• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

Nam-ı diğer 'Fırtına'

Nam-ı diğer &#39Fırtına&#39
Spor Toto Süper Lig 4. hafta maçında Trabzonspor sahasında Karabükspor'u 3-1 mağlup ederken ligdeki ilk galibiyetini Burak Yılmaz'ın hat-trick'i ile aldı.
Spor Toto Süper Lig 4. hafta maçında Trabzonspor sahasında Kardemir Karabükspor'u konuk etti.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan mücadeleyi ev sahibi ekip 3-1'lik skorla kazandı ve ligdeki ilk galibiyetini elde etti.

Trabzonspor'a galibiyeti getiren golleri 26, 51 ve 74. dakikalarda fileleri havalandıran Burak Yılmaz kaydetti. Karabükspor karşısında etkin bir futbol sergileyen Burak Yılmaz, güzel oyununu üç golle süsledi ve hat-trick yapmayı başardı.

Bu sonucun ardından Trabzonspor 5 puana yükselirken Karabükspor ise 4 puanda kaldı.

Önümüzdeki hafta Trabzonspor deplasmanda Eskişehirspor ile, Karabükspor da sahasında Orduspor ile karşı karşıya gelecek.



COLMAN VE HENRIQUE KADRODA YOK

Trabzonspor'da teknik direktör Şenol Güneş, Kardemir Karabükspor karşısında sürpriz bir kadroyu 11'de sahaya sürdü. Hafif sakatlıkları bulunan Colman ve Henrique'yi riske etmeyerek kadroya almayan Güneş, sakatlığı geçen Marek Sapara, Ferhat ve Pawel Brozek'i sürpriz bir şekilde 11'de sahaya sürdü. Colman'ın sol arka adalesinde gerilme olduğu, Henrique de ise küçük bir menisküs yırtığı bulunduğu ifade edildi.

SAMSUNSPOR MAÇINDAN 5 FARKLI İSİM

Çarşamba günü oynanan Samsunspor maçındaki 11'den 5 farklı ismi Karabükspor maçında sahaya süren Güneş, savunmanın solunda Marek Cech'in yerine Ferhat Öztorun'a, orta alanda Colman'ın yerine Sapara'ya, Serkan Balcı'nın yerine Volkan'a, Halil'in yerine Pawel Brozek'e, Adrian'ın yerine ise Alanzinho'ya şans verdi. Bu kadroyla birlikte Ferhat Öztorun, Marek Sapara ve Pawel Brozek ligde ilk kez ilk 11'de forma giyme şansı buldu.

ZOKORA, TOLGA VE GİRAY YİNE KESİK YEMEDİ

Trabzonspor'da bugüne kadar oynanan 3 lig ve bir Şampiyonlar Ligi olmak üzere 4 resmi maçta da 11'de sahaya çıkan futbolcu sayısı 4 oldu. Bordo - mavili takımda Zokora, Tolga ve Giray kaçar tüm maçlara 11'de sahaya çıktı. Teknik direktör Şenol Güneş, diğer 8 futbolcuyu ise değişmeli olarak kullandı.

BURAK 1-1 CERNAT

Karşılaşmaya beklenenin aksine konuk takım Kardemir Karabükspor hızlı başladı. İlk dakikadan itibaren hücumu düşünerek özellikle Cernat ile ataklar geliştiren Kardemir Karabükspor, Trabzonspor kalesi önünde etkili olmaya çalıştı. Trabzonspor ise savunmasını orta alana yakın kuran konuk takım karşısında savunmanın arkasına atılan uzun toplarla pozisyon bulmaya çalıştı. Sık sık Burak ile ofsayta yakalanan bordo-mavililer, 26. dakikada bu oyuncunun golüyle öne geçmeyi başardı. Daha sonra Cernat'ın serbest vuruştan attığı golle skora denge getiren Kardemir Karabükspor, uzatma dakikalarında Shelton ile mutlak bir gol pozisyonunu değerlendiremeyince iki takım da soyunma odasına 1-1'lik skorla gitti.

İlk dakikalarda rakip kalede pozisyonlar bulan deplasman ekibinde Cernat 4. dakikada gole çok yaklaştı. Yetenekli futbolcunun ceza alanı sağından şutu direğe takıldı. 30. dakikada ise ceza sahasına giren Volkan Şen'in sert vuruşu üst direkten geri döndü.

VOLKAN ŞEN'DEN AL DA AT...

İkinci 45 dakikaya Şenol Güneş değişiklikle başladı. Marek Sapara'yı kenara alan Güneş, Adrian'ı oyuna sürdü. Polonyalı futbolunun oyuna dahil olmasıyla baskısını artıran bordo mavililer, 51. dakikada öne geçti. Zokora'nın pasında topla buluşan Volkan Şen, ceza sahasına girdi ve uygun pozisyondaki Burak'a pasını attı. Burak Yılmaz altı pas içinden vuruşu ile topu ağlara gönderdi. Volkan'ın boştaki arkadaşını görmesi, takımının rahat bir gol bulmasını sağladı.

BURAK YILMAZ'DAN HAT-TRICK

2-1'den sonra Karabükspor'un baskısı artarken, Shelton ve İlhan ile girdiği pozisyonlardan sonuç alamadı. Savunmadan açıklar vermeye başlayan misafir ekip karşısında Burak Yılmaz, Karabükspor'un gardını düşürdü. Adrian'ın pasında bomboş Karabük savunmasında topla buluşan Burak Yılmaz ceza sahasına girer girmez vuruşunu yaptı ve takımını 3-1 öne geçiren isim oldu.

OFSAYT TAKTİĞİ VE BURAK'IN ŞOVU

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yücel İldiz, Trabzonspor deplasmanında savunmada ofsayt taktiği ile oynamasıyla adeta kendi ipini çekti. Hücumda süratli futbolculara sahip Trabzonspor hücum hattı ise bunun meyvesini fazlasıyla aldı. Bordo mavili ekibin orta sahasının Burak Yılmaz'a çalışması, Trabzonspor'un zorlu Lille maçı öncesi moral bulmasını sağladı. Ligde henüz galibiyeti bulunmayan Karadeniz temsilcisi, Burak Yılmaz'ın 3 golle şov yaptığı karşılaşmada ilk üç puanıyla da tanıştı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

4. dakikada İlhan'ın pasında, ceza alanı içindeki Cernat'ın yerden vuruşunda, kaleci Tolga'nın müdahale edemediği top yan direğe çarparak oyun alanına döndü. Savunma oyuncuları, tehlikeyi uzaklaştırdı.
12. dakikada Cernat'ın ceza alanı dışından şutunda, top yandan auta çıktı.
26. dakikada sağ kanattan Erdem'den kaptığı top ile ceza alanına doğru sokulan Alanzinho, meşin yuvarlağı ceza alanı içindeki Burak'ın önüne aktardı. Bu futbolcu da yerden bir vuruşla topu kaleci Tomiç'in solundan filelere gönderdi: 1-0
30. dakikada Ferhat'ın soldan ortasında, yakın mesafede uygun durumdaki Pawel Brozek, kötü bir kafa vuruşuyla topu kaleye gönderemedi.
Aynı dakikada ceza alanı içinde iki rakibinden sıyrılan Volkan Şen'in şutunda, top üst direğe çarparak oyun alanına döndü.
32. dakikada Erdem'in sağdan ortasında, ceza alanı içindeki Shelton'ın Serkan'a rağmen yaptığı vuruşta, top auta çıktı.
35. dakikada Kardemir Karabükspor, beraberliği sağladı. Bu dakikada kazanılan serbest vuruşu kullanan Cernat, topu kaleci Tolga'nın sağından filelerle buluşturdu: 1-1
36. dakikada sol çaprazdan ceza alanına girerek kaleci Tomiç ile karşı karşıya kalan Pawel, topu altı pas içinde uygun durumdaki Burak'a aktardı. Ancak bu futbolcu topu ıskalayınca bordo-mavililer, mutlak bir golden oldu.
38. dakikada İlhan'ın ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Tolga sağ tarafına doğru gelen topu yatarak kontrol etti.
45+1. dakikada orta alandan savunmanın arkasına atılan topla buluşan Shelton, kaleci Tolga ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda, Tolga'yı geçerek topu filelere göndermek istedi. Bu pozisyonda Tolga'nın yatarak eliyle müdahale ettiği topla tekrar buluşan Shelton'ın bu kez kaleye doğru gönderdiği meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

50. dakikada Volkan Şen'in sağdan ortasında, arka direkteki Pawel Brozek'in kafa vuruşunda, çizgi önünde Ragued, topu çıkardı.
51. dakikada Trabzonspor, tekrar öne geçti. Bu dakikada orta alan yayı üzerindeki Zokora'nın uzun pasında kafa ile önüne aldığı topla sağdan ceza alanına giren Volkan Şen, meşin yuvarlağı altı pasın hemen dışındaki Burak'ın önüne aktardı. Bu futbolcu da yerden bir vuruşla topu filelere gönderdi: 2-1
57. dakikada Pawel'in pasıyla sağdan ceza alanında topla buluşan Burak'ın şutunda yerden seken topu kaleci Tomiç çıkarmayı başardı.
58. dakikada Adrian'ın soldan kullandığı köşe vuruşunda, ceza alanı içinde iyi yükselen Giray'ın kafa şutunda, kaleci Tomiç'i geçen topu Mehmet Çakır, çizgi önünde kafa ile uzaklaştırdı.
65. dakikada Cernat'ın pasında, savunmada Giray Shelton'dan önce müdahale ettiği topu kornere gönderdi.
68. dakikada ceza alanı içindeki Shelton'ın pasında, İlhan'ın dokunamadığı topu kaleci Tolga, ayağıyla kornere gönderdi.
74. dakikada Serkan'ın orta alandan pasıyla savunmanın arkasında topla buluşan Burak, ceza alanına girer girmez yerden yaptığı vuruş ile meşin yuvarlağı kaleci Tomiç'in sağından filelere göndererek takımının ve kendisinin üçüncü golünü kaydetti: 3-1
76. dakikada İlhan'ın pasında ceza alanı dışındaki Erdem'in sert şutunda, kaleci Tolga sağ köşesine doğru gelen topa uzanarak sahip oldu.
90. dakikada Alanzinho'nun kullandığı serbet vuruşta, top üst direğe çarparak auta gitti.

Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Bülent Gökçü, Kemal Yılmaz
Trabzonspor: Tolga, Celustka, Giray, Glowacki (Dk. 31 Serkan), Ferhat, Sapara (Dk. 46 Adrian), Zokora, Volkan Şen, Alanzinho, Pawel Brozek (Dk. 71 Mustafa), Burak
Kardemir Karabükspor: Tomiç, Erdem, Deumi (Dk. 62 Hamza), Nikoliç, Murat, Mehmet, Ragued, Birol, İlhan (Dk. 79 Ali), Cernat (Dk. 78 Bilal), Shelton
Goller: Dk. 26, 51 ve 74 Burak (Trabzonspor) Dk. 35 Cernat (Kardemir Karabükspor)
Sarı Kartlar: Dk. 34 Celustka, Dk. 73 Alanzinho, Dk. 81 Serkan, Dk. 89 Giray (Trabzonspor) Dk. 80 Murat, Dk. 85 Nikoliç, Dk. 89 Birol (Kardemir Karabükspor)
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39