• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

Öcalan'ın paris açıklaması

Öcalan'ın paris açıklaması
Mehmet Öcalan'a göre İmralı'da görüştüğü ağabeyi Abdullah Öcalan, Kürt sorununun çözümüne ilişkin bir projeyi hükümete verdiğini söyledi.
Dün İmralı Adası'na giderek Abdullah Öcalan ile görüşen Mehmet Öcalan’ın görüşmeye ilişkin açıklamaları ANF’de yer aldı. Abdullah Öcalan’ın 1 saat görüşme istemesine karşın 45 dakika süre verildiğini belirten Mehmet Öcalan’ın açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

DIŞARIDA NELER OLDUĞUNU BİLİYOR

Abdullah Öcalan dışarıda neler olduğunu, kamuoyunun süreç hakkında ne düşündüğünü sordu... Köşe yazarları da basının da belli şahsiyetleri de iyi bir süreçte Kürt sorunu çözülecekse, bunun doğru bir şekilde olmasını istiyorlar dedim. O da, 'Tamam ben bunu iyi biliyorum' dedi.

HER ŞEYİ BANA BAĞLAMAYIN

Burada istihbarat ile görüştüm. Belki buraya gelen insanlar samimidir ama tek onlar değildir. Başka güçler vardır. Bu güçler bu sürece ne kadar destek veriyorlar bunu bilmiyorum. Buraya gelenler samimidir; ama onların da bir yere kadar sınırı vardır. Doğru işlerse elimizden geleni yapıyoruz. Ama benim yapacaklarım sınırlıdır... Ne istiyoruz, ne yapabiliriz, nasıl çözülür, bildiklerimizi hükümete verdik. Hükümet buna ne ad verirse versin, bu yol çözüm yoludur. Onlar bu isteklerimizi, Kürt sorunu nasıl çözülür değerlendirecekler. Ama tekrar söylüyorum ben bir mahkûmum, her şeyin sahibi değilim. Her şeyi bana bağlamayın, bağlasanız da ben yapamam.

PROJEYİ DEVLETE VERDİK

Sorunun bir parçası Kandil'e bir parçası ise Avrupa'ya bağlı. Kuş ile onlara haber gönderemem. Buraya filan kişi gelsin, falan kişi gelsin bu isimler üzerine bir tartışma değildir. O heyet de gelsin, onlarla tartışalım, süreç nasıl yürüyecek onlarla konuşalım. Şimdiye kadar kimse gelmedi. Ahmet ile Ayla bundan 40 gün önce geldiler. Bundan sonra bir şey olacaksa, biz dedik, bunun bir parçası Kandil'de bir parçası Avrupa'dadır... Bu sorun çözülecekse heyetin gelmesi gerekir. Heyetle tartışacağız, onlar da halka anlatacak. Kandil ve Avrupa kendi görüşlerini, gerçeklerini söylemeli. Onlar da bu sorun nasıl çözülecek görüşlerini söylemeliler. Tekrar ediyorum bu sorunu çözmek için halka veya Kandil'e kuşlarla haber gönderemem. Kuşlarla bu iş olmaz. Bir an önce heyet gelsin, danışalım. Kürt sorunu nasıl çözülecek, bu projeyi de kısmen devlete, hükümete verdik. Süreç bizim tarafımızdan tıkanmaz. Eğer süreç tıkanırsa, Kürt de Türk de zarar görür. Bölgede yaşayan herkes zarar görür. Bunun için herkes ona göre sürece hazır olsun.

KATLİAMI BENİ BURAYA GETİRENLER YAPTI

Gladio deniyor yani NATO, kısaca şunu söyleyeyim halkımız şunu bilsin; kim beni buraya getirdiyse, Paris katliamını da onlar yaptı... Bu projeyi, planı kim yaptı. Bir an önce ortaya çıkarılsın. Fransa biliyor, Avrupa, ABD, NATO bunu biliyor.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39