• BIST 9079.97
  • Altın 2310.031
  • Dolar 32.3414
  • Euro 35.0801
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

Odalar Ortak Yönetim Kurulu toplantısı düzenlendi

Odalar Ortak Yönetim Kurulu toplantısı düzenlendi
Kayseri Ticaret Odasının (KTO) ev sahipliğinde, Kayseri'deki oda ve borsa yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla, 'Odalar Ortak Yönetim Kurulu' toplantısı düzenlendi.
Bir restoranda düzenlenen toplantıya, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü ve odaların meclis üyeleri katıldı. Toplantıda açılış konuşması yapan Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, “Osmanlı dönemine kadar Anadolu’da ticaret çok zengin ve renkli olmuştur. Ticaret denince ilk akla gelen il olan Kayseri’nin sanayi ile yakınlaşması Cumhuriyet döneminde başlar. 1930’lu yıllarda uçak ve bez fabrikalarının kurulduğu ve demir yolunun inşa edildiğini görüyoruz. Özel sektörün imalat sanayisinde boy göstermesi 1950’lerde başlar. 1980’lere kadar Kayseri’de gelişme biraz yavaş olmuştur. Ancak 1980’den sonra Türkiye’nin dışa açılması ile beraber Kayseri’de ticaret ve sanayi daha da hızlı artmaya başlamıştır" diye konuştu.
Kayseri'nin ticaret hacmine dikkat çeken Hiçyılmaz, "Kayseri bugün 1 milyon 300 bin nüfusuyla, 17 milyar dolar geliriyle ve kişi başı 11 bin ile 13 bin dolarlık geliriyle, 1,6 milyar dolar ihracat yapan ve dış ticaret hacmi 35 milyar dolar olan bir şehir haline gelmiştir. Nüfusumuzun yüzde 85’i kadarı şehirde yaşamaktadır. Kayserililerin muhafazakar olduğunu ancak her türlü yeniliğe açık olduğunu biliyoruz. Kayseri’nin diğer şehirlere göre daha da öne çıkması işadamlarının Türkiye’nin her yerinde ticari ve sanayi yatırımlar yapıyor olmalarına ve Kayseri ile ilgili ilişkilerini kesmemelerine bağlıdır. Kayseri’nin dışına çıkmış, yatırım yapmış Kayserililerin Kayseri ile ilgili irtibatlarını kesmediklerini ve Kayseri’de de hem hayır düzeyinde hem de yatırım düzeyinde faaliyetler olduğunu bilmekteyiz" şeklinde konuştu.
Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak ise, “Burada ortak hedefimiz Kayserimizi ticari alanda, sanayi alanında, hizmetler sektöründe daha nasıl geliştirebiliriz? Bizim Oda ve Borsalar Birliği olarak en önemli görevimiz şehrimizde yaşamakta olan girişimcilerimizin, üyelerimizin, üyemiz olmayan girişimcilerin önünü açmak. İyi giden işleri çok daha iyi yapma hedefimiz var. Burada en önemli husus nedir? Odacılık da eğer birlik, beraberlik olursa bu odalar güzel şekilde yürür ama odalarda, mecliste, yönetim kurullarında ayrılık olursa tadı olmaz. Bizim bu birlik ve beraberliğimiz Kayseri’ye yansır. Tabi hepimizin muhakkak kendi içinde görüşleri vardır ama özellikle bu oda ve borsa işine ortak akılla tarafsızlığımızı korumak suretiyle işlerimizi güzel bir şekilde takip etmemiz gerekiyor. Biz inşallah kısa vadede Kayserimize neler kazandıracağız, neler yapmamız gerekiyor, bunların üzerinde duruyoruz" ifadelerini kullandı.
Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü’de, “Kayseri Ticaret Odasının daveti üzerine burada toplandık. İleride de inşallah bu davetleri biz ve Sanayi Odası üstleniriz. Hepimiz Kayseri’nin iyiliği ve ekonomisinin düzgünlüğü için buradayız” dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39