• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1536
  • Kayseri 5 °C
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C

Mustafa Çelik, Yahyalı’nın vitrini olacak bir proje

Mustafa Çelik, Yahyalı’nın vitrini olacak bir proje
Yahyalı yeni çehresine kavuştu

20170922aw178350_03.jpg

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Yahyalı meydan düzenleme çalışmalarının temel atma törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Yahyalı’nın vitrini olacak bir projeyi ilçeye kazandıracaklarını belirtti. 

Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in yanı sıra Vali Vekili Mehmet Emin Avcı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer ve Sami Dedeoğlu, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, ilçe belediye başkanları, Yahyalı protokolü, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Meydan Projesi’nin ilçeye çok yakışacağını ifade ederek, “İlçemize yapılan pek çok yatırımda emeği geçen ve her zaman bize ağabeylik yapan Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederim” dedi.

“Kayseri’nin en büyük yatırımcı kuruluşuyuz”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de yaptığı konuşmada Kayseri’nin en büyük yatırımcı kuruluşu olan Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet ve yatırımlarına hız kesmeden devam ettiğini belirtti. Her hafta farklı bir yerde temel attıklarını ya da bir açılış yaptıklarını vurgulayan Başkan Çelik, yatırımların önümüzdeki günlerde de aynı hızla devam edeceğini dile getirdi. Çok büyük bir yatırım bütçesi ile Kayseri ekonomisi ile istihdamına katkı verdiklerini ifade eden Başkan Mustafa Çelik, “Bütünşehir Yasası’nın çıktığı 2014 yılı Mart ayından itibaren Büyükşehir Belediyemiz tüm ilçelerde bir kalkınma hamlesi başlattı. 2015, 2016 ve 2017 yıllarında yatırımlarımız her geçen yıl daha da arttı. Sadece alt yapı şirketimiz KASKİ’nin bu yıl 11 ilçemizde yaptığı ve yapacağı toplam yatırım tutarı 160 milyon lirayı buluyor. Bu yıl Büyükşehir olarak toplam 1 Milyar TL tutarında yatırım yapacağız. Bugüne kadar 600 Milyon liralık yatırımla Kayseri piyasasına bu kadar sıcak para verdik. Yine sadece Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığımızın bu yıl Yahyalı’ya yaptığı ve yapacağı yaklaşık 50 kilometrelik yolun asfaltlanması, 90 bin metrekare kilitli parke, oto korkuluk yapılması, çocuk oyun grupları alınarak parklara montajı, mezarlık duvarı, farklı mahallelerimize spor tesisi gibi yatırımlarının toplam bedeli 5,5 Milyon lirayı geçti. Sadece KASKİ’nin bu yıl Yahyalı’ya yaptığı ve yapacağı toplam yatırım miktarı 18 Milyon 996 bin TL olacak. Yahyalı Belediyesi bütçesiyle 10-15 yılda yapılamayacak yatırımlar yapıldı” diye konuştu.

“Yahyalı’nın vitrini olacak”

Kayseri ve ilçeleri için büyük bir tempoyla çalıştıklarını dile getiren Başkan Çelik, meydan düzenleme çalışmalarıyla ilgili de bilgi vererek şunları söyledi:
“Yahyalı’nın vitrini olacak bir proje. Yahyalılı hemşehrilerimize ve Yahyalı’nın misafirlerine huzur verecek bir meydan yapacağız. Burada 9 bin m2 alan üzerinde çalışacağız. Hemen yanımızda bulunan pırıl pırıl suyun aktığı kanal üzerindeki mevcut taşıt köprüsünü genişleteceğiz. Ayrıca kanal üzerine 5 adet çelik yaya geçiş köprüsü yapacağız. İnsanların yoğun olarak kullandığı bölgede yer alan yaya geçiş köprülerinden birisi 8 metre genişliğinde olacak. Meydan projemiz çerçevesinde ayrıca kanal üzerinde 1,5 kilometre uzunluğunda 2 metre genişliğinde alttan led aydınlatmalı, beton konsollu yaya yürüyüş yolları yapacağız. Proje kapsamında ayrıca mevcut kır kahvesi yenilenecek, özel proje alanı olarak belirlediğimiz bölgede 9 metre çapında süs havuzu ve etkinlik alanı olacak. Meydanda ayrıca yaklaşık 3 bin200 m2 olan yaya yollarını da yenileyeceğiz. 3,5 Milyon TL’ye mal olacak Yahyalı Meydan Projemizi inşallah kısa sürede tamamlayarak hizmetinize sunacağız.”
Yahyalı için çok önemli olan bir çalışmadan da bahseden Başkan Mustafa Çelik, Kapuzbaşı Şelaleleri’nin turizme kazandırılması için çalışmalara başladıklarını söyledi. Yahyalı için Turizm Master Planı hazırladıklarını ve bu çalışmada sona yaklaştıklarını ifade eden Başkan Çelik, şelaleler bölgesindeki tüm tesisleri ele alarak Yahyalı’yı tüm dünyaya açacak projeyi hayata geçireceklerini vurguladı.

Daha sonra Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Başkan Mustafa Çelik’e çiçek ve el yapımı Yahyalı halısı takdim etti.

“Yasalar uygulayıcısı ile anlamlı”

Törene katılan AK Parti Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu ve İsmail Tamer’in selamlama konuşmasının ardından kürsüye gelen Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ise Yahyalı’nın çehresinin daha da güzelleşmesine katkı verecek önemli bir projeye imza atıldığını belirtti. Bütünşehir Yasası’nın iyi uygulanmasının önemini vurgulayan Yıldız, “Bütünşehir Yasası ile ilçelerimize kol kanat geren, projeleriyle topyekun Kayseri’ye katkı veren Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Yasalar çıkar; ama bunun doğru uygulanıp uygulanmadığı önemlidir. Başkanımızın ifade ettiği gibi sadece KASKİ’nin bu yıl ilçelere 160 Milyon liralık yatırımı olacak. Bu çok önemli bir rakam. Yahyalı’nın kalkınması için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Konuşmaların ardından Yahyalı Meydan Projesi’nin temeli Vali Vekili Mehmet Emin Avcı’nın hayırlı olsun dilekleriyle butonlara basılarak atıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39