• BIST 9079.97
  • Altın 2322.902
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9788
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

NURSAÇAN “İNSANA VERİLEN HER TÜRLÜ NİMET, MAL, MÜLK, EVLAT, MAKAM, MEVKİ BİRER İMTİHAN VESİLESİDİR”

NURSAÇAN “İNSANA VERİLEN HER TÜRLÜ NİMET, MAL, MÜLK, EVLAT, MAKAM, MEVKİ BİRER İMTİHAN VESİLESİDİR”
Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, biliniz ki dünya hayatı bir oyun, bir eğlence, bir süs ve kendi aranızda övünme ve mal varlığını çoğaltma yarışından ibarettir dedi.

Nursaçan sözlerini şöyle sürdürdü.

İNTERNET ÇOCUKLAR İÇİN BELA

“Bilin ki malınız evladınız sizin için bir imtihandır.Allah katında da büyük mükafatı vardır.Yani çocuğa sabretmek, yetiştirmek, örnek olmak hele günümüzde bakın oğlumuz bir odada, kızımız bir odada sesiz sedasız ellerinde de bilgisayar, o ne güzel yahu kızım çalışıyor, oğlum çalışıyor halbuki öyle değil.İnternette biri şu sokağa girmiş, öteki bu sokağa girmiş.

Kızım o sokağa girdin ne ile, merakla merak, dur bakim ne varmış orada bela var, orada sıkıntı var.Yani kızımız oğlumuz iradesine hakim olamıyor o sokağa girmemişlik etmiyor giriyor ama bela.

DİZİLER MANEVİ DEĞERLERDEN UZAKLAŞTIRIYOR

Sonra bir kısım diziler.Günümüzde oturduğu yerde kadınımız kızımız seyir ederken Lokman suresindeki ayetin ifade ettiği gibi farkında olmadan sapıyorum diyerek değil, saptığının farkına varmadan birde bakıyorsunuz ki milli manevi değerlerden uzaklaşıveriyoruz.

CENNET BU KADAR UCUZ DEĞİL

Yani dünya kötü değildir bunu iyi bilelim.Kötü olan nedir onu Allah’a ve Peygambere itaate yöneltmemektir.Yoksa temiz mal temiz adam için nede güzel oldu.Demek bu mübarek ayetler dünyayı kötülemiyor da dünyayı kötü şeylere alet etmiş olmamızı kötülüyor.Demek ki imtihanlar haram yollardan kazanç elde etme, insan isyana başlayınca onu görmüyor çocuklarının terbiyesiyle ilgilenmiyor günler aylar geliyor geçiyor, o kandil gidiyor bu kandil geliyor ama o hep oyun eğlence peşinde.

Gönül mühürlenmiş iman feyiz gönle girmez olmuş.Her siyah gönülde bir leke meydana getirir.Tövbe ederse temizlenir.Tövbe etmezse siyah noktalar çoğalır ne ölümden ibret alır, ne yazın, güzün gelişinden gidişinden ibret alır.

Taşlaşmış olan bir gönül olur.Efendimiz duasında öyle diyor ya, Ya Rabbi fayda vermeyen ilimden, korku duymayan kalpten, kabul edilmeyen duadan, doymayan nefisten, insanı maddi ve manevi huzursuzluğa düşüren açlıktan, hıyanetten, tembellikten, cimrilikten, korkaklıktan, düşkün ihtiyarlıktan, sıkıntılı yaşlılıktan. Sana sığınırım.Aman Ya Rabbi.Cennet bu kadar ucuz değil.Bizde malımızla, evladımızla, eşimizle imtihana tutulmuş olabiliriz.Sabırla, sebatla, azimle, iradeyle, tövbeyle, istiğfarla demek ki bu imtihanlarda başarıya ulaşmalıyız”

KAYSERİNEWS.COM

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39