• BIST 9079.97
  • Altın 2324.005
  • Dolar 32.3547
  • Euro 34.9444
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

Öğretim görevlisinden akıl almaz tehdit!

Öğretim görevlisinden akıl almaz tehdit!
Çukurova Üniversitesi'nde birinci sınıf öğrencilerinin fişlendiği ortaya çıktı.
Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yeşim Yalçın Mendi'nin, özel yurtlarda kalan öğrencileri 'sonuçlarına katlanırsınız' diyerek tehdit ettiği öğrenildi. Hakkındaki iddiaları doğrulayan Mendi, başörtülü öğrencileri de dersine almayacağını söyledi. Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu ise Mendi'ye tepki gösterdi: Kasıt varsa işlem yaparız. Herkes barınacağı yeri kendisi seçer. Türbanlı öğrenciler dersten çıkarılamaz.

Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yeşim Yalçın Mendi'nin tehdit ettiği iddia edilen öğrencilerden biri, ismini vermek istemezken, yaşadıklarını şöyle anlattı: Hocamız beni odasına çağırdı. Nerede kaldığımı sordu. Kaldığım yeri söyleyince oradan ayrılmamı söyledi. Ayrılmadığım takdirde 'oluşacak olumsuz sonuçlara katlanırsınız' dedi. Bu durum beni rahatsız etti. Diğer arkadaşlarla da aynı şekilde konuşmuş. Bu yüzden kaldığı yerden ayrılanlar dahi oldu. Bir diğer öğrenci de Mendi'nin kaldıkları yer dahil birçok kişisel bilgiyi not ederek kendilerini fişlediğini iddia etti.

İddialarla ilgili olarak soruları cevaplandıran Öğretim Üyesi Yeşim Yalçın Mendi, 'kaldıkları yerlerde başlarına bir şey gelme ihtimaline karşı' öğrencileri uyardığını öne sürdü. Başörtülü öğrencileri derslere almadığını doğrulayan Mendi,üniversiteyönetimininbaşörtüsümeselesini öğretim üyelerinin inisiyatifine bıraktığını savundu. Mendi, Başörtülü öğrenci benim dersime giremez. Bazı öğretim üyesi arkadaşlarımız karışmıyor. Bu onların bileceği, ama ben almam. ifadesini kullandı.

REKTÖRDEN TEPKİ: İSTEYEN İSTEDİĞİ YURTTA KALIR

Konunun muhataplarından Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu ise öğretim üyelerinin öğrencilerin kaldığı yerleri sorgulamasına karşı çıktı. Bunun doğru bir davranış olmadığını belirten Akınoğlu, öğrencilere bu yönde bir müeyyide uygulanması halinde öğretim üyesi hakkında gerekli işlemin yapılacağını açıkladı. Herkes kendi barınacağı yeri hür iradesiyle kendisi seçer. 18 yaşını geçen birisi nerede kalacağını kendisi takdir eder. diyen Rektör Akınoğlu, kılık kıyafet konusunda da öğretim üyelerine 'sorun çıkartmamalarını ve öğrencilerin kılık kıyafetleri konusunda hoşgörülü olmalarını' söylediklerini ifade etti. Konunun yıllarca ülke gündemini gereksiz yere meşgul ettiğini kaydeden Çukurova Rektörü, Biz üniversitemizde bunun sıkıntı olmasını istemiyoruz. Türbanlı öğrencilerin dersten çıkarılması gibi bir talimat vermemiz mümkün değil. şeklinde konuştu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39