• BIST 9090.36
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

Numan Kurtulmuş: 'Halk Ali Cengiz oyununu bozdu'

Numan Kurtulmuş: 'Halk Ali Cengiz oyununu bozdu'
Numan Kurtulmuş:' Her Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Türkiye'de Ali Cengiz Oyunları oynamaya çalıştılar. Allah'a şükür o da tutmadı'

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Cumhurbaşkanlığı makamı eski Türkiye'nin emniyet sibobuydu. Ortada bir sandık var ve o sandıkta milletin iradesi iyi kötü ortaya çıkıyordu ama bütün bunları birtakım anayasal kurum ve kuruluşlarla dengeliyorlar. Yine de başa çıkmazlar Cumhurbaşkanlığı makamıyla kontrol ediyorlardı. Her Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Türkiye'de Ali Cengiz Oyunları oynamaya çalıştılar. 30 Mart 2014 seçimlerinde Türkiye'de oynanan oyunların önemli bir kısmı da bu sene Ağustos ayında yapacağımız Cumhurbaşkanlığı seçimine etki etmek hevesiydi, hesabıydı. Allah'a şükür o da tutmadı” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Birlik Vakfı’nın düzenlediği ‘Yeni Türkiye'nin İnşası’ konulu konferansa katıldı. Konferansta konuşma yapan Kurtulmuş, “Bu millet 30 Mart'ta vermiş olduğu kararla 'yolunuza devam edin, eski Türkiye'nin bütün kirli, pasaklı işlerini temizleyin, yeni Türkiye'yi bütünüyle inşa edin' emrini vermiştir” şeklinde konuştu.

28 Şubat'tan çok daha iyi hazırlanmış bir komployla karşı karşıya kalındığını belirten Kurtulmuş, “Eskiden gazetelerde ‘yüksek rütbeli generallerden edinilen bilgiye göre’ diye haberler yer alıyordu. Artık bu tür haberler yazılmıyor. Türkiye’de bu kadar işler oluyor ve Genelkurmay Başkanlığı’ndan herhangi bir şekilde bir görüş ortaya çıkıyor mu? Türkiye'de Türk Silahlı Kuvvetlerimiz olması gereken yere çekilmiştir. Daha doğrusu olması gereken yere çıkmıştır. Neresi orası? Vatan savunması” diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMI ESKİ TÜRKİYE'NİN EMNİYET SİBOBUYDU”
Millet iradesinin güçlendirilmesi konusunda Cumhurbaşkanlığı ve Anayasa referandumlarının Türk siyasi tarihinin dönüm noktalarını oluşturduğunu kaydeden Kurtulmuş, “Cumhurbaşkanlığı makamı eski Türkiye'nin emniyet sibobuydu. Ortada bir sandık var ve o sandıkta milletin iradesi iyi kötü ortaya çıkıyordu ama bütün bunları birtakım anayasal kurum ve kuruluşlarla dengeliyorlar. Yine de başa çıkmazlar Cumhurbaşkanlığı makamıyla kontrol ediyorlardı. Sayın Ahmet Necdet Sezer'in Ak Parti'nin ilk döneminde nasıl bir veto mekanizmasında kullanıldığını, onun döneminde Köşk'ün nasıl bütün kararları, bütün atamaları döndüren, bütün yasaları neredeyse döndüren bir mekanizmaya dönüştüğünü hep beraber izledik. Hatta öncesi var. Bundan dolayı da her Cumhurbaşkanlığı seçimine müdahil olmaya çalıştılar. Her Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Türkiye'de Ali Cengiz Oyunları oynamaya çalıştılar. 30 Mart 2014 seçimlerinde Türkiye'de oynanan oyunların önemli bir kısmı da bu sene Ağustos ayında yapacağımız Cumhurbaşkanlığı seçimine etki etmek hevesiydi, hesabıydı. Allah'a şükür o da tutmadı” ifadelerini kullandı.

“DAR BÖLGE SİSTEMİYLE YENİ ANAYASAYI YAPACAK ÇOĞUNLUKLA PARLAMENTODA OLACAĞIZ”
Dar bölge seçim sistemiyle, bire bir halkın ortalamasını temsil edenlerin milletvekili olacağını kaydeden Kurtulmuş, şöyle konuştu:
“Dar bölge sistemi dendiği zaman diyorlar ki; 'Böyle bir şey olmaz.' Hatta bir partinin genel başkanı demiş ki; 'Altından zeminin kaydığını görenler, düşünenler hangi yollara sapacaklarını hesap ediyorlar. Bunun için dar bölge sistemini getiriyorlar.' Burada korkunç bir mantık hatası var. Millete güveni olmayan bir parti, milletten dar bölge sisteminde oy alıp iktidara geleceğini düşünmeyen bir parti, hazır elinde böylesine bir seçim sistemi varken bunu bırakır da dar bölge sistemine gider mi? Böyle akıl olur mu böyle mantık olur mu? Biz bunu sadece Türkiye demokrasisinin muhkem hale gelmesini istediğimiz için savunuyoruz. Allah'ın izniyle dar bölge sistemi çıktıktan sonra göreceksiniz, Türkiye'nin işleri, siyasetteki işlerimiz çok daha iyi bir şekilde ilerleyecektir. Dar bölge sistemiyle Türkiye'de yeni anayasayı yapacak çoğunlukla parlamentoda olacağız ve milletin istediği anayasayı yapma imkanına sahip olacağız.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39