• BIST 9059.38
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

ÖĞRENCİLERİN "GERİ DÖNÜŞÜM" DEFİLESİNE YOĞUN İLGİ

ÖĞRENCİLERİN "GERİ DÖNÜŞÜM" DEFİLESİNE YOĞUN İLGİ
Kayseri'de 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte, atıkları kıyafete dönüştüren ilköğretim öğrencilerinin defilesi büyük beğeni topladı.
Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması ve saygı duruşu ile başlayan törene; Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, Çevre ve Şehircilik Müdürü Fethi Şahinoğlu, çevre gönüllüleri, ilköğretim öğrencileri ile velileri katıldı.
Törende konuşan Çevre ve Şehircilik Müdürü Fethi Şahinoğlu, insanların kendi yaşadıkları doğayı yine kendilerinin kirlettiğini belirtti. Dev sanayi endüstrisinin söz konusu kirliliği hızlandırdığını ifade eden Şahinoğlu, “ İnsanlar çağlar boyu hayatta kalma mücadelesi verirken diğer canlılar gibi doğayı olduğu gibi kabul etmemiş, yaşam şartlarını her geçen gün iyileştirme doğrultusunda doğayı ve kendilerini değiştirme başarısı göstermişlerdir. Ancak bu olumlu gelişmeleri yaparken, doğaya, diğer canlılara ve kendilerine zararlı olacak kirlenmelere de sebebiyet vermişlerdir. Günümüzde sanayi ile dev boyutlu üretimler gerçekleştirilmektedir. Bu dev boyutlu üretimler sonucunda çeşitli atıklar meydana gelmekte, önlem alınmadığı takdirde bu atıklar canlılar başta olmak üzere muhakkak ki çevremizi de olumsuz olarak etkileyecektir. Son yıllarda ülkemizde atık, su, deniz, kimyasallar, hava, iklim değişikliği gibi değişik sektörlerde geri dönüşüme yönelik birçok faaliyet bulunmaktadır. Bu faaliyetlerin başarı ile devam etmesi uygulamaların hedefine ulaşması bireylerin ve toplumun çevre konusunda duyarlılık ve farkındalıkla konuya sahip çıkması ile mümkün olacaktır” şeklinde konuştu.
Şahinoğlu’nun konuşmasının ardından, Başakpınar ve Nurihas İlköğretim Okulu öğrencileri atıklardan hazırladıkları kıyafetleri sergiledi. Defilede kırmızı halı üzerinde manken edasıyla yürüyen öğrencilerin performansı, vatandaşlar tarafından beğeniyle izlendi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39