• BIST 8996.35
  • Altın 2281.403
  • Dolar 32.3252
  • Euro 35.0374
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

Öcalan'dan Sürpriz Mektup

Öcalan'dan Sürpriz Mektup
Öcalan, Adalet Bakanlığı'na el yazısıyla bir mektup yazarak, "Avukatlar sözlerimi çarpıtıyor, BDP ile PKK da beni aldatıyor. Ben artık bunlarla görüşmem" demiş.
11 aydır tecritte bulunan ve son dönemde "İmralı'da mı" sorusu ile gündeme gelen PKK lideri Öcalan'ın durumuna ilişkin önemli bir ayrıntıya ulaşıldı. Üst düzey kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Öcalan, 11 aydır süren tecridini bizzat kendisi başlattı. Geçen yıl yaşanan Silvan saldırısıyla boşa düşürüldüğünü düşünen Öcalan, Adalet Bakanlığı'na el yazısıyla bir mektup kaleme aldı. Adalet Bakanlığı'nın arşivinde yer alan mektupta Öcalan özetle, "Beni bu avukatlarla görüştürmeyin. Avukatlar söylediklerimi çarpıtıyor, yanlış aksettiriyor. Mesajlarım adresine ulaşmıyor. BDP de PKK da beni aldatıyor. Ben artık bunlarla görüşmem" diyerek tecridini istemiş oldu.

'OSLO SÜRECİ SÜRMELİ'

Öcalan mektubunda Oslo sürecini önemsediğini belirtirken, görüşmelere kalındığı yerden devam edilmesini istedi. Öcalan mektubunda Oslo sürecinde kendisiyle temas kuran heyetle görüşmek istediğini başkasıyla görüşmeyeceğini de ifade etti. Ancak üst düzey kaynaklar mektubun yazılmasının ardından Öcalan ile hiçbir temas gerçekleşmediğini belirtti. PKK lideri, 14 Temmuz 2011'de gerçekleşen ve 13 askerin şehit olduğ u Sil van saldırısının ardından avukatlarıyla bir kez görüşmüş, ardından görüşmeyi kesmişti. Öcalan avukatlarıyla son kez 27 Temmuz 2011'de bir araya gelmiş ve Silvan saldırısına ilişkin açıklama yaparak şunları söylemişti: "13 askerin ve PKK militanlarının ölümünden dolayı çok üzgünüm. Askeri ve gerillayı yakan ateş aynı ateştir. Silahlar tam anlamıyla susturulmazsa, adım atılmazsa, bu sorun çözülmezse çatışmalar ne yazık ki kaçınılmaz olur. Daha önce görüştüğüm devlet yetkilileri, yani heyet Silvan çatışmasından sonra 16 Temmuz Cumartesi günü gelip benimle görüştü."

KOSTERLER ÇALIŞMIYOR

Bu süreçte mektubu doğrulayan gelişme, Öcalan'ın kardeşiyle görüşmeyi reddetmesi oldu. Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan 19 Ocak 2012'de İmralı'ya gitti. Kısa bir süre sonra İmralı'dan Gemlik'e dönen Mehmet Öcalan, gazetecilere Öcalan'ın kendisine bir mesaj ilettiğini ve "Burası çok hassastır, görüşmeye çıkmamız uygun değildir" denildiğini belirtti. Bu arada avukatların Öcalan ile görüşme taleplerine, "kosterler bozuk", "hava muhalefeti var" gibi gerekçelerle izin verilmedi.

HALEN İMRALI'DA YATIYOR

SABAH'ın görüştüğü üst düzey yetkililer Öcalan'ın İmralı dışına çıkarıldığı iddialarını kesin bir dille yalanladı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı da dün yaptığı açıklamada "Hükümlü halen İmralı'da cezasını infaz etmektedir" dedi. 11 aydır avukatlarıyla görüşmeyen Öcalan'ın İmralı'da olup olmadığı tartışmasını ilk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli başlatmış, "Öcalan İmralı'da mı, yoksa değil mi? Bu kadar sessizlikten bu soru aklıma geliyor" demişti. Başbakan Erdoğan da "Gitsin baksın" yanıtı vermişti. Daha sonra Öcalan'ın MİT Bursa Bölge Merkez Misafirhanesi'nde kaldığı iddia edilmişti. Resmi kaynaklarsa bu iddiayı kesin bir dille yalanladı.


Kaynak: Sabah
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39