• BIST 8779.01
  • Altın 2238.031
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1031
  • Kayseri 9 °C
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C

Nursaçan: dünyada söz sahibi olabilmek için ihracatta önde olmamız gerekiyor

Nursaçan: dünyada söz sahibi olabilmek için ihracatta önde olmamız gerekiyor
Sanayicilere ve ihracatçılara KGF’nin ve Türk Eximbank'ın yeni imkanları anlatıldı.-Tahir Nursaçan: “Küreselleşen dünyada söz sahibi olabilmek için ihracatta önde olmamız gerekiyor”

Akdeniz İhracatçılar Birliği (AKİB) tarafından düzenlenen ‘İhracatın Finansmanında Türk Eximbank ile KGF İşbirliği’ konulu bilgilendirme toplantısında konuşan Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan, “Küreselleşen dünyada söz sahibi olabilmek için ihracatta önde olmamız gerekiyor” dedi. 

20170323aw019372_02.jpg
Kayseri OSB Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan, KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, DEİK Yönetim Kurulu Üyesi Berna Gözbaşı  İlter ,AKİB Koordinatör Başkanı Zeki Kıvanç ve davetliler katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan, “Her zamankinden daha çok çalışarak, daha çok gayret göstererek, daha çok katma değer üreterek ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmak kaçınılmaz bir durum almıştır. İşte bu nedenle başarıların hep birlikte ve uyum içerisinde çalışarak mümkün olduğuna inanıyoruz.

Hepinizin bildiği üzere sanayicilerimize yönelik bütün gelişmeleri ve uygulamaları duyurabilmek, üyelerimizin bunlardan yararlanabilmesi için çalışmalarımızı kesintisiz bir şekilde sürdürüyoruz. Ülke olarak yüksek gelirli bir ekonomiye sahip olmak, ekonomik olarak bir kalkınma rampasına oturmak ve küreselleşen dünyada söz sahibi olabilmek için ihracatta önde olmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.


AKİB Koordinatör Başkanı Zeki Kıvanç ise, “Bildiğiniz üzere 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ülkemizde oldukça zor bir dönemden geçmekteyiz. Bu hain darbe girişimi, reel ve finansal piyasalarda ekonomimizi dolayısıyla ihracatımıza büyük bir darbe vurmuştur.

Ülkemiz küresel anlamda önemli sorunlarla karşı karşıya kalmıştır. En büyük ticaret ortaklarımızdan olan komşu ülkelerde büyük bir çatışma ortamı vardır. Bununla birlikte son günlerde bazı Avrupa ülkelerinde ülkemize karşı olumsuz bir tavır takınılmaya başlanmıştır. Bu durum ihracatımızın handikaplarına neden olmaktadır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Eximbank Genel Müdür Yardımcısı Mesut Gürsoy ve KGF yetkililer tarafından sanayicilere ve ihracatçılara yeni imkanlar hakkında bilgiler verildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39