• BIST 9071.89
  • Altın 2325.249
  • Dolar 32.3748
  • Euro 35.032
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

Oğlu Askerde Olan Aileye Maaş Ödemesi Başlıyor

Oğlu Askerde Olan Aileye Maaş Ödemesi Başlıyor
Oğlu askerde olup da maddi durumumu iyi olmayan ailelere devlet yardımda bulunacak. İlk etapta 25 bine yakın aileye maaş verilecek.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, asker yolu gözleyen ailelere verilecek maaşla ilgili açıklama yaptı.


Oğlu veya eşi vatani görevini yerine getirdiği için muhtaç duruma düşen ve başvuruda bulunan ailelere maaş gelecek ay bağlanacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın nisan ayında açıkladığı düzenleme kapsamında 20 bin aile başvuru yaptı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın "Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı" ile ilgili açıklamasının üzerinden bir buçuk ay geçtiğini hatırlatarak, başvuruların Bakanlığa ulaşmaya başladığını söyledi.
e-Devlet üzerindeki bilgilere göre 50 bin aileden başvuru beklediklerini kaydeden Şahin, "Şu ana kadar bize gelen başvuru 20 bin ama hızlı bir şekilde çoğalıyor" dedi.
Başvuruların muhtaçlık kriterlerine göre analiz edildiğini ve uzman görüşü beklendiğini dile getiren Şahin, çocuğu veya eşi askere gittiği için ailenin muhtaç duruma düştüğünün raporlanması halinde ödemelerin ayrı bir yasal düzenlemeye gerek olmadan yapılacağını vurguladı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına konuyla ilgili genelge gönderildiğini anımsatan Şahin, 20 bin kişinin gelecek ay içerisinde, maaşını ödeyeceklerini bildirdi. Bakan Şahin, programla ilgili bilgiye sahip olmayan ailelerin varlığı da göz önünde bulundurularak, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden muhtaç ailelere ulaşacak bir sistemin hayata geçirilmesi için çalıştıklarını da dile getirdi.
Yardım almaya hak kazanan ailelerin maaşları Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünce kişilerin hesaplarına aktarılacak.
Evi geçindiren kişi, askere gidince aile ne yapacak
"Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı"ndan yararlanmak isteyen aileler, bulundukları yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından temin edecekleri dilekçeyle başvuruda bulunabiliyor. Başvuru için dilekçe sahibinin nüfus cüzdanı örneği ve askerlik şubesinden edinilecek askerlik belgesi de gerekiyor.
Askerdeki kişi evliyse resmi nikahlı eşinin, evli değilse anne veya babasının başvurusu dikkate alınıyor.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39