• BIST 9149.89
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

Ölüm denizin ortasında geldi

Ölüm denizin ortasında geldi
Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde, jet-skinin çarptığı zodyak botta 45 yaşındaki Sıdıka Can yaşamını yitirdi, 8 yaşındaki Ecem Tabak ise ağır yaralandı. Kazaya neden olan jet-skiyi kullanan Alman turist Ali Bannaaman olayın ardından tutuklandı.
Almanya’nın Köln şehrinde yaşayan Fas asıllı Alman vatandaşı finans danışmanı 31 yaşındaki Ali Bannaaman, geçen pazartesi günü eşiyle birlikte tatil için Bodrum’a gelip, beş yıldızlı bir otele yerleşti. Ali Bannaaman, bugün öğle saatlerinde kiraladığı jet-ski ile otelin bulunduğu Torba Koyu’nda gezintiye çıktı. İddiaya göre, jet-ski ile kıyıdan 200 metre açıldıktan sonra hız yaptığı ileri sürülen Bannaaman, açıkta demirli bulunan yatlarına giden Sıdıka Can, 35 yaşındaki Fatma Tabak, kızı Ecem Tabak ve bir tekne peronelinin bulunduğu zodyak bota ortadan çarptı. Fatma Tabak ve tekne personeli jet-siki’yi son anda farkedip, bottan atlayıp canlarını kurtardı. Kaçmayı başaramayan Sıdıka Can ile Ecem Tabak, denize düşüp, ağır yaralandı.

Fatma Tabak ile yat personelinin feryatları üzerine sahildeki su sporları görevlileri yardıma gidip, boğulmak üzere olan Sıdıka Can ve küçük Ecem’i teknelerine alarak kıyıya çıkardı.



Su sporları eğitmeni 32 yaşındaki Özgür Uğur, suni teneffüs yaparak, baygın haldeki Can’ı hayata döndürmeye çalıştı. Bu sırada yüzerek kıyıya çıkan Fatma Tabak da yarı baygın vaziyetteki kızının üzerine kapanarak, çaresiz yardım gelmesini bekledi. Bu sırada olayın şokunu üzerinden atamadığı görülen jet-ski’yi kullanan Alman turist Ali Bannaaman, yaralılara yardım edenleri boş gözlerle izledi.

112 Acil Servis ekipleri tarafından ilk müdahaleleri olay yerinde yapılan iki yaralı ayrı ayrı ambulanslarla Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırılıp, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Yaralılardan Sıdıka Can, doktorların müdahalelerine rağmen yaşamını yitirdi. Beyin tomografisi çekilen küçük kızın ise durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Gözü yaşlı anne Fatma Tabak ise Sahilden açıkta arkadaşlarımızın bulunduğu yata gidiyorduk. Yavaş seyrediyorduk, Jet-ski birden hızla üzerimize gelip, bota çarptı. O anda kızımı tutmaya çalıştım ama beceremedim. Jet-ski çok hızlı ve büyüktü. İnsanların denize girdiği plaja çok yakın mesafede nasıl olur da bu kadar hızlı ve kontrolsüz jet ski kullanır? Bunun hiç denetimi yok mu? Bu cinayetten farklı bir şey değil dedi.

Jandarma olayın ardından jet-ski’yi kullanan Ali Bannaaman’ı gözaltına aldı. Bannaaman, jandarmada, tercüman aracılığıyla verdiği ifadesinde, Nasıl oldu bilmiyorum. Hala büyük bir şok yaşıyorum. Eşim hamile. Ben jet-ski kullanırken o sahilde yürüyüş yapıyordu. Ona bakmak için kafamı çevirmiştim. Önüme döndüğümde birden botu farkettim. Direksiyonu son anda kırmaya çalıştıysam da kurtaramayıp, çarptım. Üzgünüm dedi.

Ali Bannaaman, jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Sahil Güvenlik ve jandarma ise olaydan sonra Torba Koyu’ndan ayrılan yat ve personelin peşine düşerken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39