• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

ÖĞRENCİLERDEN BAŞKAN ÇELİK’E DAVET

ÖĞRENCİLERDEN BAŞKAN ÇELİK’E DAVET
BAŞKAN ÇELİK: "GERİ DÖNÜŞÜMÜ YAYGINLAŞTIRACAĞIZ"

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, gelecek yıl evsel atıkların geri kazanımı konusunda birbirinden farklı birçok projeyi hayata geçireceklerini söyledi. 
Mehmet Sepici 60. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Murat Yıldız ve bir grup öğrenciyi makamında kabul eden Başkan Mustafa Çelik, Atık Pil Kampanyası kapsamında toplanan 5 bin pili öğrencilerle birlikte atık kutusuna attı. Murat Yıldız, öğrencilerinin çevreye faydalı olma, gelecek nesillere daha güzel bir ülke bırakmak adına atık pil toplama kampanyası gerçekleştirdiklerini belirtti.
Öğrencilerin öncülük ettiği çalışmanın herkese örnek teşkil etmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Çelik, özellikle büyüklerin örnek alması gereken bu uygulamayı takdirle karşıladıklarını belirterek; “Bu yaşta çocuklarımızın çevre bilincine sahip olması ve bu konuda sizlerin gayretli çalışmaları bizleri oldukça memnun etti. Yaptığınız bu çalışmayı tüm ilçemizde yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu çalışmanın sizin için sembolik bir değeri olabilir ancak bizim açımızdan büyük önemi var. Çocuklardaki bu çevre bilincinin ve atıklara karşı olan duyarlılığın tüm şehrimize yerleşmesi lazım. Bizim de bu konuda önümüzdeki yıl açıklayacağımız birbirinden farklı projelerimiz olacak” diye konuştu.
Başta ekmek olmak üzere evsel yağ atıkları ve pilin yanı sıra artan, kullanılmayan ilaçları da değerlendirmek istediklerini, bu konuda girişimde bulunduklarını hatırlatan Başkan Çelik şöyle devam etti; “İlçemizde kullanılmayan tüm ilaçları düzenleyeceğimiz bir kampanyayla toplayacağız. Günü geçmiş olanlar imha edilecek ancak son kullanma tarihi geçmemiş olanlar ihtiyacı olan bölgelerdeki sağlık ocaklarına dağıtılacak. Evsel atıkların yeniden değerlendirilmesiyle ilgili benzer birçok projeyi önümüzdeki yıl hayata geçireceğiz. Gençlerimizde gördüğümüz bu gayreti çocuklarımızdan da bekleyeceğiz.”
Başkan Çelik daha sonra toplanan atık pilleri öğrencilerle birlikte atık kutusuna attı. Başkan Çelik çocuklara çeşitli hediyeler verdi.
ÖĞRENCİLERDEN BAŞKAN ÇELİK’E DAVET
Sümer Anadolu Lisesi Müdürü Murat Şimşek ve beraberindeki bir grup öğrenci de Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i makamında ziyaret ederek, eğitime verdiği katkılardan dolayı Başkan Çelik’e teşekkür etti. Şimşek, "Pansiyonumuzda yatılı kalan öğrencilerimizle birlikte sizi yemeğe davet ediyoruz” dedi.
Başkan Çelik de Şimşek'ten gelen daveti geri çevirmeyerek; “Gençlerle birlikte olmak bizleri her zaman mutlu ediyor. Eğitime destek anlamında yaptığımız epeyce işlerimiz var. Bunların içerisinde en dikkat çekeni ise Yurt Dışı Bilim Müzeleri Gezisi oldu. Bu yılda yine başarılı öğrencilerimizi Yurt Dışı Bilim Müzesi Gezisi'ne götüreceğiz” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39