• BIST 9142.4
  • Altın 2325.529
  • Dolar 32.3782
  • Euro 35.0031
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C

ÖĞRETMENLER ŞİKAYET HATTI İSTİYOR

ÖĞRETMENLER ŞİKAYET HATTI İSTİYOR
Eğitim Bir Sen Kayseri Şubesi tarafından başlatılan işyeri temsilcileri istişare toplantılarıdevam ediyor.

Melikgazi ilçesinde bulunan iki yüzün üzerindeki okulun iş yeri temsilcileri bir araya geldi. Program Şube Başkanı Aydın Kalkan'ın açılış konuşması ve Melikgazi temsilcisi Celalettin Posçu'nun selamlama konuşmasıyla başladı. Teşkilatlanmadan sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Aslantürk teşkilatlanma ile ilgili sunum yaptı.

 

Toplantıya katılan öğretmenler karşılaştıkları sıkıntılar ve beklentileriyle ilgili bilgiler paylaştılar. Aynı zamanda Eğitim Bir Sen Kayseri şubesi iş yeri temsilcisi olan katılımcılar eğitimcilerin sahada yaşadıkları sıkıntıları paylaştılar. Kükremin Açıkgöz, öğrenci ve velilerin şikayet hatlarını çok basit konularla ilgili konularda kullandıklarını, eğitim öğretimi aksatacak boyutlarda şikayetlerin yapıldığını anlattı.

Bu durumunu şu şekilde özetleyen iş yeri temsilcisi Halil Durmaz, öğretmenlerin fiziki ve psikolojik saldırılara uğradıklarını, çoğu zaman velilerin gereksiz tepkileri ile karşı karşıya kaldıklarını anlattı.

Bu durumu önlemek için öğretmenler için de 147 benzeri bir şikayet hattının kurulması gerektiğini anlattı. Bu durum zaman kaybına, motivasyon kaybına sebep olmaktadır. Gereksiz yere öğretmenleri meşgul eden kişilerin de sorgulanması gerektiğini anlattı.

İstişare toplantısında, uzman öğretmenlik, performans değerlendirmesi, rotasyon uygulaması, ek derslerdeki adaletsizlikler, ders kitaplarındaki kalite problemi, nöbet ücretlerindeki farklı uygulamalar gibi konular üzerinde görüş alış verişinde bulunuldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Basın iletimden sorumlu Başkan yardımcısı Hacı Sarı üyeleriyle eletişim sağlanması ve problemlerin çözümü için işyeri temsilcileri toplantılarının devam edeceğini bildirdi.

 

"2015 toplu sözleşme görüşmelerinde eğitimcileri ilgilendiren 44 kazanım elde ettik"

 

78458.jpg

Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube tarafından düzenlenen işyeri temsilcileri toplantısı Kocasinan ilçesindeki okullarla devam etti. 


Kocasinan ilçesi 1.2. ve 3. Bölge okulları işyeri temsilcileri ile düzenlenen istişare toplantısına katılım yoğun oldu. Katılımcılar teker teker söz alarak okullarındaki yaşadıkları problemleri diğer katılımcılarla paylaştılar ve 2017 Ağustos ayında yapılacak Toplu Sözleşme Görüşmelerinde gündeme gelmesini istedikleri konuları sendika temsilcileriyle paylaştılar.


İstişare toplantısında konuşan Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu şube Başkanı Aydın Kalkan, 2015 toplu sözleşme görüşmelerinde eğitimcileri ilgilendiren 44 kazanım elde ettiklerini, bir sonraki görüşmelerde eğitimcilerin sorun olarak gördükleri konuları masaya taşıyacaklarını anlattı.


Kocasinan ilçe Temsilcisi Ali Çakmak ise Kocasinan’da bulunan tüm okullarda yetkili olduklarını, tüm okulları ziyaret ederek okulların ve eğitimcilerin sorunlarını ilgili kurumlarla paylaştıklarını anlattı.

 

MEMUR-SEN’den Başkan Palancıoğlu’na teşekkür

Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi Aydın Kalkan ve sendika yöneticileri Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’na eğitime vermiş olduğu katkılardan dolayı teşekkür ziyaretinde bulundu.

kayseri38-190-023.gif

Göreve geldiği günden beri rekor sayılacak seviyede 6 okulu eğitime kazandırdıklarını vurgulayan Başkan Mustafa Palancıoğlu, “Talas, öğrencilerin çok olduğu okulun az olduğu bir ilçeydi. Şuanda 6 okulumuzu birden hizmete açtık. Bu bir rekor. Talas tarihinde yapılmış okulların yüzde 15’ini biz 2 yıl içerisinde yapmış olduk. Hem de kolej mantığında lüks okul binaları inşa ettik. Büyükşehir Belediyemiz, Milli Eğitim Bakanlığı ve Talas Belediyesi olarak bu okulları eğitime kazandırdık. İnşallah vatandaşlarımız da gönül rahatlığıyla çocuklarını gönderirler. Gençlerimiz güzel okullarda okurlarsa ülkemizi de güzel gelecekler bekler diye düşünüyorum” dedi.
Marifetin iltifata tabi olduğunu belirten Aydın Kalkan ise, “Eğitim be öğretime yapmış olduğunuz katkılardan dolayı Allah razı olsun. Başta Büyükşehir Belediyemiz ve Kayseri’deki diğer belediyelerimizin başkanlarının tamamı kendi işleri olmadığı halde eğitime büyük katkı sunuyorlar. Marifet iltifata tabidir. Eğitime vermiş olduğunuz katkılardan dolayı çok teşekkür ederiz” diye konuştu.
Konuşmaların sonunda Memur-Sen üyeleri Başkan Palancıoğlu’na eğitime katkılarından dolayı plaket takdim etti.

 

 

Eğitim Bir Sendikası Kayseri Yönetimi Başkan Cabbar’ı Ziyaret Etti!

 

Eğitim Bir Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, beraberindeki Develi Milli Eğitim Müdürü Ali Arslan, Eğitim Bir Sen Develi Temsilcisi Kadir Yağlıoğlu ve diğer sendika yöneticileri ile birlikte Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’ı makamında ziyaret etti. 

Develi Belediyesinin asli işleri arasında olmadığı halde okulların tamir, tadilat ve çevre düzenleme gibi çalışmalarını özveri ile gerçekleştirerek, eğitime vermiş olduğu desteğinden dolayı Başkan Cabbar’a teşekkürlerini ileten Başkan Kalkan ve beraberindeki heyet ayrıca teşekkür plaketi takdiminde bulundu. Her platformda eğitime desteğin en büyük yatırım olduğunu belirten Başkan Cabbar “Asli işimiz olmasa da söz konusu eğitimse biz asli bir görevimizmiş gibi özen göstermeye gayret ediyoruz. İnşallah bundan sonra da böyle devam edecektir” diyerek ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

wp-1478859768315.png

 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39