• BIST 9079.97
  • Altın 2324.319
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9486
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

Neşet Ertaş’ın son şiiri ‘Veda’

Neşet Ertaş’ın son şiiri ‘Veda’
Neşet Ertaş'ın ölmeden bir ay önce yazdığı son şiiri
İlk kez HABERTÜRK'te yayınlanan Ertaş'ın son şiiri “Tükendi ömrümün çoğu gidiyor, cahil ömrüm geldi geçti yel gibi” mısralarıyla başlıyor.

26 EYLÜL’de hayata veda eden Türk Halk Müziği’nin efsane ismi Neşet Ertaş’ın, ölümünden bir ay önce son şiirini kaleme aldığı ve adeta ‘Yalan Dünya’yla vedalaştığı ortaya çıktı. 16 yıldır Ertaş’ın yanından ayrılmayan İTÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi, Ses Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Erol Parlak’ın, Ertaş’ın 4 kıtadan oluşan ‘Veda’ şiirine, “Garip Bülbül-Neşet Ertaş’ın Hayatı, Sanatı, Eserleri” adlı kitapta yer verdiği öğrenildi.



İŞTE O ŞİİR

VEDA

Tükendi ömrümün çoğu gidiyor
Cahil ömrüm geldi geçti yel gibi
Sevdiğim uzaktan seyir ediyor
Beni görüp bakınıyor el gibi

Geçti günler, yıllar, ömürse doldu
Giden gitti bilmem geri ne kaldı
Ömrümün baharı sarardı soldu
Yandı kaldı garip bağrım çöl gibi

Veren, geri almak için gözlüyo
Her an her saniye beni izliyo
Garip bağrım için için sızlıyo
Sazımda inleyen sırma tel gibi

Uzun yoldan gelmiş gibi yorgunum
Ne kimseye küskün ne de dargınım
Bir ahu gözlüye candan vurgunum
Garip gönlüm kapısında kul gibi

Neşet ERTAŞ



Ertaş’ın yazdığı son şiirini HABERTÜRK’e açıklayan Parlak, “Çocukluğumda Neşet Ertaş’ın muhabbetlerinde bulunup izledim. Onun yüzünden müziğe başladım ve müzisyen oldum. Son 16 yıldır da yanından hiç ayrılmadım. 1996’da kitap fikri ortaya çıktığında buna çok sevindi. Benim için bu kitap bir bakıma ustamıza karşı bir gönül borcuydu’’ dedi. Parlak, “Kitapta Neşet Ertaş’ın titizlikle seçtiği eserler yer alıyor. Ayrıca geçmiş yıllarda yazdığı ve hiç bilinmeyen 66 şiiri de bulunuyor. Kitapta notalar da olacak” diye konuştu.

ERTAŞ’IN TEDAVİSİ DEVAM EDİYORDU
Parlak, son şiirin, Ertaş’ı ziyaret ettiği sırada kendisine ozan tarafından verildiğini ifade etti. Parlak şunları söyledi: “Tedavisi devam ediyordu. Bana çok sevdiği İzmir’e gideceğini söyledi. Cebinden bir kâğıt çıkardı, uzattı. Şiiri okudum, tüylerim diken diken oldu. ‘Yeni yazdım Erol’um bu şiiri de kitaba koy’ dedi. Şiirin sözlerinden her şey anlaşılıyordu, veda ediyordu. Elini öptürmezdi, o gün elini öptürdü, vedalaştık.’’




TÜRK Halk Müziği’nin usta yorumcusu ve söz yazarı Neşet Ertaş, peribacaları, vadileri, yeraltı şehirleriyle bilinen turizm merkezi Kapadokya’da gözyüzünde yad edildi. Ertaş için dün sabah saat 05.30’da Nevşehir merkeze bağlı turistik Göreme Beldesi’nde bulunan uçuş alanından kalkan 15 balonun üzerine Ertaş’la ilgili posterler asıldı. Balonlar binlerce metre yüksekliğe Ertaş’ın şarkılarıyla yükseldi. Turistler görsel şova büyük ilgi gösterdi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39