• BIST 9101.45
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

NE OLUYOR BU AK PARTİLİ BAŞKANLARA?

NE OLUYOR BU AK PARTİLİ BAŞKANLARA?
AK Partili Belediye Başkanlarına bir haller oldu… Kocaeli'de güzellik yarışması organize edilmesi; Eskişehir'de defile düzenlenmesi derken şimdi de bir garip işbirliği Ankara'dan geldi.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun Roman Festivali kapsamında “güzellik yarışması” düzenlenmesine tepkiler sürerken, yine AK Partili biri olan Burhan Sakallı yönetimindeki Odunpazarı Belediyesi hem de külliyede defile tertiplemişti. Şimdi de Ankara'da Altındağ Belediyesi, iktidarın tüm icraatlarına muhalefet ederken, BDP'yi örnek gösteren feminist kadınlarla işbirliğine girişti.

Ankara'nın güçlü sesi Habervaktim Gazetesi'nin haberine göre, Başkent kulislerinde “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına oynadığı” haberleri ile anılan Altındağ Belediye Başkanı AK Partili Veysel Tiryaki, tabanıyla uyuşmayan icraatlarına bir yenisini ekledi.

Büyükşehir Adaylığı için zemin hazırlamaya çalıştığı; bu yolda değişik kesimler nezdinde akredite olmaya gayret ettiği belirtilen Tiryaki, Altındağlı kadınlara İslam'da yeri olmayan ve aslı Hindistan'a dayanan bir din olarak gösterilen “yoga hizmeti” sunmasının ardından şimdi de feminist bir örgüt olan Uçan Süpürge'nin “film festivali”ne destek olma kararı aldı.

SOL BİR ÖRGÜT VE HÜKÜMET KARŞITI

Uçan Süpürge, Türkiye'deki feminist hareketin sesi konumunda sol bir örgüt. Kaos GL gibi sapkın derneklerle iç içe olan Uçan Süpürge, Başbakan Erdoğan'ın “3 çocuk” çağrısını şiddetle eleştiriyor. Sol feminist örgüt, AK Parti iktidarının yasalaştırdığı 4+4+4'lü yeni eğitim sistemine de “Haydi kızlar eve” denildiği iddiasıyla karşı çıkıyordu.

AK PARTİ'YE BDP'Yİ ÖRNEK GÖSTEREN BİR ÖRGÜT

AK Parti gibi siyasi partileri “kadrolarında kadınlara yeterli düzeyde yer vermemekle” eleştiren Uçan Süpürge, diğer taraftan ise, terör örgütü PKK'ya yakınlığı ile bilinen BDP'yi kadın Belediye Başkanları'nın çokluğu ile övüyor; diğer siyasi partilere BDP'yi örnek gösteriyor.

BELEDİYE'DEN BÜYÜK KATKI!

AK Partili Veysel Tiryaki'nin, AK Parti karşıtı duruşu ile bilinen sol feminist örgüt Uçan Süpürge'nin “sinemada kadın emeğinin görünür olmasına katkıda bulunmak ve kadınların bu alandaki üretimlerini desteklemek” adı altında organize ettiği Kadın Filmleri Festivali için belediye imkanlarını seferber etmesi şaşkınlıkla karşılanıyor.

BİR DE CHP'Lİ BELEDİYE DESTEKLİYOR

10-17 Mayıs tarihlerinde Ankara'da yapılacak olan festivali Başkent'te bir de CHP'li Yenimahalle Belediyesi destekliyor. Bu yıl 15 bölümden oluşan festivalde, 41 ülkeden 100 yönetmenin 115 filminin sinemaseverlerle buluşturulacağı; pek çok sinema sanatçısı ve yönetmenin festival kapsamında sanatseverlerle bir araya geleceği ilan ediliyor. Altındağ Belediyesi kültür merkezlerinde ve Hamamönü'nde bulunan açık hava sinemasında da film gösterimleri gerçekleştirilecek.

OPERA'DA AÇILIŞ

Altındağ Belediyesi'nin destekleme kararı aldığı 15. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 10 Mayıs Perşembe akşamı Devlet Opera ve Balesi'nde yapılacak Açılış Töreni ile başlayacak. Gecede “Uçan Süpürge Onur Ödülü” ve “Bilge Olgaç Başarı Ödülleri” sahiplerine sunulacak.

UÇAN SÜPÜRGE'YE BÜYÜK ÖVGÜ

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Uçan Süpürge Film Festivali'nin bir etkinliğinde yaptığı konuşmayla da hayli dikkat çekti. Uçan Süpürge'nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve her konuda destek olmaya çalıştıklarını söyleyen Tiryaki, Altındağ'ın 22 farklı mahallesinde hizmete açtıkları kadın eğitim ve kültür merkezleri ile 37 bin kadına hizmet götürdüklerini, pek çok farklı konuda eğitim seminerleri düzenlediklerini, kadınları sinema ve tiyatro ile tanıştırdıklarını belirtti.

“KADINLAR İÇİN SÖZ SÖYLEME PLATFORMU”

Sinemanın etkisinin küçümsenmeyecek derecede yüksek olduğuna vurgu yapan Başkan Tiryaki, bu festivalin diğerlerinden ayrıldığını çünkü sanat eylemi olması dışında bu festivalin kadınlar için söz söyleme platformu oluşturduğuna inandığını, bunun da çok değerli olduğunu belirtti.

YOGA HİZMETİNE ÖVGÜ

Şubat ayı sonunda Belediye'den yapılan açıklamada, Altındağlı kadınlara “yoga hizmeti”nden övgüyle söz ediliyordu. Açıklamada “Altındağlı kadınlar, Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim ve Kültür Merkezlerinde her gün yeni bir şey öğreniyor. Kadınlar, bu kez de Hindistan kökenli meditasyon yöntemi yoga ile tanıştı. Ev işleri, çocuk bakımı gibi günlük hayat koşuşturmalarına kısa da olsa ara veren Altındağlı kadınlar, ruh ve beden dinginliği sağlayan yoga ile keyifli ve huzur dolu bir gün geçirdiler” deniliyordu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39