• BIST 9069.65
  • Altın 2324.847
  • Dolar 32.37
  • Euro 34.967
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C

Numan Bey’le Kızılcahamam’daydık...

Numan Bey’le Kızılcahamam’daydık...
Yeni Akit Köşe yazısı Sinan Burhan

Biz gazetecilerin de dinlenmeye ihtiyacı var. Hafta sonu hem işi hem de tatili bir arada gerçekleştirdik. Anadolu Yayıncılar Derneği olarak ulusal ve yerel medyanın sorunlarıyla ilgili bir medya çalıştayı düzenledik. Bu çalıştaya ailelerimizle birlikte katıldık.

Biz gazetecilerin en büyük sorunlarından birisi eş ve çocuklarıyla fazla vakit geçirememesidir. Bu çalıştay bir fırsat oldu. Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney Bey’in evsahipliğinde Kızılcahamam Swiss otelde bir araya geldik. Konu medya olunca medyadan sorumlu Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş Bey’i de davet ettik. Sağolsun Numan Bey, derneğimizin bu faaliyetine eşi Sevgi Hanımla birlikte katıldı. Birinci elden sorunları aktarma fırsatı bulduk.

Medyanın daha iyi bir noktaya gelmesi için neler yapılması gerektiğini konuştuk. Toplantıların dışında çocuklarımızla vakit geçirdik. Ülkenin siyasi gündemi yoğun. Bu çalıştay vasıtasıyla bir nebze de olsa gündemden uzaklaşmak istedik. Ancak konuk Başbakan Yardımcısı olunca bizler de gazeteci olarak boş durmadık. Orada da gazetecilik yaptık.

Kızılcahamam Ankara’nın butik bir ilçesi. Bu şirin ilçe Ankaralıların nefes aldığı bir yer. Doğası, suyu, insana bir tad, ayrı bir huzur veriyor. Kızılcahamam’ın kalkınması için Belediye Başkanı Muhittin Bey büyük çaba sarf ediyor. Ancak başkanın bir şikayeti var. Mevcut büyükşehir belediye kanununun belediyelere büyük sıkıntı verdiğini söylüyor. Bu kanunun bir an önce değişmesi için çaba sarf edilmeli aksi takdirde gelecek seçimlerde ilçe belediyelerini kaybetme tehlikesi var diyor. Bu çerçevede, AK Parti Yerel Yönetimlerden sorumlu başkan yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin belediyeci olmasına güveniyor.

Numan Kurtulmuş Bey’le sohbetlerimizde gündeme ilişkin sorular da sorduk. Gündemin en önemli konusu Aydınlar bildirisi. Kurtulmuş, aydınlar bildirisinin ma’şeri vicdanda kabul görmediğini belirterek keşke bu aydınlarımız sadece devleti suçlamak yerine terör örgütüne yönelik eleştiriler de getirseydi. PKK terör örgütünü kınamış olsalardı diyor. Bu noktanın altını çizen Kurtulmuş, aydınların kapılarına konulan işaretleri de kabul etmeyeceğini belirterek aydınlarla hukuk içinde kalarak mücadele edilmeli ya da karşı konulmalıdır diyerek önemli bir noktaya vurgu yaptı.

İkide bir seçimlerin gündeme gelmesinin istikrarı olumsuz etkilediğini belirten Kurtulmuş yeni bir seçim beklentisi içerisinde olanları hayal görmekle suçluyor. Sık sık seçimlere gidilmesinin ekonomiyi ve siyasi istikrarı olumsuz etkileyeceğini belirtiyor. Hükümet baskın seçime gidecek söylemlerini asparagas olarak niteliyor.

Ekonomideki gelişmelere de değinen Kurtulmuş, yeni dönemde ekonomide bir faz değişikliğine gidileceğini bu çerçevede orta sınıfa daha fazla kaynak ayrılacağının altını çiziyor. Sultanahmet saldırısının ülke ekonomisine zarar vermek için fırsat olarak kullanıldığını belirten Kurtulmuş, Rusya ile ilişkilerin bir an önce düzelmesini istiyor.

Başkanlık sistemi ve yeni anayasa konusuna da değinen Kurtulmuş, hükümet olarak öncelikle görevlerinin yeni ve sivil bir anayasa olması gerektiğini belirtti. Başkanlık sisteminin yeterince tartışılmadığını da belirten Kurtulmuş hem meclis hem de parlamento başkanlık sistemini ele almalıdır. Bu sistem ülkemiz için faydalıdır diyor. Kısaca çalıştaydan notlar aktardım. Bu ilçemizden ayrılırken başta çocuklar olmak üzere tekrar böyle bir toplantının yapılması temennisinde bulundular. Herkes mutlu bir biçimde ayrıldı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39