• BIST 9090.36
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

NECMETTİN APAYDIN'DAN BAŞKANLIK İÇİN FLAŞ AÇIKLAMALAR

NECMETTİN APAYDIN'DAN BAŞKANLIK İÇİN FLAŞ AÇIKLAMALAR
Alperen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Apaydın, Kayserispor başkanlığı konusunda dün Kayseri'nin yerel bir televizyonunda ''Eğer Recep Mamur aday olmazsa ise ben başkanlığa adayım'' dedi. Gazeteci Abdulkadir Paslıoğlu'da bu açıklamaların ardından iş adamı Necmettin Apaydın ile önemli bir röportaj gerçekleştirdi.

- Recep Mamur aday olsun veya olmasın kesin olarak sizde aday mısınız ?

NECMETTİN APAYDIN : Hayır. Dünde televizyon programında söylediğim gibi eğer Recep Mamur aday olmaz ise biz aday olacağız. Diğer şekilde Recep Mamur aday olur ise başkanlığa aday olmam.

- Yönetiminizde hangi isimler var ?

NECMETTİN APAYDIN : Şuanda aklımızda isimler var ama bu isimleri deşifre etmek uygun olmaz. Şuanda Recep Mamur'un aday olup olmayacağı kesin değil bu durumun kesinleşmesinden sonra bizde yönetimde ki isimleri açıklayacağız. Ancak şunu söyleyebilirim. Yönetimimizde ki isimler Kayserili iş adamları ve konuya hakim olan insanlar.

- Başkan olduğunuz zaman Kayserispor genel Menajeri Süleyman Hurma ile yola devam edecek misiniz ? Süleyman Hurma'nın çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz ?

NECMETTİN APAYDIN : Şimdi bu konuları konuşmak çok erken olur. Seçimden sonra Süleyman Bey ile devam edip etmeyeceğimizi kararlaştıracağız.
Süleyman Bey'in çalışmalarını şu şekilde değerlendirmek gerekir. Bardağın dolu tarafı da var, boş tarafı da var. Biz devamlı bardağın boş tarafına bakmıyoruz. Süleyman Hurma Kayserispor'a çok iyi oyuncular getirdi ve çok iyi paralar kazandırdı. Bunları da bence görmek lazım.

- Kayserispor'un bu durumlara gelmesinin sizce sebebi nelerdir?

NECMETTİN APAYDIN : İlk olarak şanssızlık faktörünün olması, ikincisi ise hakem hatalarıdır. Bu olumsuzlukların üstüne de motivasyon eklenince bu durum kaçınılmaz oldu. Yönetiminde bu durum ile hiçbir bağlantısı yoktur. Orada bulunan kişilerin oyuncuyu veya hocayı etkilediğini düşünmüyorum.

- Prosinecki hakkında düşünceleriniz nelerdir ? Başkan olduğunuz zaman Prosinecki ile yola devam edecek misiniz ?

NECMETTİN APAYDIN : Hoca kesinlikle doğru bir tercih. İşini de en iyi şekilde yapan azimli bir insan. Başkan olursak aynı hoca ile yola devam edeceğiz.



- Recep Mamur gibi kulübü kendi kaynağı ile mi yöneteceksiniz ? Yoksa kendi kaynağınızı da kullanacak mısınız ?

NECMETTİN APAYDIN : İşin doğrusu Recep Mamur'un yaptığıdır. Oraya bir işletme müessesi olarak düşünmek ve kendi kendine işletmek önemlidir. Yoksa devamlı dışarıdan para toplama ile bu iş olmaz. İlla ki dışarıdan takviyeler olacaktır ama önemli olan kendi yağımızda kavrulmak.

- Kayseri güçlü bir bürokrasiye sahip olmasına rağmen Kayserispor uzun süredir formasına reklam alamıyor bunun sebebi nedir ?

NECMETTİN APAYDIN : Bence bunu mevcut yöneticilere sormak lazım. Ben bunun sebebi ne olabilir diye düşünüyorum. Aklıma ilk gelen şey, acaba değerinden fazla mı isteniyor veya değerinden az bir para teklifi ediliyor da yöneticiler bunu kabul etmiyor. Örnek verecek olursak Kayserispor'a 1 milyon teklif ediliyorsa bu azdır ve reklam kabul edilmez. Diğer şekilde de yönetim eğer 10 milyon istiyor ise bunu da hiç bir iş adamı vermez.

- Bugün gerçekleşmesi beklenen kongre yeterli sayıya ulaşılamadığı için iptal oldu. Siz başkanlık için resmi bir açıklama yapacak mısınız ?,

NECMETTİN APAYDIN: Üstüne çizerek söylüyorum. Eğer Recep Bey aday olmaz ise biz aday olacağız. Recep Bey aday olduğu sürece bizim başkan adaylığımız söz konusu değildir. Recep bey aday olursa bizim yapacağımız bir basın açıklaması yok.

- Kayserispor'a başkan olduğunuz zaman ne gibi hedefleriniz var ?

NECMETTİN APAYDIN : Bizim hedefimiz takımın ilk 5 içerisinde olmasıdır. Ben hedefi olan idealist bir insanım. Yapamayacağım bir işe talip olmam. Ne var ki bu işlerle uğraşacak çok bir zamanım yok. Ama buda bir görevdir ve verilirse yaparız, verilmez ise işimize gücümüze devam ederiz. Yani biz Kayserispor'u layık olduğu yere getiririz. Bu konu da kimsenin şüphesi olmasın. Bursaspor şampiyon oldu Kayserispor neden olmasın. 20-25 milyonluk Akhisar Belediye, Galatasaray'ı yenebiliyorsa herşeyin para olmadığını futbolcunun da hırslı ve azimli olması gerektiğini söylememiz gerekiyor.


- Son olarak taraftarlara bir mesajınız var mı ?

NECMETTİN APAYDIN: Taraftarlarımız Kayserispor'dan ve Erciyesspor'dan desteklerini esirgememeleri gerekiyor. Şuanda çok iyi bir stada sahibiz. Bilet fiyatlarının çok uygun olmasına rağmen 1 milyon 300 bin kişilik şehir 30 bin kapasiteli stadı dolduramıyor. Biraz da bu konunun yönetim ile taraftar arasında ki kopukluk ile alakası olduğunu düşünüyorum.

Röportaj: Abdulkadir Paslıoğlu
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39