• BIST 9079.97
  • Altın 2325.218
  • Dolar 32.3458
  • Euro 34.9467
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

'Müteahhitlik Sektörümüz Vites Yükseltti'

'Müteahhitlik Sektörümüz Vites Yükseltti'
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 2012 yılını 26.1 milyar dolarlık proje üstlenerek rekorla kapatan müteahhitlik sektörünün vites yükselttiğini ve 2013 yılına rekorla başladığını belirtti.
- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 2012 yılını 26.1 milyar dolarlık proje üstlenerek rekorla kapatan müteahhitlik sektörünün vites yükselttiğini ve 2013 yılına rekorla başladığını belirterek, “2013 yılının ilk günlerinde 2.9 milyar dolar değerinde proje üstlenildi” dedi.

Bakan Çağlayan, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Dünyanın en büyük müteahhitlik firmalarının yer aldığı 225 firma sıralamasında 33 firma ile ikinci sırada yer alan Türk müteahhitlik sektörü, 2013 yılına vites yükselterek rekorla başladı. 2013 yılının ilk iki haftasında sektör yurtdışında 2.9 milyar dolar değerinde proje üstlendi. Bu projeler, Türkmenistan, Kazakistan ve Gürcistan’da üstlenildi” dedi.

Türk müteahhitlik sektörünün gözde ülkelerinden olan Türkmenistan’da müteahhitlik sektörünün her geçen gün başarılarına yeni başarılar eklediğini ve başarılarını perçinlediğini vurgulayan Çağlayan, “Müteahhitlik sektörümüz Türkmenistan’daki başarılarına bir yenisini daha ekledi. Polimeks firması 2013 yılının ilk günlerinde 2 milyar 253 milyon dolar değerindeki Türkmenistan Aşkabat Havalimanı Projesi’ni üstlendi. Bu rakam, bir Türk firmasının Türkmenistan’da tek kalemde üstlendiği en büyük proje bedelidir ve Türkmenistan’da üstlenilen katma değeri en yoğun projelerden biridir” dedi.

Bakan Çağlayan, 2012 yılında 4,9 milyar dolarla en fazla proje üstlenilen ülke olan Türkmenistan’ın 2013 yılında da başlıca pazarlardan biri olacağına işaret ederek, şunları kaydetti:

“Türk müteahhitlerince bugüne kadar Türkmenistan’da üstlenilen projelerin toplam tutarı 31 milyar doları aştı. Türkmenistan, Rusya Federasyonu’ndan sonra Türk müteahhitlik sektörünün en fazla proje üstlendiği ikinci ülke konumundadır. Diğer taraftan Türkmenistan’da sürdürülen yatırım programı kapsamında Türk firmalarınca teklif verilen projeler arasında Hazar Denizi kıyısında inşa edilecek liman tesisleri, Türkmenistan karayolu ağının yenilenmesi, yeni konut bölgelerinin ve sanayi tesislerinin kurulmasına yönelik projeler yer almakta olup, önümüzdeki günlerde bu sevindirici haberlere yenilerinin ekleneceğine inanıyorum.”

Bakan Çağlayan, müteahhitlik sektörünün diğer sevindirici haberinin Kazakistan’dan geldiğini belirterek, “Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş., Kazakistan’da 633 milyon dolar değerinde Aktogay Bakır İşleme Tesisi Projesi’ni üstlendi. 2013 yılının ilk iki haftasında üstlenilen projelerin toplam bedeli 2.9 milyar dolar oldu. Bugüne kadar dünyada 241 milyar 300 milyon dolar değerinde proje üstlenen müteahhitlik sektörümüzün 2013 yılında da başarılarına başarı katacağı ve yeni rekorlara imza atacağına inanıyorum” dedi.

Müteahhitlik sektörünün ilk göz ağrısı olan Libya’da düzenin tam tesis edilmesiyle bu ülkede ve dünyanın diğer ülkelerinde üstlenilecek projelerle birlikte 2013 yılında müteahhitlik sektörünün istihdamı, inşaat sanayinin de ihracatı artırarak Türkiye ekonomisine döviz kazandırmaya devam edeceğini belirten Çağlayan, “Alınan projelerin hayırlı olmasını diliyor, müteahhitlik sektörümüzü başarılarından dolayı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39