• BIST 9142.4
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C

'Öcalan nerede?' ile gündem mi değiştiriliyor?

'Öcalan nerede?' ile gündem mi değiştiriliyor?
MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin ortaya attığı 'Öcalan nerede' sorusuna Erdoğan 'gel gemiyle götüreyim" diyerek cevap vermişti. Şimdi de CHP'li vekiller konuyu gündeme taşıdı. Biz de soruyoruz "acaba gündem bilerek mi değiştiril
Meclisi karıştıran ve soru önergesine konu olan "Öcalan nerede?" sorusunu önce MHP Lideri Bahçeli grup toplantısında sormuştu... Erdoğan'da cevap olarak "gel gemiyle götüreyim kendi gözlerinle gör" diye cevap vermişti... Şimdi aynı sorunun peşine CHP'li vekiller düştü. Aydınlık Gazetesi ve Öcalan'ın yakınlarının açıklamaları da aynı değirmene su taşıyor... Oysa Adalet Bakanlığı yetkililerinden elde edilen gayrıresmi beyanatlar Öcalan'ın İmralı'da olduğunu teyit ediyor...

"Avukatları ve yakınları 11 aydır Öcalan'ı görmüyor" denilerek bulandırılmaya çalışılan su ile ilgili geçmiş bilgileri hatırlamakta fayda var... Öcalan'la avukatların görüşmemesinin ardındaki iki neden var...

Birincisi Abdullah Öcalan'ın kendi avukatları ile görüşmeyi reddetmesi... İkincisi kış mevsiminin ağır geçmesi nedeniyle yaşanan hava muhalefetinin deniz ulaşımını engellemesi! Avukatlarla yapılan görüşmeler sonrası terör olaylarında artış olduğu ya da hemen akabinde terör eylem yapıldığını da hatırlatmakta fayda var...

Nihai olarak amaç ise gündem değiştirmek..

İŞTE TARTIŞMALARA NEDEN OLAN HABER

11 ayı aşkın bir süredir kimseyle görüştürülmeyen Abdullah Öcalan'la ilgili tartışma sonunda Meclis'e de taşındı. CHP'liler hükümetten açıklama istedi.

27 Temmuz 2011'den bu yana avukatlarıyla görüştürülmeyen, iddialara göre de ailesiyle kendisi görüşmek istemeyen Abdullah Öcalan'la ilgili tartışmalar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ortaya attığı soru ile başladı.

Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a şöyle seslendi: "Abdullah Öcalan İmralı'da mı, yoksa değil mi? Bu kadar sessizlikten bu soru aklıma geliyor. Onu da Recep Tayyip Erdoğan'a soruyorum. Orada mı?"

Bu sorunun hemen ardından Öcalan'ın ev hapsine alınıp alınamayacağına yönelik hükümet içinden farklı açıklamalar gelmesi soru işaretlerine yol açtı. Tartışmalar sürerken, Aydınlık gazetesi, hafta ortasından itibaren, "Öcalan nerede, cumartesini bekleyin" şeklinde haber anonsları yapmaya başladı. Aydınlık bugünkü sayısında ise Öcalan'ın MİT'in Bursa'daki Bölge Başkanlığı Misafirhanesi'nde tutulduğunu öne sürdü.

Tartışmalar çok geçmeden Meclis'e de taşındı. CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz da verdiği önergede Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e şu soruları yöneltti:

"Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan halen İmralı'da cezaevinde midir? 27 Temmuz 2011 tarihinden bu yana Abdullah Öcalan, hangi tarihlerde, hangi Türk devlet ve hükümet yetkilileriyle doğrudan ya da dolaylı görüşmeler gerçekleştirmiştir? Kardeşi Mehmet Öcalan'ın, 2012 Ocak ayında kendisini İmralı'da ziyarete gitmesine rağmen Abdullah Öcalan'ın 'Burası çok hassas, görüşe çıkmamız uygun değil' mesajı gönderdiği ve kardeşi ile görüşmediği basına yansımıştır. Kardeşiyle görüşmemesinin nedeni, söz konusu tarihte Abdullah Öcalan'ın, İmralı'da bulunmaması mıdır? 2009 Aralık ayında, Abdullah Öcalan'ın, İmralı'da kaldığı odanın küçültülmesinden şikayet etmesi üzerine Türkiye'nin pek çok yerinde terör örgütü PKK yandaşları tarafından çıkarılan olaylar göz önünde bulundurulduğunda; Abdullah Öcalan'ın yaklaşık bir yıldır görüşe çıkarılmamasına rağmen PKK terör örgütü yandaşlarının sessiz kalmaları, Abdullah Öcalan'ın, terör örgütünün bilgisi daâhilinde cezaevi dışında tutulmakta olduğu yönündeki şüpheleri güçlendirmektedir. Kamuoyuna bu konudaki gerçekleri açıklar mısınız? Bu konudaki şüpheleri gidermek için ne yapmayı düşünüyorsunuz?"

Milliyet Gazetesi'nin ulaştığı Adalet Bakanlığı bürokratları ise, “Öcalan hala İmralı’da. Farklı bir karar alınmadığı sürece de burada kalacak. Avukatlarıyla görüştürülmemesi uygulamasına da devam ediliyor. İddiaların kaynağı nedir, bilmiyoruz” yorumunu yaptı. Kulislerde, Öcalan’ın ev hapsine alınmak istendiği, bu konuda yasal düzenleme yapılana kadar İmralı’dan daha iyi koşullarda farklı bir yerde tutulduğu, rahatsızlıklarından dolayı askeri bir hastanede tedavi edildiği gibi iddialar konuşuluyor.

ADALET BAKANI SADULLAH ERGİN

Adalet Bakanı Sadullah Ergin "Öcalan nerede" sorusuna 30 Haziran tarihinde cevap verdi. Ergin açıklamasında "İnanmayan gitsin baksın" dedi..

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın İmralı dışında bir yerde olduğu iddialarının tamamının gerçek dışı olduğunu belirterek, ''Şu anda kendisi 10 yılı aşkın bir sürede olduğu gibi, İmralı cezaevinde cezasını infaz etmekte olduğunu, bu kürsüden Türkiye'ye ilan ediyorum'' dedi.

HÜKÜMETE YAKIN KAYNAKLAR

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, İmralı ve örgütle görüşmelerin neden tıkandığının perde arkasını anlattı.

Akdoğan, "Öcalan ve Karayılan hiçbir zaman terörün bitmesini istemedi ve terörü koz olarak devrede tuttu. Fehman Hüseyin ve Cemil Bayık gibiler ise silahı başlı başına kutsuyorlar. Nitekim, bu yöntemin devreye girmesiyle Öcalan'ı İmralı'ya gömmüş oldular. Nasıl Silvan saldırısı Öcalan'ı gömdüyse son Dağlıca da Karayılan'ı anlamsızlaştırdı” dedi. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ise, "Örgütün niyeti süreci sabote etmektir" değerlendirmesini yaptı.
Kaynak: Ajanslar / Haber 7
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39