini Büyükşehir'de tutacağız. Allah kazasız belasız nöbetimizi tamamlamayı nasip etsin. Kocasinan Belediyesi'ni devraldığım gün 370 bin kişinin reisiyim demiştim. Bundan sonra bir milyon 378 bin kişinin reisiyim. Bugünkü seçim öncesinde teveccühlerini esirgemeyen ve bizleri destekleyen başta Başbakanımız olmak üzere Bakanımız Taner Yıldız'a, Özhaseki Başkanımıza ve tüm herkese teşekkür ederim.
Peygamber Efendimiz 'Bir gün adaletle yönetmek 60 yıl nafile ibadetten hayırlıdır' diyor. Bizler Allah'tan hep dosdoğru olmamızı nasip etmesini istiyoruz. Allah'tan bu kutsal görevde phaktan ve adaletten ayrılmadan hizmet etmek için güç ve kudret vermesini istiyorum.
Özhaseki Başkanımız'dan aldığımız hizmet bayrağını daha yukarılara taşıyacağız. Birlik ve beraberlik ile Kayseri için çalışacağız. Bu gün Büyükşehir'i devralıyoruz. Bizim hedefimiz de Kayseri'yi büyütmek olacaktır. İnsanlarımızın hayatını kolaylaştıracak. Kayseri'yi daha konforlu bir şehir haline getirmek hedefimiz olacak. Asıl önemlisi yatay gelişimi sağlayarak insanları doğduğu topraklarda doyurmak için ana hedefimiz olacaktır. İlçelerimiz ana hedefimiz olacaktır. Kayseri'yi bir dünya kenti haline getirmek nihai hedefimiz olacaktır. Hedefleri tutturmak bizim için kolay olacaktır. Sıfırdan bir belediye yok hazır kurulu bir tezgah var. Bütün belediyeler arasında en itibarlı bir belediye var. Adeta kendi dükkanımızı açıyormuş gibi harama bulaşmadan adil olarak yönetmeye çalışacağız. 
Bütün bu işleri yaparken yenilikçi ve değişimci olacağız. İnşallah Kayseri için hep birlikte koşacağız ve şehrimizi coşturacağız. Boş duran değil koşturan belediye başkanı olacağız" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39