• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

NANOTEKNOLOJİLERİ ŞEKER’DE KAYSİAD ÜYELERİNE TANITILDI

NANOTEKNOLOJİLERİ ŞEKER’DE KAYSİAD ÜYELERİNE TANITILDI
Kayseri Sanayici ve İşadamları Derneğinin üyelerinin aylık olağan toplantısı, Kayseri Şeker ev sahipliğinde Şeker Göl tesislerinde düzenlendi.

SONDAKİKA-HABERLER- AN- BE- AN -KAYSERİNEWS.COM GOOGLE'DEN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ. FACEBOOK-TWİTTER SAYFASI TAKİP BEĞENİ MERKEZİ.

 

Kayserinews.com@Kayserinewscomtwittersayfamıztakip edebilirsinizTIKLAYIN,BEĞENİ,YAPIN-FACEBOOK-SAYFASI-HABER-TAKİP-SİSTEMİ .https://www.facebook.com/kayserinewscom-261415263889283/?fref=ts

 

 

Kayseri Sanayici ve İşadamları Derneğinin üyelerinin aylık olağan toplantısı, Kayseri Şeker ev sahipliğinde Şeker Göl tesislerinde düzenlendi. Toplantıda ayın konusu olarak seçilen Nanoteknoloji alanlarında yürütülen çalışmalarla ilgili olarak iş adamları bilgilendirildi. 


Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölüm Başkanı ve aynı zamanda Nanoteknoloji Araştırma Merkezi kurucu direktörü olarak görev yapan Doç.Dr. Mehmet Hançer dünyada ve Türkiye’de Nanoteknoloji alanlarında yürütülen çalışmalar hakkında Kayseri Sanayici ve İşadamları Derneği üyeleri ve Kayseri Şeker yöneticilerini bilgilendirdi.

20160510aw742596_02.jpg


Amerika’da yaptığı doktora sonrasında elektronik malzemeler alanında AR-GE alanında çalışmakta iken her şeyini bırakıp ülkesine dönen Doç.Dr. Mehmet Hançer; "Her ne kadar uygulamada sıkıntılar olsa da son 10 yılda Türkiye de Ar-Ge ve teknolojik gelişmelere hatırı sayılır destek verilmeye başlanmasını önemli bulduk. Sayın Cumhurbaşkanımıza güvenip ülkeme hizmet için Türkiye’ye döndüm.

17 yıl yurt dışında yaşadım. Aslında Akademik hayatımdan daha fazla sanayi tecrübem var. 12 yıl Amerika’da sanayide çalıştım. 2010 yılında yurt dışındaki işimden istifa edip geldim. Çünkü bu ülkeye inandım. Dedim ki bu ülkede de bir şeyler değişsin. Bu ülkede de vizyoner insanlar yetişsin. Bir eğitimci olarak isterim ki öğrencilerim kullandıkları yabancı otomobillerin kontağını çevirdiklerinde içleri cız etsin. Ben de yapabilirim, ben de yapacağım, başaracağım gayreti ile çalışsın.

Nanoteknoloji de ülkemiz sanayicisine belki nefes aldırabilecek ve ürünlerinde farklılık yaratmalarını temin edebilecek önemli bir bilim koludur. 3 yıl önce hiçbir devlet yardımı almadan kurduğumuz merkezimizde bizde bunun meyvelerini almaya başladık. Daha önemlisi yurt dışından gelme niyetinde olan araştırmacılarımız için önemli bir cazibe merkezi olduk.

Ürettiğimiz her yeni teknolojide hep düşüncemiz acaba bunun sokaktaki vatandaşımıza, topluma, insanlığa katkısı ne olur, yaşam standardını nasıl yükseltebiliriz olmuştur" dedi.
Toplantıda konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; Kayseri Şeker’de yapılmakta olan çalışmalar ve gelişmeler hakkında Kaysiad üyelerini bilgilendirdi. Başkan Akay; "Kayseri Şeker Fabrikasının Orta Anadolu çiftçisine hizmet etmenin yanı sıra bu tür sosyal sorumluluk ve tarihi kültürel mirasa sahip çıkma sorumluluğunun olduğunu da düşünüyoruz.

Geldiğimiz nokta itibariyle Kayseri Şeker başarılı bir sezon geçirdi. Türkiye de pancardan şeker üreten 7 şirket var. Bunlardan kotasını dolduran ve fazla şeker üreten tek şirket Kayseri Şeker oldu. Bu başarılı bir çalışmanın ifadesidir. Biz bunu yaparken çiftçimizin güvenini sağladığımız için bu başarıyı yakaladığımızı düşünüyoruz. Bu başarıyı bu güvenle devam ettirmek suretiyle ülkemize bu manada en önemli hizmetleri sunacağız" şeklinde konuştu.


Kayseri Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yılmaz; Kayseri de iş dünyasının sorunlarının dile getirilmesi ve çözüm üretilmesi konusunda dernek olarak görev yapmakta olduklarını belirtti. Yılmaz; "KAYSİAD 5-6 dernekle Kayseri de bir araya geldik daha sonra Orta Anadolu Sanayici İşadamları Federasyonunu kurduk. Şimdi biz 186 dernek, 24 bin işadamı ve 40 bin şirket olduk. Türkiye’nin yapmış olduğu 75 milyar dolarlık ihracatı bizim üyelerimiz yapıyor.

300 milyar dolarlık ’da ticaret hacmine ulaştık. Konfederasyonda Türkiye’nin tüm bölgelerinden yönetim kurulu üyeleri var. Türkiye’nin hangi bölgesinde ne olduğu, hangi sıkıntıların olduğunu, bölgesel farklılıklarını yeni anayasa çalışmasında hükümetimize ve çeşitli bakanlıklarımıza dosyalarımızı sunduk.

Biz büyük bir sivil toplum örgütü olarak ülkemizde yapılması gerekenleri yapmaya çalışıyoruz. Birlik ve beraberlik içinde olmamız gereken dönemden geçiyor ülkemiz. Bizden başka dostumuzun olmadığını hepimiz görüyoruz.

Artık dedikodulardan sıyrılıp ülkemizin menfaati ne gerektiriyorsa onları yapmalıyız. Avrupa Birliği konusunda Cumhurbaşkanımızın söylediklerinin arkasındayız, hemfikiriz ve destekçisiyiz" diye konuştu.


AK Parti MKYK Üyesi Yaşar Karayel’de yaptığı konuşmada; "Suriye, Irak ve değişik Müslüman coğrafyada olup bitenlere baktığımız zaman, ülkemize ne büyük göreveler düştüğünü hep birlikte yaşayarak görüyoruz.

Şu anda ülkemizde üç milyona aşkın bize sığınmış bizim himmetimize milletimizin bereketli tasarruflarına inanan insanlar var. Milletimizin Devletimiz de bu insanlara bağrını açmış durumda.

Böyle bir ülke düşünün, üç milyon buraya sığınacak ve çok şükür çok önemli hadiseler olamadan ülkede huzursuzluk olmadan bu insanlar burada barınacak çok büyük nimettir bu.

Ülkemizin insanlarının ne kadar hoş görülü ve ne kadar bu işlerde tahammülü olduğunu, milletimizin inancının ve İslami değerlerinin Milli değerlerinin ülke değerlerinin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Bu bakımdan ülkemize ve milletimize şükran borcumuz var" ifadesinde bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39