• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C

MUTHİŞ DERBİ FENERBAHÇE'NİN!

MUTHİŞ DERBİ FENERBAHÇE'NİN!
Fenerbahçe: 2 Galatasaray: 1
Süper Lig'in 33. haftasında oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisi nefesleri kesti. Karşılaşmada son dakikalara girilirken her iki takım da 10 kişi kaldı. Oyuncu hakkı değişikliği dolan Fenerbahçe'de kaleye Mehmet Topal geçti. Ancak Kadıköy'de gelenek yine bozulmadı. Aykut Kocaman, Fenerbahçe'nin başında geçirdiği süre içerisinde Kadıköy'deki ilk Galatasaray galibiyetini aldı.

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftası Fenerbahçe-Galatasaray derbisinen sahne oldu. Perdeyi, 25. dakikada penaltıdan Burak Yılmaz açtı. Ardından sahneye Webo çıktı. Kamerunlu golcü, 33. ve 36. dakikalarda attığı gollerle 90 dakikanın skorunu belirledi. Böylece Fenerbahçe, 90 dakika sonunda sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Karşılaşma gergin başladı

Fenerbahçe, mücadeleye daha etkili bir başlangıç yaptı. Sarı-Lacivertliler, ilk dakikalarda Galatasaray kalesinde tehlikeli pozisyonlar yarattı ancak bunları gole çeviremedi. 18. dakikada orta sahada Emanuel Eboue, Hasan Ali Kaldırım'la girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. İki futbolcunun da pozisyonun ardından sözlü olarak sataşması ortamı gerdi. Drogba ve Volkan'ın araya girmesiyle kavga daha da büyüdü. Taraftların sakinleşmesi sonrası oyuna devam edildi.

Art arda goller

Mücadelede ilk gol Galatasaray'dan geldi. Maçın 25. dakikasında Drogba'nın Fenerbahçe ceza sahasında kontrol ettiği topa Gökhan Gönül elle müdahele edince hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen gol kralı Burak Yılmaz, penaltı atışını gole çevirdi ve Galatasaray derbide 1-0 öne geçti. Galatasaray'ın bu golünün ardından sahneye Webo çıktı. Kamerunlu futbolcu, önce 33. dakikada Gökhan Gönül'ün ortasında şık kafa vuruşuyla takıma beraberliği getirdi. Ardından Emre'nin ara pasında topla buluşarak kendisinin ve takımının 2. golünü attı.

İki takım 10 kişi kaldı, kaleye Mehmet Topal geçti

Karşılaşmada son dakikalara girilirken saha bir kez daha gerildi. Oyun alanının dışına çıkan topu yakalamaya çalışan Sabri Sarıoğlu ile Volkan Demirel arasındaki gerilim kavgaya dönüştü. Karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır, Volkan Demirel ve Sabri Sarıoğlu'na kırmızı kart gösterdı ve oyun dışı etti. Oyuncu hakkı değişikliğini tamamlayan Fenerbahçe'de kaleye Mehmet Topal geçti.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı. Sarı-Lacivertli takım, sahadan 2-1'lik skorla galip ayrıldı ve Şampiyonlar Ligi'ne gitmeyi garantiledi.

Sahada torpil patlatıldı

Galatasaray takımı ısınmak için sahaya çıktığında sarı-lacivertli taraftarlar tarafından sahaya patlayıcı madde atıldı. Bazı torpiller futbolcuların yakınında patladı. Bu gelişme üzerine anons yapılarak meşale yakılmaması ve sahaya yanıcı ve patlayıcı madde atılmaması hatırlatıldı.

Fatih Terim, protokol tribününde

Protokol tribününün arka bölümünde Galatasaraylı yöneticilerle birlikte oturan Terim, müsabakayı buradan izledi.Terim'in yokluğunda ise derbi maçta takımın başında antrenör Taffarel yer aldı. Maç kadrosunda teknik direktör olarak Taffarel'in ismi yer alırken, Sivasspor karşılaşmasında bu görevi antrenör Hasan Şaş üstlenmişti.





  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39