• BIST 8986.97
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

Numan Kurtulmuş'tan Papa'ya tepki

Numan Kurtulmuş'tan Papa'ya tepki
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Papa Franciscus'un, Ermeni iddialarıyla ilgili sözlerine tepki göstererek, 'Onun vazifesi tarihteki olayları karıştırıp yeni husumetler oluşturmak' değildir dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş 24 TVAnkara Temsilcisi Yaşar Taşkın Koç'un sunduğu Kulis programına konuk oldu ve gündemdeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Papa Franciscus'un, Ermeni iddialarıyla ilgili sözlerine ilişkin, 'Din adamlarının birinci derecedeki vazifesi, tarihteki olayları karıştırıp, oralardan yeni husumetler oluşturmak, onun zeminini hazırlamak değildir' dedi.


 

'Papa Franciscus'un Ermeni iddialarını destekleyen açıklamaları' konusunda Kurtulmuş, 1915'te, Birinci Dünya Savaşı şartları içinde yaşanan olayları tarihçilerin değerlendirmesi gerektiğini söyledi.


 

'Burada Sayın Papa'nın amacı bir hakikatin ortaya çıkması mıdır yoksa bir tarafın tarafgir propagandalarının etkisi altında kalarak, bir başka tarafı suçlamak mıdır? Bunun çok net şekilde ortaya konulması lazım' diye konuşan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce, Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün arşivlerinin, hakikatleri araştırmak isteyen herkese açık olduğunu ifade ettiğini anımsattı.


 

Kurtulmuş, şunları kaydetti: 'Din adamlarının birinci derecedeki vazifesi, tarihteki olayları karıştırıp, oralardan yeni husumetler oluşturmak, onun zeminini hazırlamak değildir. Tam tersine, geçmişte olan husumet dolu olayların mümkün olduğunca çözülmesi, o olayların hakikatinin anlaşılması üzerinden de yeni bir barış ortamı nasıl sağlanabilir... Türkiye ile Ermenistan arasında nasıl bir barış sağlanabilir, buna eğer katkıda bulunacaksa buyursun istediği sözü söylesin ama maalesef ortaya konulan tavır, sözler tam tersi bir yaklaşımı ifade ediyor. Türkiye'yi baştan mahkum ediyor. Ermeni diasporasının ortaya koyduğu siyasi argümanlara arka çıkıyor ve aslında daha da vahimi, ciddi bir şekilde tarihte kalmış husumetleri körükleyecek bir üslupla bu işin içerisinde bulunuyor.'


 

'Zaten Türkler soykırım yapmıştır' kanaatini pekiştirmek için ortaya konulan sözlerin hiçbir karşılığı bulunmadığını dile getiren Kurtulmuş, bunlara hiçbir şekilde itibar etmediklerini ve ciddiye almadıklarını vurguladı. Kurtulmuş, Papa Franciscus'un din adamı kimliği altında bunu söylemesinin fevkalade rencide edici ve yanlış olduğunu belirtti. 

DÜNYANIN VE BÖLGENİN ŞARTLARI, ÖRGÜTÜ DE BARIŞA ZORLUYOR 

Kurtulmuş, Ağrı'daki terör saldırısına ilişkin soruyu yanıtlarken de, Çözüm Süreci'nin başarıyla tamamlanmaması için bazı çevrelerin içeriden ve dışarıdan bir takım provokasyonlar yapacağını tahmin ettiklerini belirterek, 'Ağrı'da olan da bundan başka bir şey değildir görüldüğü kadarıyla' değerlendirmesinde bulundu. 

HDP'nin de diğer siyasi aktörlerin de barışın dilini koruması gerektiğini anlatan Kurtulmuş, HDP ve elinde silah bulunanların, silahların gömülmesi konusundaki iradeyi çok net ortaya koymaları gerektiğini, silahla barışın aynı anda olamayacağını kaydetti. 

Kurtulmuş, 'Bu sanki daha evvelki provokasyonlara son derece benziyor. Ne şekilde, ne için orada Türk Silahlı Kuvvetlerine ateş açılıyor ya da öyle bir silahlı ortam oluşturuluyor. Bütün bunlar bu süreci provoke etmek isteyen unsurların işidir diye düşünüyorum' görüşünü dile getirdi. 

Çözüm Süreci'ne halkın destek verdiğini dile getiren Kurtulmuş, bundan hem psikolojik olarak hem de siyasetin doğası gereği geri dönülemeyeceğini söyledi. Kurtulmuş, 'Bir daha dağlarda silahlı bir mücadeleyi uzun yıllar sürdürecek bir kadronun bulunması da herhalde imkansızdır elinde silah bulunanlar için. Dünyanın ve bölgenin şartları örgütü de barışa zorluyor' diye konuştu. 

ESAS MESELE, YENİ TÜRKİYE'NİN İNŞASI SÜRECİNİ TAMAMLAMAK 

AK Parti'nin yine rahat bir seçim sürecine girdiğini ifade eden Kurtulmuş, muhalefet partilerinin iktidar adayı olamadıklarını ortaya koymasının, AK Parti'nin seçim kazanması için önemli avantaj olduğunu belirtti. 

Seçimde kendileri için 'kimlerin milletvekili olacağının' önem taşımadığını anlatan Kurtulmuş, 'Tabii ki biz anayasayı değiştirecek bir çoğunlukla, yeni Türkiye'yi kuracak bir iradeyle parlamentoda olmayı sağlayacağımızı ümit ediyoruz. Fakat sonuçta esas mesele, yeni Türkiye'nin inşası sürecini tamamlamaktır, işimiz yarım kalmıştır' diye konuştu. 

Muhalefet partilerinin tutumunun, seçmenlerinde endişe yarattığını ifade eden Kurtulmuş, şunları kaydetti: 'Siz aslen MHP'li olan birisini getiriyorsunuz ve CHP adına cumhurbaşkanı adayı olarak, bir ittifakın, bir çatının adayı olarak ortaya koyuyorsunuz İhsanoğlu'nu. Şimdi CHP'li seçmen ne diyecek, 'CHP'li diye geçen sefer bu adama oy vermiştim, cumhurbaşkanı adayı olarak oy verdiğim insan, şimdi MHP'nin adayı. Bunların da seçmen gözünde bir takım endişeler yarattığını açıkça görmemiz lazım.'

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39